Gårdagen i stallet

Fridas inlägg | 2011-04-30 | 18:26:35 Kommentera här! » 2 st

Ninja, jag och Fanny
Jag som filmar, hehe
Jag och Felicia tog en buss till stallet vid fyra tiden för att fota Fanny när hon skulle hoppa med "min" lilla Ninja♥
Vi sprang från busshållplatsen till stallet för vi hörde att det hade kommit två nya hästar! Dom var jätte gulliga ;) Sen så skulle vi då göra iordning Ninja och jag arbetade men än gärna som slav och borstade henne, hehe. Inte heller denna gången var hon så orolig som hon har vart annars utan hon var lugn och duktig. Sen så filmade jag lektionen men allt det där har ju Fanny redan skrivit om. På bilderna ovanför ser ni i alla fall några bilder som jag lyckades komma med på igår. Fanny lägger förhoppningsvis upp resten bilderna från ridningen senare.
Detta blev bara ett litet kort inlägg eftersom jag hade några bilder från dagen så var det lika bra att göra ett inlägg om det hela :)

Dressyrryttaren hoppar! Haha..

Fannys inlägg | 2011-04-30 | 11:01:04 Kommentera här! » 3 st



Yes, här är filmen från igår :) Tänkte att jag kunde skriva om själva ridlektionen här så lägger jag upp bilderna efteråt.
Vi hade somsagt hoppning och jag skulle ha Fridas sköthäst som är ganska ny som ni vet, Ninja. Hon har blivit riden i bara 1-2 år eller något har jag för mig, så hon var lite tveksam vid vissa av hinderna men om man var bestämd och hjälpte henne över så gick det ganska bra tillslut.
Vi jobbade inte så mycket med dom idag, mest skritt på en volt medan de andra hoppade en och en, och lite trav. Tror vi hoppade fyra gånger var (dom två första var dock uppvärmningshinder).
Har inte så mycket mer att säga om det faktiskt, är nöjd iallafall! Dessutom red jag i paddocken för första gången detta året, riktigt kul :D

Snart kommer bilder, text och video!

Fannys inlägg | 2011-04-29 | 21:51:06 Kommentera här! » 2 st

Håller på att fixa med alla bilderna från idag, red Ninja, hoppning :) Vill ni se bilderna och videon plus text om ridlektionen? Kommentera isåfall ;D


Här har ni ett litet smakprov, dock fotad med digitalkamera. Resten av bilderna är fotade med system ;D

Ridbyxorna

Fridas inlägg | 2011-04-29 | 14:19:27 Kommentera här! » 0 st

Som jag redan har sagt i ett annat inlägg så har jag tittat på ett par röda ridbyxor! Och idag köpte jag dom:
(Dåliga cam bilder men jag orkade inte ta fram systemkameran och hålla på att lägga in dom på datorn ;)

Jag behövde ju ridbyxor så det fick bli dessa! Dom är faktiskt ganska snygga tycker jag men jag köpte dom mest för att det var ett sådant bra pris, 275 kr. Dom ser ut att vara jätte röda på bilden men dom är lite mer hallonröda eller hur man nu ska beskriva det :) Vad tycker ni? Ser dom fina ut?
Ska dock inte ha dom nu på tisdag eftersom jag ska ha lila outfit då! Har fortfarande inte hittat någon lila tröja men det hinner jag förhoppningsvis göra innan tisdag!

Alla har vi varit nybörjare

| 2011-04-29 | 10:41:00 Kommentera här! » 1 st

Jag kollade igenom min bilddagbok, ända bak tills juni 2009. Där hittade jag massa bilder på när jag var hos Indra och Carina första gången haha. Såg inte så vackert ut ;) Här kommer några bilder som jag inte visat mycket, där det inte ser så fint ut!
En Carina som inte ville sakta av...






Galopp på Indra




Fin hoppsits!


Snett hinder haha, och diggar hindermaterialet vi använde oss av :D








Ser inte hindret lite högt ut? (som hon sprang förbi, men vi kom faktiskt över det) Jag var ju bara 11 år haha!




Har börjat skänkla långt bak

Fannys inlägg | 2011-04-28 | 20:54:04 Kommentera här! » 0 st


Det är något jag har fått för mig, jag gör det omedvetet.. Så fort jag ska skänkla så har jag börjat att flytta foten jättelångt bak, konstigt, så gjorde jag inte förut?
Jaja, om jag bara tänker på det imorgon så lär det nog inte hända :) Ska förresten ha hoppning imorn, jag ska ha egentligen ha Ninja men eftersom hon är ny så får vi se om det blir så eller inte.
Frida o Felicia kunde nog filma imorgon också :D

Hallonröda ridbyxor

Fridas inlägg | 2011-04-27 | 21:28:00 Kommentera här! » 1 st

Behöver verkligen ett par ridbyxor! Jag har typ bara tre par som överhuvudtaget går att använda? Haha jag köper alltid onödiga saker istället för det jag verkligen behöver. Men när jag var borta i hästbutiken förut och handlade provade jag även ett par röda ridbyxor! Det var ungefär samma färg som dom här ovanför. Dom satt ganska bra förutom att dom var lite pösiga vid smalbenen men där har man ju ändå chaps så då ser man ju ändå inte det. Funderar på att köpa dom imorgon! Dom kostar 275 kr och det är ju inte så jätte mycket. Jag har ju velat ha röda ridbyxor ganska länge eftersom det är sjukt snygg men dessa är ju inte helt röda utan lite mer hallonröda. Men jag gillade faktiskt den färgen också så jag antar att det får gå.

Markarbete på Pitou

| 2011-04-27 | 20:22:55 Kommentera här! » 1 st


Bild från igår.

Igår hade jag markarbete med Pitou! Det gick väl gaanska bra, men har gått bättre. Vi började med att ta alla gångarter på spåret och på volterna, plus lite tempoväxlingar och sånt. Det gick ganska bra, särskilt galoppen för hon kickade inte så mycket nu! Eller det beror väl delvis på mig, i början var jag rädd när hon bockade och sen gjorde jag inget alls åt det, nu är jag istället trött på att hon ska kicka hela tiden så då blir jag arg och då slutar hon. Har förresten märkt att galopp är hennes starka sida, hon går som allra finast där. Faktiskt riktigt fint, iallafall idag. Och hon är ganska enkel att länga och korta galoppen på.

Efter det gjorde vi markarbete, och vi började med att trava över tre bommar på en liten båge i båda varven. Det gick ganska bra vad jag kommer ihåg haha. Vi avslutade markarbetet med en liten bana som Frida redan visat i hennes inlägg om ridlektionen. Först en volt med 3 bommar på den, sen en serpentinbåge längs långsidan med bommar på väg ut och på väg in i bågen. Allt gjordes i trav. För det mesta gick det bra, hon var ganska fin!

Onsdags shoppat!

Fridas inlägg | 2011-04-27 | 16:50:14 Kommentera här! » 3 st

För första dagen denna veckan är jag inte i stallet och gissa vart jag åker istället? Jo till närmsta hästbutik!
Det blev ett lila schabrak från Jacson! Tycker själv att det är väldigt snyggt. Allround schabrak, storlek full!
Perfekt ;) Men man måste matcha med något så pricket över i blev:
... ett lila nosludd! Det är inte riktigt samma lila färg men nästan så det blir nog snyggt ändå.
Ska nog ha detta nu på tisdag när det är hoppning och allt. Det enda problemet är att jag inte har någon lila tröja som jag kan matcha med. Men det hinner jag nog köpa innan tisdag ;)
Så var tycker ni, är min nya utrustning hiss eller diss?

Ridning med....?

Fridas inlägg | 2011-04-27 | 11:33:40 Kommentera här! » 0 st

Igår var det ridning och jag och Felicia gör alltid så att den andra får titta på listan vem den andra fick och sedan gör man en glad eller ledsen min vem man fick. Och Felicia gjorde en glad min till mig = JAG FICK NINJA ♥
Jag började med att göra iordning henne och som tur va var hon knappt smutsig, bara lite dammig. Jag började borsta som vanligt och i början var hon inte alls lika orolig som hon har varit dom andra gångerna. Men sedan försökte hon nästan klämma in mig i väggen flera gånger men då tog jag tag i grimman och samtidigt borstade, då var hon lugn och sedan släppte jag grimman och då fortsatte hon att vara jätte lugn!
Sen började då själva lektionen! Det visade sig att det skulle vara markarbete och nästa gång är det hoppning. Först så började vi med att värma upp i skritt och trav på spåret. Då gjorde vi även tempoväxlingar och halvhalter. Och det gick bra med Ninja ;) Sedan började då markarbetet! Vi började med att rida på tre bommar på kortsidan men som låg lite böjt och innanför spåret så man red liksom på en båge så man fick ställa hela tiden.
Ninja var sådär på det. Hon förböjde sig ganska ofta och när man var över bommarna var det svårt att få tillbaka henne. Men i slutet gick det faktiskt riktigt bra!
Efter det delade vi upp oss på två volter för att träna mer på ställningen och vi började med att göra det i trav och det var inte alls några problem. Men när vi sedan skulle rida galopp på volten blev det lite problem, haha. Hon gled hela tiden ut ur volten och jag försökte få tillbaka henne så gott jag kunde men hon var envis ;) Men tillslut lyckades vi och det gick jätte bra efter ett tag :)
Sen började då det riktiga markarbetet då vi gjorde en bana. Hela banan va i trav och först red man mot volten som jag har försökt måla här ovanför ;) På den volten fanns det tre blåa bommar som man skulle rida lätt över. Efter volten fortsatte man längs kortsidan och sedan svänga in mot tre andra blåa bommar! Även dom skulle man rida lätt över. Sedan fortsatte bågen och sedan skulle man rida över tre röda bommar men denna gången skulle man stå i lätt sits eftersom dom var upphöjda.
Sen var det bara att skritta av dom!
Ridlektionen var jätte bra faktiskt och rolig. Även fast det bara var några bommar på marken och några som var lite upphöjda så var det kul. Älskar ju att rida banor med olika moment :)
Fick som sagt ingen fotograf denna gången men vi tog lite foton efter lektionen och de är dom ni har fått se här! Alla är fotade av Felicia.

