Mycket just nu..

Fridas inlägg | 2011-05-31 | 19:51:49 Kommentera här! » 2 st

Jag är så himla stressad just nu! Det är så mycket jag måste göra. Jag har en NO-rapport, NO prov och sen ska jag hinna städa och packa eftersom vi ska åka iväg till Koster imorgon. Kanske inte låter så mycket, men allt det där tar tid. Så uppdateringen om ridningen idag kommer kanske lite senare eller så kommer den imorgon. Jag är ledsen men jag hoppas verkligen att ni förstår. Skolan går ju tyvärr före...

Microfibersvamp?

Fridas inlägg | 2011-05-31 | 13:22:19 Kommentera här! » 3 st

När jag såg denna tänkte jag bara "Va?". Detta ska då vara en form av svamp som heter Microfibersvamp. Har ni sett något sådant? Det kanske bara är jag som är efterbliven som aldrig har sett något liknande, haha. Men om det nu är en svamp så fattar jag inte riktigt hur den ska funka. Svampar suger ju åt sig vatten och ska dom där "piggarna" suga åt sig vatten? Hmm.. nja detta förstår jag inte riktigt. Vet ni hur den funkar?

Godmorgon tisdag!

Fridas inlägg | 2011-05-31 | 11:22:42 Kommentera här! » 0 st

... och ni läsare! :)
Just nu sitter jag i skolan och bara längtar att få sluta för då är det ridning på schemat! Kommer antagligen få Bibbi igen och jag antar att det är ganska okej även fast jag helst skulle ha Ninja. Och nu kanske ni undrar varför jag inte vill ha Rakel och jag får väl förklara det ;) Rakels ben är väldigt sköra och hon klarar inte av att hoppa enligt Bulycke. Innan fick hon bara hoppa ibland men nu får inte göra det överhuvudtaget. För nästa gång är det hoppning så nej, jag kan inte ha henne. Som tur var har jag redan hunnit hoppa henne, för första och sista gången.. Jaja nu har jag inte tid att skriva mer. Vi har läsning just nu och jag tror det är dags att börja göra det nu. Grym bok, haha!
Livebild ;)

Stallet på skoltid

| 2011-05-30 | 21:12:18 Kommentera här! » 0 st



Pitou ♥ Denna och alla andra bilder under på Pitou (och mig) är fotade av Frida.

Pitou, så fin! ♥

Jag och Pitou


Jag och Pitou


Jag och Pitou


Jag och Pitou (bjuder på denna, Pitou är söt i bakgrunden iallafall...)


Jag och Sancho
Buddha var jättenyfiken på datorn, kom fram flera gånger och ville lukta på den haha.



Jag (som man inte ser så mycket av som tur är) och Nemo


Frida och Rakel


Nemo, även han kunde inte släppa datorn med blicken.


Pitou ♥


Bettan


Dom två sjuklingarna Roddan och Donelli.


Pitou ♥


Pitou... haha sötnos!


Pitou (korrekt exteriör är vad jag kallar det)




Buddha


Som vi redan skrivit så var gympan inställd idag, det gjorde att vi fick 2 timmar och 35 minuters ''håltimme''! Då tog jag och Frida självklart chansen att hoppa på bussen och göra en snabbvisit i stallet, och här är bilderna från dess. Vi gjorde inte så mycket mer än att vara vid hagen och gosa med våra favoriter, fota och äta en kexchoklad. Så himla härligt att vara i stallet på skoltid förresten, när man egentligen vet att man hade sprungit runt och plågats på en gympalektion!

Movietime

| 2011-05-30 | 20:09:06 Kommentera här! » 6 st

Video med massa klipp från stallet idag på håltimman. Kämpade ganska länge med denna så hoppas den är värd att se på, och att ni gillar den :) Kan locka med att det är med en del bus i videon när hästarna stegrar och kutar runt i hagen haha. Kan också säga att Pitou är sjukt söt i videon ♥



Här är en liten video (också från idag då) där vi filmat hästarna med effekter på datorn haha, dom ser sjukt roliga ut! Denna hoppas jag med ni tittar på och gillar!