Stalldagen igår

| 2011-04-26 | 22:10:00 Kommentera här! » 1 st

Igår var jag i stallet med Frida, sista dagen på påsklovet så man får passa på! Det första jag (vi, eller mest Frida egentligen...) gjorde var att rengöra Pitous fönster ordentligt, så hon kan se ut lite. Det blev verkligen jättestor skillnad, ska ta foto på det nån gång så får ni se. Efter det fyllde jag i texten på hennes namnskylt eftersom hennes namn och allt blivit så utsuddat. Mycket mer än så gjorde jag inte med Pitou, stallet var egentligen stängt igår så det var knappt några där, och jag tyckte hon förtjänade att vara ensam och ha lugn och ro.

Istället för att greja med Pitou så tog jag ut den här lilla tjockisen i spolspiltan och pysslade med henne! Sparkling Indra (kallas Indra) heter hon, en korsning mellan shettis/arab. Jag borstade av henne ordentligt, tog pälsglans på svansen och redde ut den, knoppade henne, hovoljade hovarna och avslutade med att dra över henne med en putsduk. Varför? Haha fråga mig inte, kul att göra henne lite snygg bara!
Lite annat smått som jag gjorde var borstade av Bettan och schampoonerade bort en stor fläck på Melker.
Inte så lätt att ställa upp henne haha...







Kommit hem från stallet

Fridas inlägg | 2011-04-26 | 20:42:22 Kommentera här! » 0 st


Nu har jag kommit hem efter att ha varit i stallet och ridit. Ni får reda på vem jag fick och vad vi gjorde i nästa inlägg där även fler bilder kommer. Tyvärr fick vi ingen fotograf under ridningen idag men vi tog lite foton efteråt och det är ju bättre än inget.
Här ovanför ser ni vad jag hade på mig! Röd GHS t-shirt, svarta ridhandskar, rutiga ridbyxor och läder chaps! Sen så hade jag ju såklart ridhjälm och ridskor men det ser man ju inte på bilden ;) Men som sagt så skriver jag ett inlägg när jag har lagt in alla bilderna på datan!

Cinzanos schabrak

Fannys inlägg | 2011-04-26 | 19:03:57 Kommentera här! » 0 st


I bloggsvar så fick vi en fråga om jag hade ett likadant schabrak till Cinzano som det jag visade i mitt förra inlägg. Och som jag skrev, nej jag har inte ett exakt likadant, men nästan :)
Detta är också från märket Gold Medal och kommer från Hööks förr 300kr (handlar nästan alla mina hästsaker där, haha).
Klicka här så får ni en länk till det :)

Fick även en fråga om jag inte kan lägga upp en video där jag uttalar Cinzanos namn, så det hade jag tänkt göra någon gång i veckan!

Bild till ny header

Fridas inlägg | 2011-04-26 | 12:35:15 Kommentera här! » 0 st

Japp idag kommer det ännu en ny header! Den vi har nu är väldigt snygg och ganska ny men det är inte det utan anledningen till att vi ska ha en ny är att jag som sagt har blivit skötare på Ninja också! Hon måste ju få vara med i våran header ;) Så Felicia tog några nya bilder igår som ska vara med. Bilden ni ser här ovanför är den bilden som ska vara på mig, Rakel och Ninja. Men ni får inte se den riktiga bilden förrän ni ser den på våran ny header men den kommer som sagt upp senare :)
Så i eftermiddag/ikväll kommer det en ny header! Spännande va?

Video från förra tisdagen

| 2011-04-26 | 12:03:55 Kommentera här! » 2 st

Här kommer, en vecka försenat, videon från förra tisdagen då jag red Pitou! Glöm inte att klicka på 360p i högra hörnet och välj 720p så får du HD-kvalité. Enjoy :)

Bilder från första skötardagen med Ninja

Fridas inlägg | 2011-04-26 | 12:00:23 Kommentera här! » 0 st

Igår var det min första skötardag med Ninja. Egentligen ska jag inte börja sköta om henne för än i början av maj men jag kunde lika gärna börja redan nu. Jag började med att borsta henne lite lätt. Hon var ganska dammig och smutsig efter att ha busat runt i hagen ;) Jag kamma även henne man mm.
Efter det mocka jag ut nästan hela hennes spilta. Hon hade kissat ner hela den, haha. Tog mig nästan en hel timme att mocka ut allting och jag fick gå fram och tillbaka till gödselstacken hur många gånger som helst och nu har jag träningsvärk!
Och efter att ha mockat ut all skit och torv så var det ju inte mycket kvar så jag fyllde på med nytt, fräscht torv till henne. Hann även rengöra krubban lite snabbt och ge nytt hö.

Felicia tog även lite bilder på mig och sötnosen, här kommer dom:
Älsklingar ♥

Gårdagens stalloutfit

| 2011-04-26 | 11:23:25 Kommentera här! » 0 st


Tröja: GBG Horse Show
Ridbyxor: CRW
Ridstrumpor: Catago
Ridskor: Steeds

Gold Medal

Fannys inlägg | 2011-04-25 | 12:23:38 Kommentera här! » 2 st


Som vissa av er kanske vet så älskar jag märket Gold Medal, har en del hästgrejer därifrån. Blandannat ett schabrak. Men iallafall, så hittade jag detta schabraket på Hööks hemsida, ett från Gold Medal som jag inte sett innan! Är ganska sugen på att köpa det vita, fast jag har redan ett liknande svart.
Ganska snyggt, eller hur? :)

Busbilder på hästarna

| 2011-04-24 | 13:56:19 Kommentera här! » 6 st

Jag fick skamligt lite kommentarer så egentligen förtjänar ni inte dom här bilderna, men jaja, jag vill ju lägga upp dom så... ;) Fast jag hoppas ni blir bättre på att kommentera i framtiden! I vilket fall så är det copyright på bilderna, får inte tas utan min tillåtelse.

Rakel (även här ska jag nog redigera bort tråden sen, orkade inte just nu bara)


Malkom


Buddha


Pitou, kolla steget! ♥


Pitou ♥


Freddy


Mulle


Mulle


Mulle


Mulle


Cinzano


Gelon


Freddy


Buddha


Vivaldi och Buddha


Vivaldi och Buddha


Vivaldi och Buddha


Buddha


Buddha


Buddha


Funky


Funky


Pitou ♥


Pitou ♥


Pitou ♥


Indra


Indra


Pitou ♥


Pitou ♥


Pitou ♥


Pitou ♥


Pitou och Indra


Pitou och Indra


Pitou ♥


Bilder i hagen

| 2011-04-24 | 00:05:10 Kommentera här! » 5 st

Här kommer bilder från hagen idag. Dock har jag sållat bort dom söta bilderna när dom busar/rullar m.m. för ni får faktiskt ta och rycka upp er, någon mer kommentar på DETTA inlägget och ni får dom med! I vilket fall så är det stor copyright på bilderna, får inte tas utan min tillåtesle. Se men inte röra. :)
Lille Fridolf


Never Mind


Vivaldi (jag ska redigera bort tråden, orkade inte det just nu bara)


Irene


Ninja


Rakel och Sancho


Rakel och Sancho (naw)


Freddy som är tillsalu, ring 031-560973 vid intresse.


Freddy


Freddy


Freddy


Buddha


Vårstädning hos Pitou

| 2011-04-23 | 23:55:46 Kommentera här! » 2 st

Jag rengjorde krubban som jag brukar, men denna gången lite noggrannare än vanligt. Somsagt är den i ett ganska hopplöst fall med gammal ingrodd smuts i repor men jag fick ändå bort lite, särskilt på utsidan! Ska ta och skrubba mer nästa gång.

Efter det gjorde jag rent vattenhinken som jag brukar, men även denna gången lite mer noggrannare. Hennes nya vatten jag fyllde på sen såg så rent ut att jag nästan skulle kunna tänka mig att dricka det själv haha!


Jag sköljde av utsidan av hennes fönster också, blev inte så jättemycket skillnad men lite skit såg jag allt som rann ner när jag spolade. Ska försöka få bort mer nästa gång!


Sen gjorde jag rent hennes namnskylt med svamp och vatten, blev ganska stor skillnad! Nästa gång (herregud vad mycket ''nästa gång'' haha) så ska jag fylla i texten för det syns inte så bra som ni ser.


Efter det rengjorde jag insidan av hennes fönster också, det var en del damm och smuts där. Blev lite skillnad iallafalll.


Jag la allt utspritt hö i en hög och jag tog bort torv nere vid den karmen därnere som ni ser. Mycket skillnad, men kommer nog inte hålla så länge tyvärr haha! (Jag sopade även bort massa precis hö utanför boxen, men fick inte bild på det)



Det sista jag gjorde var att ge sadeln en fet rengörning alá Felicia dvs. (som ni kanske lärt er nu) först rengörningsspray, sen lädertvål och sist läderfett. Blev stor skillnad som ni ser, det behövdes!


Bild från Sjöstjärnans ridläger 2010

Fannys inlägg | 2011-04-23 | 22:37:39 Kommentera här! » 0 st


Hittade en bild på mig och Bisquit från i somras när jag var på sjöis, saknar!
Antar att många av er läsare också har varit där? :) Tyvärr ska jag inte dit detta året eftersom jag ska lägga pengarna på moppe och körkort..

Inte så jääätteaktiv här just nu som ni säkert märker men jag har en fotoblogg att uppdatera också :) www.fannyysphoto.blogg.se  

VILL NI SE MER?

| 2011-04-23 | 20:36:00 Kommentera här! » 3 st


Vill ni se mer busbilder på Pitou (bilden) och dom andra hästarna från idag? Isåfall får ni faktiskt ta och kommentera lite! :D

Påtal om kommentarer, vet nu vem det var som skrev dom där kommentarerna på videon då jag red Pitou. Mina misstankar stämde ;) Aja, jag är faktiskt inte arg på henne ändå. If people trying to bring you down it only means that you are above them.

Svar på två kommentarer:

Fridas inlägg | 2011-04-23 | 16:13:03 Kommentera här! » 0 st

Tänkte svara på två frågor som har kommit till mig. Tar det i ett inlägg så att alla får reda på svaren ;)

Svar: Jag har två rosa nosludd, ett som är väldigt fluffigt och ett som verkligen inte är det. Jag gav henne den som inte var fluffigt eftersom jag inte är lika rädd om den om hon nu skulle tappa den i hagen eller liknande, men också för att det som sagt inte ska bli för varmt. Det jag gav henne är tunnt, inte så fluffigt och är då inte lika varmt som andra nosludd. Annars hade jag ju aldrig gett henne den ;)

Svar: Detta har jag redan skrivit men bara så att alla verkligen vet: Nej, jag kommer absolut inte sluta som skötare på Rakel, jag ska vara skötare på båda två! Egentligen var det tänkt att jag skulle vara skötare både Rakel och Ninja två dagar var men det hinner jag inte med så det fick bli en dag med Rakel och två dagar med Ninja.