Egengjort schabrak

Fannys inlägg | 2011-05-30 | 19:18:25 Kommentera här! » 3 st


Haha, detta gjorde jag i slöjden 2009 eller något. Hittade det idag bland hästgrejerna, men jag kommer aldrig att använda det. Inte speciellt välgjort om man säger så ;)

Rakel är så vacker...

Fridas inlägg | 2011-05-30 | 15:00:00 Kommentera här! » 0 st

Bilder från håltimman i stallet

Fridas inlägg | 2011-05-30 | 13:39:02 Kommentera här! » 0 st

Dagens outfit, hehe. Fint att ha det i stallet...
Lunchen fick bli kex choklad.
Efter att vi hade bestämt oss för att dra till stallet skynda vi oss bort till hållplatsen och det kom en buss ganska snabbt. Sen skynda vi oss upp till stallet. Hästarna stod i hagen och Rakel var jätte gullig och stod vid stängslet nästan hela tiden. Ninja däremot stod på exakt samma ställe hela tiden vilket var längst bort i hagen så det blev inga bilder på henne. Vi stod och fota med min digitalkamera och med våra datorer som vi hade med oss. Och ja, det var väl nästan allt vi gjorde. Kändes jätte konstigt att vara i stallet på skoltid, haha. Det kommer videos och lite sådant sen där ni får se när hästarna busa lite. Håll utkik!

Videoblogg direkt från stallet

Fridas inlägg | 2011-05-30 | 12:42:47 Kommentera här! » 0 st

3 mars 2012 11:14

| 2011-05-30 | 11:46:00 Kommentera här! » 0 st

Har nyss skrivit ett tidsinställt som kommer upp 3 mars 2012 kl 11:14 haha, får se om bloggen fortfarande finns då! Och om det jag skrev fortfarande stämmer... ;) Men ville bara säga att glöm inte klicka in på bloggen här då!!

Denna bilden är med i inlägget :)

Vad tycker ni?

Fridas inlägg | 2011-05-30 | 10:40:00 Kommentera här! » 5 st

De brukar ju alltid vara vi som skriver om vad vi tycker om t.ex utrustning, hiss & diss osv men denna gången vill jag faktiskt höra vad ni tycker. "Gör eran röst hörd" ;) Så vad ska ni tycka till om? Jo ett hett ämne i hästvärlden är ju alltid det här med pessoabett. Är det okej att ha det om hästen är "vild"? Får hästen ont av det? Skapa en liten debatt här nu, jag vill verkligen höra vad ni tycker! Skriv gärna varför ni tycker som ni gör också.
Jo det finns ju två sidor av pessoabettet..

STALLET NU!

FFFryttarnas inlägg | 2011-05-30 | 10:10:56 Kommentera här! » 0 st

Vi har håltimma idag för gympan blev inställd så VI KÖR PÅ EN IMPULSRESA TILL STALLET! Vi ska inte vara tillbaka i skolan förren 12:45 så! HAHAHA, VI ÄR GALNA! Hörs sen med bilder och annat :D Och under tiden vi är där så kommer det 1-2 tidsinställda inlägg!

Back on track

Fridas inlägg | 2011-05-30 | 09:34:00 Kommentera här! » 0 st

Herreguud vad dålig jag var att uppdatera i helgen. Och nu ska jag börja ursäkta mig, hehe. Nej men jag mådde faktiskt väldigt dåligt i helgen. Ont i huvudet och bara allmänt seg. Men nu är jag back on track och börjar uppdatera som vanligt igen. Ja eftersom jag mådde dåligt i helgen så blev det inget stall heller. Idag blir det inte heller något stall utan det blir stress! Jag har tre rapporter att skriva i NO, tre dagars prov och sen ska jag hinna packa till Koster också eftersom vi åker dit på onsdag. Och imorgon är det ridning också med Bibbi (antagligen).
Nu vet ni hur läget ligger till, kram ;)



Straffet för att jag inte har uppdaterat blir att lägga ut en heeeeeemsk bild på mig själv. Och ja, Pitou fick vara med också.

Jag är ingen stallmänniska längre

| 2011-05-30 | 09:29:44 Kommentera här! » 0 st

Precis så känns det iallafall, jag tror jag bara var i stallet 1-2 gånger förra veckan, skandal ju?! Men det är bara för att vi har så mycket i skolan nu (plus att det varit sämst väder hela veckan), alla andra är ju klara med allt nu verkar det som men vi har istället allt i slutet! Men efter att vi är klara med det värsta som är efter onsdagen denna veckan, då ska jag bo i stallet varje dag ända tills dom släpps på betet i juli haha. Måste ju passa på och sköta om Pitou, kommer vara utan henne resten av sommaren sen! Idag blir det fortsatt pluggning, men imorgon då är det äntligen stallet igen.

Slumpad bild från en dag i stallet... år 2007.

Visste ni att...

| 2011-05-29 | 21:16:17 Kommentera här! » 1 st

...jag tycker sadlar blingade med en krona där bak är snyggt? Jo, det gör jag faktiskt. Det ser ju skitfräckt ut, sadeln ser flera 1000 kronor dyrare ut! Förstår inte varför inte fler har blingat så, eller varför inte butikerna säljer sadlar som ser ut så? Hade jag haft en egen häst hade jag iallafall lätt blingat sadeln så, kan ju inte direkt göra det på ridskolehästarnas sadlar haha. Håller ni med mig eller inte? ;)

Video från förra året

Fannys inlägg | 2011-05-29 | 19:28:53 Kommentera här! » 0 st

En video från förra året då jag red Cinnen till hästevik (sommarbetet). Denna gången gör jag det igen, den 7 juli :) Eftersom jag är den enda skötaren på honom så får jag även rida tillbaka honom tilll bulycke igen i augusti!


Och ja, ignorera låtvalet och allt detdär. Filmen är ju somsagt ett år gammal ;)

lyx VS. budget

| 2011-05-29 | 17:54:00 Kommentera här! » 2 st



Snarlika outfits, men 3331 kr i priskillnad! Lyxoutfiten kostar 5226 kr sammanlagt och budgetoutfiten 1895 kr. Lyxoutfiten är ju såklart lite finare tycker jag, men inte så mycket att det är värt att betala 3331 kr mer för den! Eller vad tycker ni? Jag hade valt budget iallafall. En till fråga till er - hade ni velat ha lyx VS. budget oftare?

Kort eller lång man?

| 2011-05-29 | 15:08:17 Kommentera här! » 5 st





Ja, vad tycker ni Pitou passar bäst i? Lång eller kort man? Jag tycker hon är jättegossig och söt i sin långa man som hon har nu, men tycker nog att hon är nog snäppet finare i kort man ändå. Hennes hals ser större ut då med tycker jag, med lång man så täcks ju hela halsen. Hoppas dom klipper henne så snart igen, det är enklare att knoppa då med tror jag. Glöm inte rösta här under vad ni tycker hon passar bäst i. :D


Vad passar Pitou bäst i - kort eller lång man?



Free web polls

''Plötsligt händer det''

| 2011-05-29 | 01:50:03 Kommentera här! » 0 st

Är det samma häst på bilderna...? Jo det är det faktiskt, det är Pitou på båda bilderna. Bara att hon är mörkbrun på ena bilden och ljusbrun på den andra haha...
Med rubriken så menar jag att hon har i princip tappat all sin vinterpäls över en natt känns det som! Det skiljer ca 1 månad mellan bilderna, men Pitou har haft den sommarpälsen hon har på nedersta bilden i ett par veckor nu. Och jag vet att dom inte rakat henne heller. Kan passa på o säga att jag tycker hon är mycket snyggare i sin sommarpäls också! Hade verkligen velat tävla henne nu medan hon har sin fina sommarpäls, på vintrarna är det ju hopplöst att få dom glansiga nästan, om man inte rakar dom förstås.

Hade dödat för denna outfiten...

| 2011-05-29 | 00:00:55 Kommentera här! » 1 st

Ridhjälmen är från John Whitaker.
Pikén är från HV polo.
Ridbyxorna är från Mountain horse.
Ridstövlarna är från Pioneer.