Fick svar ang att bli skötare på Ninja

Fridas inlägg | 2011-04-23 | 08:45:33 Kommentera här! » 1 st


Detta svaret fick jag av henne som har hand om alla skötare och sådant. Alltså så kan jag bli skötare på Ninja i början av maj :D Men jag kan ju alltid börja sköta om henne redan nu bara för att liksom vänja mig, haha ;D Det ska faktiskt bli riktigt kul.


Så var det då min dåliga uppdatering. Jag har ju internet här men jag är riktigt irriterad på den här datan. lnternet är jätte segt, jag kan inte skriva några tecken som är bland siffrona på tagentbordet och massa mer. Därför har jag helt enkelt inte orkat att uppdatera någonting. Men jag ska försöka skriva ett inlägg lite senare så håll utkik.

Vårstädning hos Pitou

| 2011-04-22 | 16:18:36 Kommentera här! » 2 st

Idag hade jag egentligen tänkt åka till stallet och ha lite vårstädning hos Pitou, men vaknade upp med krasslig hals och feber (började redan igårkväll) så fick stanna hemma. Men jag känner mig bättre nu, så ska nog dit imorgon istället och ha vårstädning! Förmodligen får ni massa bilder då.
Glöm inte att ställa frågor i bloggsvar förresten så får ni snabba svar!

En ovisad bild från i tisdags på mig och Pitou.


Foton i hagen

| 2011-04-21 | 22:50:22 Kommentera här! » 2 st

Här kommer en bomb med hagbilder från två olika tillfällen som jag glömt lägga upp. För er nya läsare eller er som helt enkelt inte vet så är det bilder på hästarna från min ridskola. Alla bilder är tagna av mig och min Nikon D3000, och dom får inte kopieras utan min tillåtelse. ;)

Malva


Libertija


Libertija


Esther


Bettan och Melker


Esther


Esther


Pitou ♥


Funky


Sancho och Eliza


Ninja


Rakel


Rosita sötnos


Malkom


Malkom


Eliza


Vad jag gillar bäst med honom

Fannys inlägg | 2011-04-21 | 22:23:08 Kommentera här! » 3 st



Jag gillar att han är så väldigt personlig och underbar :) Gillar allt med honom helt enkelt! Speiciellt gulligt är det när man är påväg in i spiltan när han käkar, halvsover eller något och säger hans namn, så tittar han upp och ser  jätteförvånad ut med öronen riktade framåt haha ♥


Medans jag ändå uppdaterar vill jag passa på att säga en sak om den där Jennifer/Johanna (samma person med samma IP-nummer). Läste bland kommentarerna och såg först att hon skrev ".....Johanna eller vem fan du nu är?" och sedan skriver "Johanna är min syster och vi har samma dator, det är därför det är samma IP-nummer!"
Du visste ju nyss inte vem hon var? Jaja, onödig kommentar från din sida iallafall eftersom Felicia i mina (och många andras) ögon är en jätteduktig ryttare!
Ni som inte förstår vad jag menar kan kolla bland kommentarerna haha :)

Två bilder på mig och Cinnen

Fannys inlägg | 2011-04-21 | 21:12:33 Kommentera här! » 4 st


Såg att Frida lagt upp lite bilder på mig och Cinzano här i utkastet, så jag kan ju visa dom :)
Det är förresten lite ont om kommentarer faktiskt, även om vi har bra statistik. Så om ni vill se resten av mina bilder från bohuscupen vill jag ha minst 7 kommentarer i detta inlägget, okej? ;)

Finaste Pitou

| 2011-04-21 | 12:49:00 Kommentera här! » 0 st

Lite bilder på mig och underbaraste ponnyn även kallad Pitou från igår. Dom fick ett eget inlägg som vanligt! På dom bilderna när jag leder henne så var vi påväg från hagen till boxen för er som undrar, 3e gången i rad som jag leder henne den vägen haha. Alla bilder på mig och Pitou är tagna av Frida, och alla bilder på bara Pitou är tagna av mig (dom blev jättedåliga).

Hej då!

Fridas inlägg | 2011-04-21 | 12:16:18 Kommentera här! » 0 st

Idag åker jag iväg till Koster och jag ska inte sköta om Kasper denna gången så någon vidare uppdatering kanske det inte blir. Gör kanske något inlägg men resten får mina "kompanjoner" Fanny och Felicia göra. ;) Kommer faktiskt vara borta till måndag men på tisdagen så kommer det ännu en överraskning och denna gången är det faktiskt roligt för er också!
Åh jag vill inte vara borta från Rakel så länge, inte Ninja heller ♥ Haha åångest.... Men jaja, jag önskar er en underbar påsk kära läsare med denna mycket vackra bilden som ni ser här ovanför! Felicia tog den på mig igår i stallet, haha! Det gäller att man bjuder på sig själv nu när det är påsk, eller vad säger ni? Hej då!

Ännu en stalldag

| 2011-04-21 | 00:45:46 Kommentera här! » 0 st

Idag har jag, som Frida redan skrivit, varit i stallet med... Frida! Jag har bland annat ''hjälpt'' (dvs. fotat...) Frida med Ninja en del, jag har fixat lite med Pitou och jag har fotat när andra rider/i hagen osv osv... Idag med Pitou så har jag gett tränset en grundlig rengörning! (hon har fått tillbaka sitt aachen förresten) Först tog jag med något rengörningsspray för läder och drog igenom tränset med det, sen tog jag med vanlig lädertvål och sist fettade jag in det. Blev som nytt! Bytte även pannband på henne till ett V-format med silvriga stenar, satt jättefint på Pitou.
Lite annat fix som jag gjorde med älskade Pitou var - mockade, bytte vatten, rengjorde vattenhinken plus rengjorde krubban. Det var väl i stort sett det jag gjorde mer än åt matsäcken, gosade med katterna och annat sånt där smått. Här kommer i vilket fall lite bilder från dagen!

Putsar Pitous träns
Pitous träns
Anna och Gunsan, privathäst
Gunsan


Annie och Pitou


Sandra och Bettan


Ridgrupp


Överraskningen:

Fridas inlägg | 2011-04-20 | 23:46:05 Kommentera här! » 3 st

Ja här kommer överraskningen som jag lovade: Jag ska bli skötare på Ninja!
Jag har faktiskt börjat gilla henne så jag har bestämt mig för att skicka iväg ett mejl till dom som har hand om skötare och sådant för att fråga om jag kan bli skötare på henne. Och nu tror ni säkert att jag inte kommer vara skötare på Rakel längre men jo, det kommer jag! Två dagar med Ninja, och två dagar med Rakel ♥
Men innan jag blev heelt säker på att jag ville bli skötare på henne så tog jag hand om henne precis som om jag vore hennes skötare idag! Jag rykta henne, kamma henne mm. Här har ni lite bilder på vad jag gjorde:

t.ex så svampa jag av henne efter hennes lektion för att testa på det


Jag putsa även hennes träns och sadel


Sedan så hjälpte jag även en annan tjej som hade ridit henne



Det blev även lite foton på mig och sötnosen och det tackar vi Felicia för ♥

Bilder på Rakel och mig från dagen

Fridas inlägg | 2011-04-20 | 23:26:35 Kommentera här! » 0 st

Idag åkte endast jag och Felicia till stallet för att fota hästarna i hagen mm. Innan vi åkte till stallet tog vi vägen om hästaffären häst&ryttare och titta där lite innan vi drog iväg till stallet. Vi började med att fota hästarna i hagen och resultatet blev väl ganska bra. Här ovanför ser ni ju bilderna på mig och älsklingen t.ex ♥ Vi gjorde även lite annat som att putsa utrustning, titta på ridlektioner och lite annat som man kan pyssla med i stallet ;) I nästa inlägg kommer ni få veta mer om vad vi gjorde i stallet + en överraskning eller vad man nu ska kalla det, haha.

Rakel får sitt nosludd videon

Fridas inlägg | 2011-04-20 | 23:16:42 Kommentera här! » 1 st

Igår gav jag Rakel ett av mina två rosa nosludd och satte på den på grimman! Jag tog ut henne i spolspiltan och sedan tog jag på den, det är lite enklare där för hon kan inte upp huvudet så högt då. Jag gjorde då en kort video av det hela, hoppas att det är lite kul att se på i alla fall :)

Om en liten stund kommer det bilder från dagen också från både mig och Felicia! Håll utkik ;)

Fannys foton från Bohuscupen || Part one

Fannys inlägg | 2011-04-20 | 14:47:00 Kommentera här! » 0 st


Har glömt visa er bilderna från i söndags, men här är alltså några av dom! Dessa är iallafall fotade med min systemkamera Canon EOS 1000D och ett 55-200mm objektiv :)
Resten kommer upp lite senare under dagen. Och jag har satt dit min logga på bilderna eftersom jag vill minska risken för att någon ska kopiera ;)

Påskäggen till hästarna

FFFryttarnas inlägg | 2011-04-20 | 10:49:06 Kommentera här! » 0 st

Här har ni videon när vi gav får sötnosar påskägg!♥ Först var det Frida och Rakel, sen Fanny och Cinzano och sist var det Felicia och Pitou.

Video från ridningen med Ninja idag

Fridas inlägg | 2011-04-20 | 00:34:18 Kommentera här! » 7 st

Här har ni filmen från ridningen idag! Och jag skriver det ännu en gång:
Ni behöver inte säga vad jag gör fel, det vet jag bäst själv

Ridlektion på Pitou

| 2011-04-20 | 00:33:02 Kommentera här! » 5 st

Jag fick Pitou idag igen, kärlek! ♥
Vi var i stallet kl. 12 ungefär så direkt när listan kom upp och jag fick se att jag skulle ha Pitou så började jag borsta och fixa henne. Eftersom vi var där så tidigt så hann jag borsta henne väldigt länge, hann putsa tränset också. Hon blev jättefin i både päls, man och svans. Från början var hon jättedammig!