Gratis Höökskataloger

Fannys inlägg | 2011-05-28 | 20:43:36 Kommentera här! » 0 st

Vill du också ha gratis kataloger från Hööks ner i din brevlåda? Det är väldigt enkelt och gratis :) Nästa gång du köper något i någon av deras butiker, så ber du bara om att få ett bonuskort.
Jag har iallafall fått varenda katalog sedan dess!


Lånad bild från reitsport.blogg.se

Bildspecial - Jag och Cinzano

Fannys inlägg | 2011-05-28 | 20:25:02 Kommentera här! » 0 st


Första gången jag satt på honom, den 9 april 2010!


Andra gången, i november 2010. Om ni undrar så drar han ner huvudet precis när bilden ska tas ;)


Senaste gången, i februari detta året. Väldigt längesedan! Men det gör att det blir extra roligt nästa gång :)





Tillbaka i tiden igen, av de första bilderna i spiltan på honom, i mars 2010 ;D



"Porträttbilderna" på Cinzano är i höstas, ridbilden från senaste gången


I vintras


I vintras



I vintras


Avslutar med en bild från 2010, här hade vi precis släppt dom på bete och jag red Cinzano dit :) Snart är det dags igen!

Istället för benlindor

| 2011-05-28 | 19:17:45 Kommentera här! » 0 st

Om du inte vet hur man lindar eller om du inte har tiden att linda innan ridpasset så använd dessa riddamasker istället! Dom finns här för 195:-, finns dock endast i svart men om du klickar runt lite så hittar du säkert andra färger med. Jag hade lätt velat ha dom iallafall, eftersom vi inte får linda på ridskolan. Synd att dom var ganska dyra bara, för dom säljs bara i 2-pack så vill man ha för alla fyra benen får man betala ca 400:-.
Här ser vi ett exempel när Dressyrmuppen Linn rider med dom ovan, det ser ju nästan exakt ut som lindor eller hur?

Kanske blir ett par Pioneer...

| 2011-05-28 | 11:46:27 Kommentera här! » 2 st


Jag har kollat runt ganska mycket på ridstövlar, och det verkar som det bara är Pioneer eller Mountain horse Supreme high rider som är tillräckligt långa och smala för att jag ska kunna ha dom. Men eftersom Pioneer är nästan en tusenlapp billigare än Mountain horse så blir det dom isåfall. Tycker att Pioneer är snyggare än Mountain horse's stövlar också faktiskt, så ja.. jag vill verkligen ha ett par Pioneer, och jag ska ha dom! Dom är sjukt snygga, särskilt när dom sitter på (har ju sett några som har dom på bilder).
Om det är någon som har dom så får ni gärna berätta vad ni tycker om dom!

God natt!

Fridas inlägg | 2011-05-28 | 00:14:56 Kommentera här! » 1 st

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig hade jag tänkt, ska nog försöka ta mig upp i tid imorgon så att jag kanske kan åka till stallet. Man behöver ju inte vara uppe till 2 varje fredag, hehe ;) Tänkte även ta vägen om hästbutiken också och titta på schabraket och ett par ridhandskar. Tänkte leta efter några i läder eftersom jag inte äger några sådana.
Och imorgon, MÅSTE jag kratsa Ninjas hovar utan att hon ska sparka mig. Tänker faktiskt inte ge upp med det. Önska mig lycka till för det kan jag behöva, hehe ;) Hoppas bara att jag kan åka dit. Jag och mamma och har bestämt lite andra grejer också men jag ska nog hinna ta en sväng till stallet också. Aja, god natt!

Bjuder på en extrem fail bild på mig och Ninja, fast den är ju mest på mig.. hehe

2 år sen idag...

| 2011-05-27 | 22:32:33 Kommentera här! » 0 st

...sen lilla Agazzi dog i fång. Vi kommer alltid minnas honom ♥

I'm in love..

Fridas inlägg | 2011-05-27 | 21:15:00 Kommentera här! » 1 st

..med detta schabraket! Nej men seriöst det är verkligen så sjukt snyggt! Håller ni inte med mig? Älskar den rosa färgen och trycket. Jag har ju redan ett rosa som ser ut såhär men det är ljus rosa och är ett ganska blekt schabrak medan detta är färgstarkt och är helt enkelt så mycket snyggare. Den finns på Spårhaga Häst&Ryttare för runt 500 kr har jag för mig och just nu har jag runt 400 kr. Tyvärr är det nog ingen större ide att försöka spara eftersom jag är shoppinggalen. Någon som vet om detta schabraket finns någon annanstans där det kanske är lite billigare?

Markarbete på Iréne och fix hos Cinnen

Fannys inlägg | 2011-05-27 | 20:14:52 Kommentera här! » 0 st

Jag trodde att det var hästbyte, men jag hade tydligen Iréne denna gången också :) Och idag var hon pigg, till skillnad från förra gången!
Idag hade vi markarbete, som förberedelse inför hoppningen nästa vecka (då jag också har henne).

Haha, slarvig bild men såhär såg banan ut iallafall! Först skulle man trava in på dom blåa, och innan man kom fram till dom röda skulle man lägga en volt. Sedan över dom röda, och ungefär efter A (där jag gjort ett kryss) skulle man fatta galopp. Alltså, sedan galoppera över de gula bommarna och sedan göra det igen.
Vi gjorde det två och två, och jag fick göra banan ganska många gånger eftersom Iréne var väldigt pigg. Ibland föredrog hon att galoppera även vid travbommarna och strunta i volten innan bommarna, men tillslut gick det lite bättre :) Hellre att hon är såhär pigg än seg!

Innan det fixade jag även hos Cinzano såklart eftersom det är min skötardag idag ♥ Först så visiterade jag, sen gjorde rent karmen vid fönstret noga, och även nedanför och på väggarna. Fixade även iordning krubba, saltsten, vattenkopp och det där :) Ryktade också, och han var inte speciellt lerig idag men dock väldigt dammig. Han såg nästan ljusgrå ut till en början haha.


Bjuder på en bild från idag på honom också. Och ser ni hur smutsig hans grimma har blivit? Inte snyggt med en gul när den är så smutsig, ska ta och köpa en ny snygg från Hööks snart! Tipsa gärna :)

Jag vann!

Fridas inlägg | 2011-05-27 | 19:00:00 Kommentera här! » 1 st

Skulle ju berätta det som gjorde att jag blev glad efter min mycket misslyckade shoppingrunda så jag gör det nu. Jo, jag har varit med i en tävling hos Annie och gissa, JAG VANN! Jag brukar aldrig vinna när jag är med i sådant men nu gjorde jag faktiskt det! Och det var ju väldigt passande efter min misslyckade dag. Så vad vann jag? Jo jag vinner ett sadelöverdrag och ett pannband! Har ju faktiskt tänkt att köpa ett sadelöverdrag men nu får jag ju det ändå och jag älskar ju pannband ;)
Så ser dom ut! Kommer antagligen de på tisdag så jag kan visa det lite närmre.

Shoppat!

| 2011-05-27 | 18:29:19 Kommentera här! » 2 st


Idag hittade inte jag heller något på Myone...
Men på hemvägen gick vi inom Spårhaga häst & ryttare som är en annan hästaffär (som ligger 5 minuter från mig :), och där köpte jag dessa Kingsland stövelstrumpor! Dom kostade 179:- och det var 3 par strumpor i dom, fast egentligen går dom på 200:- vanligtvis men på Spårhaga får man 10% rabatt om man rider på Bulycke!
Jag har länge velat ha ett par sånna strumpor att gå runt med i stallet och kanske ha när man rider också. Tror jag inviger dom på hoppningen om 2 veckor, men kommer säkert ha dom i stallet innan dess!