Gulligt att hon typ sover... taggad ponni!



Efter det började lektionen, och lektionen börjades med uteritt. Det var första uteritten för mig i år på Bulycke och första för Pitou med tror jag, det verkade så iallafall för hon var sprallig och glad! Vi skrittade och travade ute, men Pitou var somsagt så pigg så 2-3 gånger kom hon fram i galopp i traven och sen vägrade att bryta av haha. Annars gick väl hela uteritten bra, Pitou var så duktig så!
Sen gick vi in i manegen igen, och där tog vi galopp plus arbetade dom lite efter den slappa uteritten haha. Pitou var jäättefin och gick i en hyfsad form nästan direkt, hon började iförsig söka sig neråt redan i slutet av uteritten. När vi skulle göra första galoppen så var hon jättetjurig haha, slog bakut och kickade flera gånger. Men när vi väl kom igång i en jämn och bra galopp så var hon jätteduktig. Sen tog vi en galopp i andra varvet också och då gick det inte riktigt lika bra med formen och allt, fast hon var inte så sur iallafall!
Det sista vi gjorde innan avskrittningen var att jobba dom självständigt på två volter i trav. Då gjorde jag lite allmänt dressyr med Pitou bara. T.ex. motställde och överställde, ökade/minskade traven och skänkelvikning. Pitou var jätteduktig på allt, fina fina hästen! Men man märker verkligen att hon är mycket svagare i högersidan, både denna och förra lektionen bröt hon av i högergaloppen några gånger och hon blir också riktigt seg när man jobbar henne mycket med ställningen och så i högervarvet.
Efter att jag borstat och spolat av henne lite eftersom hon var så svettig, så gick jag bort till ponnystallet med henne igen. Sammanfattning av ridlektionen är att Pitou var jätteduktig som vanligt och jag är nöjd. Världens finaste Pitou! ♥
Alla bilder är tagna av Fanny och Jennifer.

Ridning med Ninja igen

Fridas inlägg | 2011-04-19 | 22:51:59 Kommentera här! » 4 st

Åkte till stallet vid tolv tiden ungefär då vi var lite vid hagen, putsa utrustning och lite annat innan listan kom upp på vilka hästar vi skulle få. Jag skulle ha Ninja igen :D Jag gick direkt till henne för att göra henne klar. Andra gånger då jag har ryktat så har hon varit lite orolig men idag var hon hyfsat lugn. Jag satte även på min rosa utrustning! Rosa nosludd och schabrak och jag hade en rosa tröja och ridhandskar! Fin matchning va? ;) Jag tycker i alla fall att hon blev sjukt gullig i rosa ♥
Sen började då själv lektionen och vi började direkt med att gå ut på slingan. Ninja var pigg men inte för pigg utan helt perfekt och jätte lydig. I skritten var hon dock lite seg och jag var tvungen att trava ikapp hela tiden och men då ville hon inte sluta trava, haha ;D En grej jag verkligen var imponerad av var när dom tre hästarna framför mig blev helt plötsligt livrädda och slängde sig åt sidan men Ninja bara stod där och var jätte lugn! Jag trodde att hon skulle vara mer orolig ute eftersom hon är ny på ridskolan och allt men hon var lugn hela tiden. Men tyvärr så red vi ute på slingan nästan hela lektionen. Jag gillar inte att rida ut på slingan en hel lektion eftersom man inte kan arbeta på samma sätt. Fast det var ändå ganska okej idag eftersom det faktiskt var första gången detta året som jag red ut! Så det var väl ganska okej ändå.
Efter att ha ridit ute på slingan blev det dags att rida mer "seriöst" inne i manegen! Först fick vi skritta och trava lite på spåret vilket inte var några problem! Efter det skulle vi dela in oss jämnt på två volter där vi först gjorde lite galopp. Det jag märkte med Ninja var att det var svårt för henne att hålla volten i galoppen. Hon försökte göra den större hela tiden. Men sedan fick vi rida valfritt på dom två volterna! Jag passa på att verkligen gör dressyr genom att göra skänkelvikningar, ställa mm. Ninja som verkligen är en duktig dressyrhäst var jätte duktig på allting som jag försökte utmana henne med :D
Efteråt vår hon så himla svettig efter det hårda passet så jag fick svampa av henne. Sammanfattningen av denna lektionen var att Ninja var grym helt enkelt, haha ♥ Videon från idag kommer lite senare eller så kommer den imorgon så håll utkik!
Nästa gång är det i alla fall markarbete och sedan hoppning! Hästbyte också, undra vem jag får?

Ska bara redigera...

| 2011-04-19 | 21:57:31 Kommentera här! » 2 st

...och rensa massvis av fina bilder från ridningen idag, tagna av Fanny. Sen kommer det upp både info, bilder och video! Så ni har mycket att se framemot, tills dess får ni läsa Fridas inlägg som är på G om ridlektionen på... nej, ni får läsa vem hon fick sen! (kan avslöja att hon börjat på inlägget, ser det i utkast ;)
Kan också avslöja att jag och Pitou var rödblåa idag!

Bloggsvar och bloglovin-ikon

FFFryttarnas inlägg | 2011-04-19 | 21:55:07 Kommentera här! » 0 st

Nu har vi fixat bloggsvar och även lagt in en ikon i menyn så att ni kan följa oss via bloglovin.com.
Så se till att fråga oss massor i bloggsvar nu! ;D

Fanny och Vivaldi

Fannys inlägg | 2011-04-19 | 21:30:24 Kommentera här! » 0 st


Foto: Jennifer E (www.ankara.blogg.se)

När Felicia och Fridas grupp skrittade av hästarna idag, så fick jag komma ner och leda Vivaldi en stund. Anna (deras ridlärare) hade ridit honom i början när dom red ut på slingan :)
Dom lär förresten skriva mer om ridlektionen snart, jag filmade med Fridas NikonD3100 så det blir nog grym kvalité! ;D

Annars har jag väll inte gjort så jättemycket idag faktiskt. Borstat Cinzano, putsat hans sadel, suttit på golvet i spolspiltan samtidigt som jag drack cola och tittade på när Felicia kämpade med att få bort leran från Pitou.. (A)
Hur har jag lyckats göra så lite på 7 timmar i stallet? Hmm.. Justeja, filmade ju deras lektion faktiskt!

Påskägg

Fridas inlägg | 2011-04-19 | 11:29:40 Kommentera här! » 0 st

Godmorgon!
Vill bara börja skriva att statistiken är helt underbar! Besökarrekord och allt igår! :D Men det är nog bara för att vi har blivit länkade lite här och där men det är ändå jätte roligt!

Nu över till vad detta inlägget ska handla om:
När det var alla hjärtans dag så gav vi ju hästarna en blandning av lite allt möjligt gott för att "fira" alla hjärtans dag. Såhär såg det ut då:
Nu ska vi göra samma sak fast med påskägg! Alltså så ska vi fylla ett påskägg med massa gott och sedan ge dom det ;D Jag har fyllt mitt påskägg nu så här är lite bilder hur jag gjorde och vad jag hade i påskägget:

1. Först då så tog jag fram allt som jag ville ha i påskägget vilket var morötter, godis, knäckebröd och sirap!


2. Efter att ha tagit fram allt var det dags att skära, bryta och hälla ner allting i påskägget!

3. Sedan var det då klart! Hoppas att Rakel gillar det ♥

Vilken nogrimma?

| 2011-04-19 | 10:54:35 Kommentera här! » 0 st

Vilken nosgrimma passar Pitou bäst i?


Free polls

Nästa inköp...

Fannys inlägg | 2011-04-19 | 10:01:49 Kommentera här! » 3 st


...blir ett sånthär träns! Kommer isåfall ha det på hyrdagar osv på Cinzano :)
Fast isåfall måste det vara såhär tjockt ludd under, haha.

Video från stallet idag

Fridas inlägg | 2011-04-19 | 01:16:06 Kommentera här! » 1 st

Slängde ihop en liten video från stallet idag! (Fast man kan ju inte kalla det idag när den är kvart över 1 på natten, haha) Blev bara några små korta klipp men det är något i alla fall.
Kom dock på efteråt att jag redan har använt den här låten till en annan video men det får gå...

Älskade Pitou!

| 2011-04-19 | 00:35:52 Kommentera här! » 0 st

Här har ni dagens kärleksbilder på mig och Pitou från idag också hihi ♥ Eller hur vart hon fin i ''nya'' grimman plus det matchande grimskaftet? Bilderna är tagna av Frida och Fanny, som i mitt andra inlägg med.

Bakom kulisserna...

















''Fixardagen'' i bilder

| 2011-04-19 | 00:14:51 Kommentera här! » 0 st

Först och främst borstade jag av Pitous ''nya'' grimma som jag tog ifrån stallkontoret, den blev jättefin på henne! (checka headern ;)


Efter det rengjorde jag krubban som egentligen är i ett ganska hopplöst fall. Ingrodd smuts i repor sen typ 5 år tillbaka och dessutom är den ljusblå haha...!




Sen tömde jag hennes vattenhink och gjorde rent den, den blev fräsch och fin.




Efter det fyllde jag på med nytt vatten.


Hämtar redskap för att börja mocka...


Påväg till lilla stallet där Pitou står.


Sen mockade jag ur hennes box.




Tömmer skiten på gödselstacken (allt måste visas :D).


Det sista jag gjorde var att putsa sadeln!


Naw ♥



Yesterday - bilder & film

Fannys inlägg | 2011-04-19 | 00:10:22 Kommentera här! » 1 st


Här är bilderna på mig och Cinzano från igår :) Nu gör jag mig iordning för att åka till stallet igen med Felicia och Frida, så det lär bli lika grym uppdatering idag igen! Jobbigt eller kul med såhär många inlägg? ;D
Slänger även upp filmen som jag lovade er:



En heldag i stallet

| 2011-04-18 | 23:52:45 Kommentera här! » 0 st

Idag har jag varit i stallet hela dagen lång med Frida och Fanny, som dom redan skrivit om. Först var hästarna ute i hagen och då gjorde jag ett tappert försök att fota dom, resultatet blev sådär för det var alldeles för stark sol. Men underbart väder annars! Kunde cykla i bara tröjan. Annars så fixade jag mycket med Pitou och annat allmänt i stallet! Här kommer bilderna från hagen, så kommer resten av bilderna i ett annat inlägg. Det blir så mycket och rörigt annars.
Freddy och Buddha bjöd på en liten bildserie...




Pitou ♥


Pitou ♥


Skäcken och Melker


Skäcken och Melker




Ändringar i headern

FFFryttarnas inlägg | 2011-04-18 | 23:40:44 Kommentera här! » 1 st



Som ni ser, en ny header! Idag har vi ju fotat lite nya "porträttbilder" på oss tillsammans med våra sköthästar, så det passade bra med lite nytt enligt oss!

Gillar ni också denna bättre än den förra? Vi blir jätteglada om ni kommenterar :)

Skötardag

Fridas inlägg | 2011-04-18 | 22:59:18 Kommentera här! » 2 st

Sadeln: Jag började med att putsa hennes extremt fula sadel, haha! Nej men ärligt jag hatar verkligen den där sadeln. Ful färg och den matchar inte alls till tränset som är svart! Suck...

Spiltan: Ful bild, haha. I alla fall så mockade jag hennes spilta och gjorde det ganska fint faktiskt men när hon sedan kom tillbaka efter sin lektion förstörde hon det igen, haha ;)

Grimman: Jag gav Rakel en "ny" grimma som var svart. Men den var absolut inte ny utan den fanns i stallet! Den var egentligen svart men den var full med lera så jag var tvungen att rengöra den. Imorgon ska jag sätta dit ett rosa nosludd så blir det nog fint!

Benen: Sist men inte minst så spolade jag av hennes ben som jag brukar göra! Denna gången var hon ganska rädd i början men lugnade ner sig ganska snabbt. Duktig tjej ♥

Det var allting som jag fotade! Gjorde även lite andra grejer t.ex rengjorde jag krubban och vattenkoppen men orkade inte fota det denna gången. Hoppas ni gilla det!

Ny grimma!

Fannys inlägg | 2011-04-18 | 21:59:54 Kommentera här! » 0 st


Kolla vad cool han blev i gult! Den har reflexer också och satt jättebra på honom :)
Felicia har fotat de två bilderna med svart bakgrund, det blev en cool effekt när han stod precis vid stalldörren och det var massa solljus, haha ;)
Jag har en hel del bilder från idag, så dom på bara mig och Cinzano får ni se i ett inlägg lite senare, kommer även lägga upp en film med olika klipp från idag!

Bilder på mig och Rakel från dagen

Fridas inlägg | 2011-04-18 | 21:48:27 Kommentera här! » 0 st

Här har ni några fina bilder på mig och min lille tjej från dagen ♥ Har verkligen varit en hel dag med henne! Först skulle vi fota i hagen och då gosade jag med henne, sedan tog jag in henne från hagen och sen har jag ju skött om henne eftersom det är skötardag idag men dom bilderna kommer upp senare!
Men visst är hon bara så himla gullig? Man dör ju bara man ser på henne!
I love you too much ♥

Kom precis hem

Fridas inlägg | 2011-04-18 | 19:54:54 Kommentera här! » 0 st

Som sagt så kom jag precis hem och nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det uppdatering! Idag har vi alla FFFryttare varit i stallet och skött om våra älsklingar ♥ Och såklart tog vi massa bilder så det kommer upp senare. Här ovanför ser ni i alla fall vad jag hade på mig! Man behöver inte vara snygg om man bara ska vara i stallet och inte rida, haha! ;) Jaja detta blev bara ett litet kort inlägg men som sagt så blir det massa mer uppdatering från oss alla tre senare!
Hejdå datorn, hej duschen!

Bohuscupen ponnyhoppning omg. 1

| 2011-04-18 | 00:10:33 Kommentera här! » 0 st

Idag har jag varit på Bulycke hela dagen nästan! Fotat massor av bilder och blev ganska nöjd med en del. Det var ju första omgången av Bohuscupen ponnyhoppning idag, och Bulycke slutade på en sjunde plats av tolv tävlande. Förutom att fota tävlingen så har jag fotat hästarna i hagen lite, käkat bullar och träffat Linn i TeamSL!
Här kommer några bilder från tävlingen.

Fanny, Linn, Felicia

FFFryttarnas inlägg | 2011-04-17 | 22:41:59 Kommentera här! » 0 st

Idag var jag och Felicia somsagt och fotade bohuscupen på Bulycke, och så såg vi Linn från www.teamsl.blogg.se där haha ;D Passade på att ta en bild såklart :)
Bilderna från själva hoppningen lägger vi nog upp imorgon, men vi ska till Bulycke då igen och sköta om hästarna, så det blir nog en hel del inlägg imorgon! ;)


 

Fotografera Bohuscupen imorgon!

Fannys inlägg | 2011-04-16 | 22:24:48 Kommentera här! » 1 st

Imorgon ska jag åka och fota Bohuscupen som hålls på Bulycke :) Felicia ska också dit och jag tror att Frida också ska det. Jag tror att jag åker runt klockan 9, och det lär bli en ganska lång dag. Självklart visar vi alla bilder här sedan!
Är det någon av er som faktiskt ska tävla där imorgon?



Bildspecial - hästar underifrån

Fridas inlägg | 2011-04-16 | 14:50:00 Kommentera här! » 0 st

Lördag och inget stall = inte mycket att skriva om så det fick bli en liten, kort bildspecial! Denna bildspecialen är helt enkelt på hästarnas mule underifrån! Ganska konstiga, men ändå roliga bilder! Av någon anledning ser dom så himla roliga och gulliga ut underifrån med deras läppar hängandes, haha! Tycker inte ni det? På bilderna ser ni
Skäcken, Buddha, Eliza, Donelli och sist men absolut inte minst Rohendro!
Ska försöka skriva ett litet mer genomtänkt inlägg senare idag, men tills dess får ni ha en trevlig lördag och njut av påsklovet :)

Nästa inköp

| 2011-04-16 | 13:34:00 Kommentera här! » 0 st

Nu har jag gjort en fin liten bild på vad jag ska köpa in dom närmaste... 10 åren? Haha nämen vi får se när jag fått pengar/generösa föräldrar till att få allt det ovan. Jag ska i vilket fall när jag fått köpt något kryssa över det och visa er på bloggen sen, så får vi se hur lång tid det tar innan jag fått överkryssat allt! :) Sammanlagt blir allting 2706 kr, svälj...
En minnesanteckning till mig själv: Var nöjd när du har allt ovan och börja inte längta efter massa nya grejer direkt!

-

| 2011-04-16 | 12:02:22 Kommentera här! » 6 st





För det första ser jag att det är samma IP-nummer så förstår inte riktigt hur du tänkte där Johanna/Jennifer, även fast jag vet att du heter något annat IRL.

Jag ska inte säga att jag inte tar åt mig av sånna här kommentarer som alla säger, för det gör jag. Jag sitter som en skalbagge, Pitou bryter av flera gånger (en gång om jag räknat rätt men aja), jag sitter inte jämnt över hästen och kan helt enkelt inte rida. Tack då vet jag. Precis som jag inte tyckte jag var tillräckligt dålig innan.

VIDEO: Stallet idag

Fannys inlägg | 2011-04-15 | 23:15:30 Kommentera här! » 1 st



Stallet idag

Fannys inlägg | 2011-04-15 | 19:11:18 Kommentera här! » 3 st



Idag var det teori på ridningen, våran grupp börjar vid 17:15 och slutar 18:00, men idag skulle tydligen gruppen som i vanliga fall är efter oss, ha teori innan oss så jag fick vara med på den istället eftersom jag inte hann vara där längre :) På den teorin fick vi kolla på när Hanna red Raspen och hon visade bogen in, förvänd galopp osv.
Det var även någon som filmade oss under hela tiden i ridhuset med en meeeegastor kamera och stativ, hmm undra vad det skulle vara till?

Men innan det så tog jag hand om Cinzano, eftersom fredagar är en av de dagar som jag är skötare på honom :) Först visiterade jag honom och han var pigg o glá som vanligt. Efter det borstade jag bort all lera, nu när man går utan täcke så får man ju passa på att rulla sig så mycket det bara går, tycker han... ;) Efter det borstade jag bort smuts och damm osv i spiltan och gjorde det fint. Om jag orkar så lägger jag ihop det jag filmat idag också.

Måste verkligen köpa en ny grimma till honom ser jag.. Blir dendär mörkblå&vit-randiga från Hööks!

Felicia är off i helgen

| 2011-04-15 | 18:32:52 Kommentera här! » 1 st

Jag ska till pappa i helgen, och vi har bara en dator att dela på just nu så kommer nog inte uppdatera mycket/något alls. Men jag har iallafall förberett ett litet tidsinställt tills imorgon, och på söndag kommer jag ju hem igen. Ni får helt enkelt sätta lite press på dom andra två som driver denna bloggen!
Min häst som jag prenumenerar på kom idag, tjohej!


Orange

Fridas inlägg | 2011-04-15 | 18:07:23 Kommentera här! » 0 st

Igår gjorde jag är ett inlägg där jag fråga vilken färg Rakel skulle passa där ni kunde rösta. Vinnaren blev orange! Och jag tror faktiskt att hon kan passa i det.
Men nu har jag varit inne på både Myone & Hööks hemsida och jag hittar ingen utrustning som är orange? Jag hade tänk mig benskydd, schabrak och ett nosludd som då är orange. Och ännu en gång ber jag er läsare om hjälp! Kan inte ni hålla ögonen öppna om ni är i någon hästbutik eller kanske hittar något på någon hemsida där ni hittar denna utrustningen i orange? Skulle verkligen vara super!
Men jag har faktiskt hittat ett schabrak för bara 150 kr på Häst&Ryttare! Ska nog köpa den.
Jaja, hittar ni nosludd eller benskydd så säg gärna till (även t.ex ridhandskar går bra eftersom jag ska få ihop en hel outfit)! Som tack få ni en länk till er blogg.
(Det är inte detta schabraket)

Must have...

| 2011-04-15 | 10:12:55 Kommentera här! » 0 st


Som jag har skrivit på min förra blogg så vill jag verkligen ha dessa Mountain horse Jeanie ridbyxorna! Men nu ännu mer, för innan hittade jag dom för 1050 kr och endast i vuxenstorlekar, nu hittade jag dom för bara 799 kr och i barnstorlekar här! Jag ska nog spara ihop pengar till dom, eller önska mig dom på min födelsedag 25e augusti. Jag skulle isåfall använda dom till hopplektioner. :D

Schema:

Fridas inlägg | 2011-04-14 | 20:29:01 Kommentera här! » 1 st

Skulle inte förvåna mig om mina planer ändras, hehe.

Öronluva

Fannys inlägg | 2011-04-14 | 17:45:03 Kommentera här! » 3 st


Bild: hooks.se

Är sugen på att köpa en sånhär svart öronluva av märket Gold Medal till Cinzano, vad tycker ni?

One year ago

| 2011-04-14 | 16:53:11 Kommentera här! » 1 st

Tack vare bilddagboken kom jag på att det idag var exakt ett år sedan sen jag red Pitou för första gången! Dom har sånna här ''Kommer du ihåg vad du gjorde?'' på ens profil, där syns ett foto man laddade upp för exakt ett år sedan. Och så såg jag det fotot på mig och Pitou från första gången! ♥ Här under ser ni det, det var innan lektionen när vi väntade på att få komma in i manegen. :) Jag har faktiskt massa videos från den ridlektionen, funderar på att göra någon jämförelsevideo?


Såhär skrev jag om ridningen på bilddagboken, den 14e april 2010...

''Red på Pitou idag '-'
Gjorde i ordning henne innan o efter, o hon var snäll d: Först red vi ute på slingan, skrittade o travade där. Och hon droog in i Fridolf framför men aja,  kul att hon e pigg(: Sen kom vi in i manegen igen och gjorde två galoppfattningar i varje varv, det gick bra, men hon valde fel galopp hela tiden i höger varv. Annars var hon bra, rolig o rida :D
Markarbete nästa gång.
Hoppning gången efter det.''


Vilken färg skulle Rakel passa i?

Fridas inlägg | 2011-04-14 | 12:51:17 Kommentera här! » 2 st

Vilken färg skulle                     Rakel passa i?






På alla hyrdagar har jag haft rött en gång och resten rosa, så jag funderar på att kanske ha en ny färg till nästa gång? Frågan är bara vilken och den frågan ställer jag till er! Kryssa i vilken färg och sedan klicka "vote".
Och om ni t.ex kryssar i rosa så får ni gärna kommentera om ni vill ha ljusrosa eller mörkrosa osv.

Skiiiit!

| 2011-04-14 | 09:16:00 Kommentera här! » 0 st

Jag har kollat på lite nya schabrak för jag blev (självklart) missnöjd med mitt röda som jag köpte för ett tag sen när jag väl såg det på Pitou. Jag gick in på Hööks och såg att just dom 2 schabraken jag vill ha var det typ halva priset på! Men sen såg jag att dom inte fanns kvar i rätt storlek eller ens i rätt färg. Ååååh, skit! Här är dom jag tänkte på iallafall...
Nu 89 kr, org. pris 179 kr


Nu 129 kr, org. pris 249 kr


5 sanningar om mig och Pitou

| 2011-04-13 | 18:07:12 Kommentera här! » 6 st

Jag spolade benen på Pitou för första gången i tisdags. Hon var väldigt lerig om dom och jag hade inte mycket tid. Hon var jättesnäll iallafall!

Pitou är nog den sötaste hästen jag sett någonsin nästan, och det säger jag inte bara för att hon är min favorit utan jag hade nog tyckt det ändå.

Jag har redan gråtit för Pitou en gång haha, trots att hon inte sålts eller så. Jag kollade på en video om Linn & Winnetoo (teamsl.blogg.se) och så tänkte jag på mig och Pitou så kom det en liten tår bara hihihi naaaw... (?)

Jag har helt vant mig vid Pitou och hennes söta små protest-sparkar. Första gångerna blev jag värsta chockad och rädd, men nu reagerar jag inte ens utan bara kör på haha.

Pitou har både en skötare och en medryttare, och ingen av dom är eller har varit jag. Känns skitbra.

Video från ridningen med Ninja

Fridas inlägg | 2011-04-13 | 10:47:42 Kommentera här! » 1 st

Här har ni videon från ridningen igår. Det blev väldigt mycket videos på skänkelvikningarna men det var ju det vi gjorde till största delen. Och ni behöver inte säga vad jag gör fel för det jag bäst själv ;) Titta på hela och njut, haha.

Video från ridningen igår

| 2011-04-13 | 10:28:57 Kommentera här! » 4 st

Här har ni videon från igår! Lite långtråkig kanske eftersom vi gjorde samma sak nästa hela tiden, men men.
Tycker ni hon passade i rött?

JKPG på påsklovet

| 2011-04-13 | 09:25:18 Kommentera här! » 1 st

På påsklovet ska jag till mina kusiner i Jönköping! Från onsdag till söndag typ. Jag har ju bott i Jönköping för flera år sen, det kanske ni visste. I vilket fall så ska det bli riktigt roligt att träffa mina kusiner och min moster igen. Det ska bli kul att träffa Nisse också, en 7-årig (tror jag) connemaravalack som en av mina kusiner äger. Drömmen hade varit att hoppa en 80 cm bana med honom en solig dag i paddocken ♥ ♥ Haha inte så troligt, jag ska inte förvänta mig något så jag inte blir besviken. Men här kommer iallafall några bilder på mig och han från olika tillfällen!

Ridlektion på Pitou

| 2011-04-12 | 22:05:34 Kommentera här! » 0 st

Jag red på Pitou idag! ♥
Idag fokuserade vi på skänkelvikning mest. Men innan vi gjorde det så värmde vi upp dom lite på spåret i skritt och trav. Pitou var ganska fin! Här nedanför ser ni banan som vi gjorde det mesta av lektionen. En bana jag rekommenderar faktiskt, för som ni ser är det mycket variation med många övergångar och både rakt, sidvärts och böjt spår. Vi gjorde övningen i båda varven, men då vände vi på allting liksom...! I vilket fall så gick denna banan riktigt bra för mig och Pitou allt som allt, kändes det som iallafall!
Vissa gånger fick vi till det ganska bra i skänkelvikningen, duktigaste Pitou. Har nog aldrig gått så bra med skänkelvikning för mig faktiskt, vi gör det inte så ofta. Men skänkelvikningen idag kan vi iallafall sätta nöjd-stämpel på! Trots att hon då och då förböjde sig eller tvärade för mycket, men ibland klarade vi det felfritt... I think.

Den lilla 10 meters volten kunde väl gått lite bättre, den blev oftast inte så rund och fin. Över till galoppvolten, första gången jag gjorde galoppfattning så slog hon såklart bakut. Det är Pitou det ♥ Hon gör typ alltid det lektionens första galoppfattning haha, men sen gjorde hon inte det mer efter det. Själva galoppvolten gick ganska bra, ibland drog hon ut från volten så jag råkade förböja henne och glömde ytterhjälperna. Helt mitt fel, för sen när jag bara jag tryckte litelite med ytterskänkeln så gick hon klockrent. Så galoppvolten gick bara bra!

Sammanfattning idag är iallafall = älskade Pitou! Jag kan även nämna att hon gick i form typ 65% av lektionen eller nåt haha. Visserligen inte den snyggaste formen kanske (hon tog huvudet lite väääl mycket ner ibland) men först och främst är ett mål att hålla henne i form nästan hela lektionen och sen efter det börja finslipa och ställa lite krav på formen också. Nu hoppas vi bara att jag får henne nästa tisdag också! Då är det påsklov med så ska åka dit tidigt och göra henne riktigt fin isåfall hihi.


Video kommer imorgon.

Ovisad bild från förra ridlektionen på Pitou för 1 vecka sedan.

Ridlektion med Ninja 12/4 - 11

Fridas inlägg | 2011-04-12 | 21:46:39 Kommentera här! » 1 st

Idag hade jag som sagt Ninja och det var en helt vanligt dressyrlektion.
Det hela började med att jag skulle göra iordning henne och såklart var hon sjukt smutsig och lerig. Och när jag skulle borsta henne så höll hon på att flytta på sig fram och tillbaka i spiltan vilket var väldigt irriterande, haha. Sen när jag skulle ta ena bakbenet så sparka hon mig i ansiktet, precis bredvid ögat. Herregud vad läskigt det var men som tur var gjorde det inte ont så länge.
Sen började då själva lektionen! Vi börja med att skritta fram på  en volt och sedan lite trav mm på fyrkantspåret. Sedan började vi med en bana med lite övergångar och sådant. Det var faktiskt en väldigt rolig bana eftersom det var olika moment och man fick arbeta hela tiden. Jag ska försöka förklara så gott jag kan hur den gick till så att ni kanske kan testa den själva:
• Först skulle man då göra en skänkelvikning från kortsidan till långsidan vilket gick ganska bra med Ninja! Dock förböjde hon sig lite några gånger men annars var hon faktiskt väldigt duktig eftersom hon knappt kan sådant.
• Efter det skulle man alltså göra en 10 m volt vid hörnet i trav fortfarande vilket också gick bra.
• Och sist men inte minst skulle man fatta galopp någonstans på kortsidan för att sedan gör en 15m (cirka) volt på långsidan. Ninja som brukar ha en ganska snabb galopp var väldigt duktig idag. Fast även här förböjde hon sig lite och nästan låg ner i svängarna, hehe.
Vi gjorde även lite annat i slutet som serpentinbågar och lite andra vägar som avslut på lektionen.

Sammanfattning: Detta var den bästa lektionen med Ninja! Hon var lugn och jätte duktig på alla moment. Dock förböjde hon sig somsagt lite och förstod inte riktigt skänkelvikningarna men man kan inte förvänta sig för mycket av henne, hehe ;) Det dåliga med lektionen var att vi inte gjorde så mycket olika saker. Den där banan gjorde vi liksom nästan hela tiden men det var kul ändå!
Detta blev väldigt kort skrivet men hinner inte skriva mer just nu! Men videon kommer förmodligen upp imorgon.

Nästa; ridlektion!

| 2011-04-12 | 17:15:00 Kommentera här! » 1 st

Tidsinställt.
Just nu står jag med Pitou i manegen och förmodligen håller på och reglera stiglädrerna... Vi har fått fixat en filmare tills idag så film kommer sen när jag kommer hem, runt 7 kanske jag sitter vid datorn igen. Idag ska vi ha vanlig dressyrlektion, och jag hoppas det går bra med fina Pitou! ♥ Vi är tyvärr inte rosa idag trots att flest ville det, men det är egentligen Fridas utrustning (hehe) och hon ska nog ha den idag. Sen vill jag gärna inviga mitt röda schabrak på Pitou, så vi blir röda idag! Ni får se sen hur det blev. Vi hörs sen, för nu ska jag rida :D
Jag prövade lite snabbt hur jag och Pitou skulle se ut i rosa, hahaha!

Ridoutfit

Fridas inlägg | 2011-04-12 | 15:56:46 Kommentera här! » 1 st

Nu drar jag och Felicia till stallet för att rida. Fick veta att jag ska ha Ninja! Är så himla glad! Sen så har jag ju inte ridit på flera veckor eftersom att jag har varit sjuk men nu är jag tillbaka och ska njuta varje sekund i sadeln. Detta blir ett litet snabbt inlägg eftersom att vi ska åka typ kvart över 4 men bilden ovanför ser ni i alla fall vad jag ska ha på mig! Tänkte egentligen matcha med rosa idag men hitta inte dom ridbyxorna så det fick bli det här. Men nu måste jag göra mig helt klar men jag uppdaterar sen hur det gick, bye!

Clearround på G

| 2011-04-12 | 10:21:27 Kommentera här! » 1 st

Jag gick in på Buyckes hemsida och såg att det ska vara en hoppclearround på Bulycke den 22a maj, så den tänkte jag vara med på! Det måste jag, för egentligen hade jag ju tänkt att vara med på ''alla'' fyra dressyr och hoppclearrounder denna terminen men eftersom Pitou vart skadad så har inte det gått. För det är Pitou eller ingen somsagt. Men om allt går som det ska så tänker jag iallafall vara med och hoppa 70 cm tror jag! Tagga (a) Sen vill jag gärna vara med på en dressyr med Pitou också men det får vänta tills nästa termin eftersom alla utbildningsdressyrer redan varit denna terminen.

| 2011-04-11 | 09:14:02 Kommentera här! » 1 st


Här har ni ''några'' bilder på mig och Pitou från iförrgår, dom fick ett eget inlägg! Visst är hon för söt? Hon var jättego igår, gick fram till mig i hagen hela tiden och slickade mig om händerna. Sen när vi gick hemåt längs hagen så gick hon bredvid oss haha. ♥ Dom tre sista bilderna är tagna av Fanny.

A day at the stable

| 2011-04-10 | 19:17:00 Kommentera här! » 2 st

Igår drog alla i FFFryttarna till stallet! Vi grejade inte något med hästarna idag eftersom dom inte stod inne i stallet utan dom gick i hagen, men däremot har jag massa foton att visa er från hagen. Ja, vi fotade somsagt mest idag. Men vi gick även till Santis box och deppade, vi fixade ett hjärta av lite olika växter i hans box också, så blir han hedrad den stora fina killen. Annars så gick vi runt lite här och var, och jag checkade Pitous träns som var lika fint fortfarande sen putsningen i torsdags! Nu kommer en del utav bilderna (varit tvungen att sålla bort massor pga. av att det tar ca 10 min per bild att ladda upp med internet här hemma).

Melker

Freddy som är tillsalu, ring 031-560973 vid intresse.


Ninja


Roddan

Mulle och Freddy


Funky

Sancho


Mulle


Roddan


Buddha


Bibbi


Vivaldi


MB och Fridas hand


Molly


MB och Molly


Fridolf och Nemo


Nemo


Bibbi


Bloppis med Felicia!

Bloppis | 2011-04-10 | 15:33:21 Kommentera här! » 1 st

KOMMENTERA/MEJLA [email protected] VID INTRESSE ELLER FRÅGOR!
• Av märket Horse Pro
• Passar C och D-ponnys
• Bra passform under sadeln
• Använt några gånger
• Säljes pga. vill ha nya prylar
• Kostar 20 kr eller bud/förslag
• Av märket Protector
• Passar stor hästar
• Använt några veckor
• Säljes pga. fel storlek
• Kostar 25 kr eller bud/förslag
• Passar B till D-ponnys
• Jag har aldrig använt den (dock förra ägaren)
• Säljes pga. vill ha nya prylar
• Kostar 5 kr eller bud/förslag (nackludd ingår ej)
• Passar stor hästar
• Endast provad
• Säljes pga. fel storlek
• Kostar 25 kr eller bud/förslag
• Vet inte storlek
• Aldrig använt
• Säljes pga. vill ha nya prylar
• Kostar 10 kr eller bud/förslag
• Ser så ut som på bilden ovan
• Passar alla hästar
• Endast provad
• Säljes pga. har 2 likadana
• Kostar 10 kr eller bud/förslag

Fridas bilder, del ett

Fridas inlägg | 2011-04-10 | 11:17:36 Kommentera här! » 2 st

Ni som följer mig på bilddagboken har redan sett dessa bilder men ja, här är dom igen :)
Igår var det nästan sommar kändes det som! Nästan 19 grader ute och sol! Bilderna blev väl sådär. Har ju inte något bra program där jag kan redigera bilderna på denna datan men det får gå. Det blev ganska mycket skuggor också tyvärr.
Som  ni ser har vissa hästar inte täcken på sig vilket också är ett tecken på att sommaren närmar sig! Det blir ju mycket finare foton när det inte är några smutsiga och tråkiga täcken med på fotorna.
På bilderna är det Never Mind, Lille Fridolf, Cinzano, Rohendro, Freddy, Hembys Vivaldi och sedan Freddy igen!

Lördagen i stallet

Fridas inlägg | 2011-04-10 | 10:57:04 Kommentera här! » 0 st

Efter att ha vaknat upp hemma hos mig så drog som sagt alla FFFryttarna till stallet för att fota i hagen mm. Kom hem runt 4 tiden igen. Men i alla fall så fota vi som sagt i hagen och det blev ganska mycket bilder. Vill ni se dom bilderna jag tog i hagen eller blir det lite uttjatat när både Felicia och Fanny också lägger ut dom bilderna? Jag lägger nog ut några i alla fall men om ni vill se mer sen så är det bara att säga till ;) Men dom bilderna kommer i nästa inlägg.

Fannys bilder, del ett

Fannys inlägg | 2011-04-10 | 00:17:39 Kommentera här! » 1 st


Bilderna är fotade med min systemkamera Canon EOS 1000D och objektivet Tamron AF 55-200mm f/4-5,6 DI II Macro (som de flesta av mina hästbilder).

Vi har varit vid stallet idag och fotat litegrann, detta är del ett av mina bilder :) Lägger upp resten imorgon!

Älskar dig!

Fannys inlägg | 2011-04-09 | 20:04:14 Kommentera här! » 1 st


Min fina sköthäst ♥

Vila i frid ♥

Fridas inlägg | 2011-04-09 | 11:39:34 Kommentera här! » 0 st

Nu är alla vi FFFryttarna samlade hemma hos mig och sitter vid våra datorer och det första man får reda på när vi satte på datan är att Santis, "kungen" och våran charmiga pöjk på Bulycke har dött av tarmvred. Det var igår eftermiddag... Usch vad hemsk det är. Gammal blev han inte heller, född 2002. Här får ni lite bilder på honom:

Bilder från Cinzanos förra ägare

Fannys inlägg | 2011-04-08 | 23:08:21 Kommentera här! » 1 st

Bonnie på www.teamkarlsson.blogg.se har tidigare ägt Cinzano, och jag fick låna några av de bilder hon lagt upp på honom på bloggen :) Tack vare henne fick jag även på att Cinnen fyller år den 1 april, haha ;D




Finaste killen! <3

Frida, Fanny och Felicia

FFFryttarnas inlägg | 2011-04-08 | 22:55:21 Kommentera här! » 1 st


Haha yes, detta är alltså vi tre här på FFFryttarna!
Frida längst till vänster, som sköter Rakel. Sen Fanny, som sköter Cinzano, och längst till höger har vi Felicia som sköter Pitou :)
Jag (Fanny) och Felicia ska sova över här hos Frida ikväll, så nu vet ni det!
Icke-hästigt inlägg menmen, det är ju trotsallt vi som har denna bloggen ;) Håll utkik efter nya inlägg!

Min och Pitous outfit...?

| 2011-04-08 | 16:04:20 Kommentera här! » 0 st

Nu kör vi på en till sån här fråga som ni gärna får vara med och svara på! Vad jag menar med ''(vanlig)'' som står bredvid dom två nedersta alternativen är att då kommer hon ha sitt vanliga schabrak, Bulycke har nämligen ett röd/blått och ett vit/blått schabrak som dom växlar mellan för alla ridskolehästarna. OBS! Jag är inte helt hundra på att jag får Pitou, men får jag någon annan kommer jag nog hålla mig till samma outfit ändå.
Vilken färg ska min och Pitous outfit vara på tisdag?




Skötardag igår

Fridas inlägg | 2011-04-08 | 10:14:54 Kommentera här! » 1 st

Igår hade vi studiebesök på brandstationen som bara ligger typ 600 m från Bulycke så direkt efter skolan gick jag och Felicia till stallet. Men det vet ni ju redan eftersom det har ju Felicia redan skrivit ;)
Väl framme vid stallet bytte jag om till ridkläder och sen så fixa vi lite andra saker innan jag började sköta om Rakel. Precis när jag skulle börja sköta om henne så skulle hon gå på lektion! Så då fick jag fixa spiltan så länge.
Krubban: Jag började med krubban eftersom den alltid är smutsig. Torv, slem, matrester som Rakel alltid lyckas fixa i sin lilla krubba ♥
Vattenkoppen: Sen rengjorde jag vattenkoppen. Usch det är lika äckligt där varje gång, haha! Men den blev faktiskt mycket bättre efter att jag rengjorde den.
Utanför spiltan: Rakel rör sig hela tiden i spiltan och då kommer det alltid massa torv utanför spiltan och då brukar jag borsta bort det.

Torvet: Sedan krattade jag spiltan! Mest för att det skulle se bra ut för sen kom ju Rakel och förstörde det ändå ;)
Tränset: Tränset blev också putsat idag. Det blev verkligen som nytt!


Fönsterkarmen: Jag brukar öven borsta på och under fönsterkarmen. Där brukar det också bli väldigt smutsigt.
Benen: Sist men inte minst spolade jag benen. Mest för att "inviga" Bulyckes nya slang! Finns massa olika sprut på den som man kan välja! Rakel var lite rädd och känslig i början men sen vande hon sig.

Det var i stort sett allt jag hann göra med Rakel igår. Felicia har fotat nästan alla bilder.

Gårdagen i stallet

| 2011-04-08 | 09:40:00 Kommentera här! » 0 st

Igår var jag i stallet med Frida (hennes inlägg kommer snart)! Vi var på brandstation med skolan först, och den ligger bara 5-10 minuter från stallet så självklart gick vi dit direkt efter skolan.

Idag gjorde jag lite allt möjligt i stallet. Det jag gjorde var framförallt att göra rent Pitous träns ordentligt, det är så dammigt och fult. Först tog jag med vanlig lädertvål och vissa hade säkert nöjt sig med bara det, men sen tog jag även något rengöringsspray för läder och sist fettade jag in det. Blev jättefint, som nytt! Nu gäller det bara att fortsätta göra en sån här rengörning kanske 1 gång i veckan helst och få bytt hennes fula vitfodrade pannband, så kommer hennes träns vara lika snyggt som sadeln snart!

Jag gjorde rent hennes benskydd ganska ordentligt också, det behövs alltid. Först sköljde jag av dom under rinnande vatten, sen tog med en blöt svamp och gnuggade bort leran och sist borstade jag bort löst damm med en borste. Tog bort massa hår på insidan av dom också. Även dom blev som nya!

Lite annat allmänt som jag gjorde var att mysa massor med Pitou, hälsa på några andra pållar och så gjorde vi lite med Rakel också som Frida kommer skriva om sen. Nu kommer massa bilder, alla älskar väl bilder! :D
<--- före och efter ---> (uppklickbara bilder)

Ridoutfit

Fannys inlägg | 2011-04-07 | 18:57:22 Kommentera här! » 0 st



Skulle inte tacka nej till detta! ;D Kan inte allt bara vara gratis?

Ny design och kodning!

FFFryttarnas inlägg | 2011-04-07 | 18:23:13 Kommentera här! » 0 st


Nu har bloggen blivit lite uppfräshad, tyckte det behövdes!
Så, vad tycker ni? Bättre eller sämre? :)

Hopplektion på Pitou, VIDEO!

| 2011-04-07 | 09:38:11 Kommentera här! » 3 st

Här är videon från hoppningen! Skriv gärna vad ni tycker, men kanske inte om det bara är negativt haha. ;)

Hopplektion på Pitou

| 2011-04-07 | 09:36:01 Kommentera här! » 0 st

I tisdags hoppade jag med Pitou! ♥
Först värmde vi upp dom på spåret i alla gångarter, och hon var särskilt fin i vänstergaloppen! Jättemjuk i munnen, enkel att länga och korta galoppen på. Sen som uppvärmning började vi travhoppa ett kryss två gånger var, Pitou hoppade jättefint så det kändes bara bra. Efter det hoppade vi två hinder på ena långsidan med 4-5 galoppsprång emellan beroende på häst, Pitou gick på 5. Det gick jättebra, inga problem.
Som avslut hoppade vi en kort liten bana med kluriga svängar. Det kändes inte så jättebra för mig, jag borde ha svängt i luften över hindrerna för att få bättre svängar men det tänkte jag inte på. Så dom blev ganska krokiga, jag hade nog kunnat göra det bättre om jag fick en till chans men vi hann bara 1 gång var.
I slutet travade vi av dom under lättridning ett par varv, och gud så fin hon var då! Hon gick ner i en riktigt fin form och blev jättemjuk. Det känns som det börjar lossna lite nu eller vad man ska säga, jag känner henne mycket bättre och hon är på G med formen oftare och oftare nu. Så jag är riktigt taggad att starta en dressyrtävling med Pitou också!

Hiss till de snygga bilderna på Hööks hemsida!

Fannys inlägg | 2011-04-06 | 22:17:35 Kommentera här! » 0 st

Måste ju hissa de snygga "produktbilderna" som Hööks har på sin hemsida! Iallafall om man gämför med andra hemsidor, tillexempel vissa bilder hos Myone. Fast självklart älskar jag att köpa grejer från Myone osv, dom har bra och fina gerjer. Det är bara bilderna jag tänker på ;)

Bild från Hööks:

Tror ni förresten att Cinzano skulle passa snyggt i rött? Eller "skär" det sig i färgerna eftersom han är fux?

Bild från Myone:



Förresten, det kommer inom kort en ny header här till bloggen!

Vad har du för "kontakt" till hästar?

Fridas inlägg | 2011-04-06 | 17:09:25 Kommentera här! » 2 st

Detta är typ som "Dagens läsarfråga" med det ser lite annorlunda ut! Här får ni klicka i olika alternativ och sedan se vad andra har svarat :)

Vad har du för "kontakt" till hästar?








Nu är det bara att börja svara!
Om du väljer "Flera av dessa alternativ" så får du gärna kommentera vilka och klickar du i "Annat" så får du gärna skriva vad det är också.

Fortfarande "sjuk"

Fridas inlägg | 2011-04-05 | 23:04:45 Kommentera här! » 0 st

Okej, nu har jag verkligen varit sämst på att uppdatera men jag är faktiskt fortfarande "sjuk". Ska inte kalla det sjuk direkt, jag har ju inte feber eller något men jag har verkligen ont i magen. Har haft det mer än en vecka nu. Ska iallafall till en läkaren imorgon och kolla upp det för er som bryr er, haha. Tänkte bara, ännu en gång förklara mig för att jag inte har uppdaterat. Och pågrund av min himla mage kunde jag inte vara med på hoppningen idag! Dagen blev förstörd kan man ju säga. Hoppas det blir bättre!
Men jag måste tyvärr säga att mitt dåliga uppdaterande kommer antagligen fortsätta om jag fortfarande har ont. Det får ju inte bli mer sådana här inlägg som för det mesta bara är deprimerande och ointressanta! Så vi får hoppas att mina två andra "kompanjoner" som driver denna bloggen uppdaterar ;)
Suck jag saknar min lille Rakel ♥ Men om jag känner mig bättre så ska jag åka och sköta om henne på torsdag och då lovar jag uppdatering!
Som sagt, ingen hoppning idag...

Ryktväska eller ryktlåda?

Fannys inlägg | 2011-04-04 | 17:12:07 Kommentera här! » 4 st



Vilket föredrar du om du får välja mellan ryktväska och ryktlåda? :)

Next week...

| 2011-04-03 | 00:45:17 Kommentera här! » 0 st





Tävlingskläderna

Fridas inlägg | 2011-04-02 | 16:09:36 Kommentera här! » 0 st

Detta är erbjudande är väldigt passande eftersom jag måste köpa mer tävlingskläder! Det såg ni i ett av mina inlägg som ni hittar genom att klicka här.
Sen så är ju inte 20% så jätte mycket men det är ju alltid något. Erbjudandet gäller på My one vilket är affären där jag brukar köpa hästsaker för det är ju ganska nära så som sagt, detta är väldigt passande! Måste bara ta reda på hur länge erbjudandet håller så att jag hinner köpa det också! Okej jag vet att detta blev ganska ointressant men det är inte lätt att uppdatera en blogg när man inte har varit i stallet på flera dagar och har 0% inspiration.

Ridlektionen på Hembys Ninotjka igår

Fannys inlägg | 2011-04-02 | 11:56:01 Kommentera här! » 0 st


Det var faktiskt så varmt att det räckte med linne och tjocktröja ;)


Ninja som hon kallas :)





I spiltan så gick hon lite fram och tillbaka när jag borstade henne, testade att trycka in mig i väggen typ haha, men sen så märkte hon att jag fortsatte borsta iallafall så då slutade hon.
Sen så sadlade jag henne, och eftersom hon inte har någon egen sadel än så lånade jag Pitous :) Vi började med att skritta ut en stund på slingan, hästarna har nästan inte varit ute någonting detta året (alltså, dom går ju i hagen och sånt såklart men inte vart ute under ridlektioner). Så Ninja var väldigt pigg och glad haha ;)

Sedan så gick vi tillbaka till manegen igen och jobbade dom på volterna i skritt och trav, och hon började snabbt komma under sig mer med bakbenen och var väldigt framåt, kul att äntligen få sitta på en sån häst :)
I galoppen gick det dock inte lika bra, eftersom hon bara är riden i ungefär ett år så förstår hon inte riktigt allt, och hon brukar få springa in i galoppen. Så först bara kutade hon iväg i slängtrav, och sen när det väl blev galopp så sprang hon väldigt fort haha.

Men annars tycker jag det gick skitbra, hon är ju ny på ridskolan så det är första gången jag rider henne :) Ska ha henne nästa vecka i markarbete också, längtar! Måste verkligen få film/bilder då!


En bild på en bit av stallet får ni också ;)

Ridning idag, hästbyte

Fannys inlägg | 2011-04-01 | 13:00:16 Kommentera här! » 1 st

Det är ridlektion för min del idag, och det var hästbyte förra gången, men eftersom jag var sjukt då så får jag reda på det idag. Hoppas att jag får någon som jag trivs med, och inte någon bråkig för jag orkar verkligen inte med det idag haha. Jag har iallafall önskat dessa hästarna:
1. Bibbi 2. Ninja 3. Skäcken 4. Felix

Ni får veta runt sju-tiden hur det gick, jag tror tyvärr inte att jag har någon som kan fota eller filma idag men jag får se :) Bjuder på en bild som Felicia fotade från förr-förra gången då vi hade hoppning:



Byte av ridskola?

| 2011-04-01 | 11:46:44 Kommentera här! » 0 st

Jag funderar faktiskt på att byta till Alleby Ridklubb som ligger i Björlanda, alltså rätt nära så jag behöver inte flytta eller så. Jag har ridit där innan när jag var mindre. Anledningen är att jag tycker seriöst gymkhana är mycket roligare än hoppning, dressyr och all annan vanlig ridning. Varje gång vi har det på avslutningen på Bulycke tycker jag det är döskoj, har funderat länge på att gå över till gymkhanan på allvar. Men då måste jag byta till Alleby för dom har gymkhanagrupper och ja, jag tror jag gör det! :D Får fundera liite till bara... Har inte berättat det för någon faktiskt, utan jag går ut med det här nu för första gången!



UPDATE: Felicia ville att vi skulle berätta att detta bara var ett aprilskämt, hon ska alltså inte byta till alleby haha ;D