Hemma från My one

Fridas inlägg | 2011-05-27 | 16:27:04 Kommentera här! » 0 st

Nej det blev faktiskt ingen shopping för mig idag. Jag hitta absolut ingenting på My one! Jag brukar alltid hitta grejer där, och ibland köper jag det saker bara för att jag vill ha något att beundra när jag kommer hem. Men nej, inte denna gången. Sen tog vi bussen hem och titta in på Spårhaga Häst&Ryttare och jag hitta ingenting där heller. Detta är inte likt mig, haha. Kan kanske spara det till nästa månad? Fast nä, juni har inte ens börjat än så då kommer jag nog hinna hitta något annat innan jag får nästa månadspeng. Så denna shoppingdagen var inte alls lyckad.. men när jag kom hem blev jag mycket gladare, berättar om det i nästa inlägg ;)

MyOne

Fridas inlägg | 2011-05-27 | 12:25:00 Kommentera här! » 2 st

Ledsen för att vi inte har uppdaterat under dagen men jag och Felicia har varit iväg på skolutflykt och Fanny är i skolan. Tänkte göra ett tidsinställt men det blev inte så. Nu ska i alla fall jag och Felicia ta bussen in till backaplan och handla inne på My one! Vet inte riktigt vad jag ska köpa med något hittar man väl alltid ;) Vill liksom åka in när man väl har lite pengar. Vi skriver senare vad vi har köpt osv så håll ut.
Kort inlägg, men vara bara tvungen att skriva något ;)

Vill ni se en bildspecial?

Fannys inlägg | 2011-05-26 | 20:32:18 Kommentera här! » 2 st

Har en massa gamla bilder på mig och Cinzano, vill ni ha en bildspecial med bilderna? :D Kommentera isåfall, lika bra som ni gjort de senaste inläggen :)

:(

| 2011-05-26 | 13:12:21 Kommentera här! » 1 st

Smart som jag är så köpte jag inte det schabraket ovan när Börjes väl hade inne det... Dom har slutat sälja det nämligen. Åh, det är ju sååå perfekt med färgerna och allting! Plus att det kostade bara 109:-. Men tar till sista åtgärden att få tag i ett...
Det är ingen av er (eller om ni vet någon annan) som säljer ett sånt schabrak eller ett liknande? Isåfall köper jag det direkt! ;)


För 1 år sedan (maj 2010)...

| 2011-05-26 | 12:42:51 Kommentera här! » 0 st

...så red jag Freddy för första gången. Freddy är en fuxfärgad liten B-ponny född 2002, men han är såld från ridskolan nu.
...så red jag en häst i ett annat land för första gången, i Spanien. Hon hette Latrinifa, och det var en jättehärlig uteritt jag fick vara med om på henne, vi red upp bland berg och grejer!
...så red jag Bibbi för första gången (hästen som Frida red i tisdags). Kommer ihåg att vi gjorde skänkelvikningar och att jag var jättenöjd med dom då haha. Men ser på videon nu att det ser jättedåligt ut. ;)
...så red jag Mulle i paddocken. Vi hade markarbete, och när vi red an mot en sträcka med galoppbommar så tvärnitade Mulle i svängen så jag flög över halsen på han. Haha, busunge!
....så hade Agazzi varit död i 1 år. Han dog i fång 27 maj 2009, så alltså har han varit död i 2 år imorgon.

Tävling?

Fridas inlägg | 2011-05-26 | 12:11:00 Kommentera här! » 8 st

Vill ni kanske ha en tävling här på bloggen? Så kan ni vinna fina priser osv :) Vet inte riktigt vad ni ska vinna men om det nu blir någon tävling så kommer vi nog på det då. Men vad tycker ni? Ska vi ha en tävling här på bloggen? Ni får gärna komma med tips på vad ni vill vinna och vad tävlingen ska gå ut på!
Ett inlägg utan bild är tråkigt, så här har ni en gammal bild på mig och Rakel ♥

Bilder på när jag rider andra hästar än Pitou

| 2011-05-25 | 22:07:10 Kommentera här! » 1 st

Skäcken
Ninja


Nisse


Iréne


Bettan


Busan


Bibbi


Mozart


Nisse


Då jag fortfarande bara ridit Pitou sen vi startade bloggen (haha), så tänkte jag bjuda på lite bilder på när jag rider andra hästar också... Tänkte om det kunde vara kul ;) Om ni vill veta mer om någon av hästarna på bilderna eller när bilderna är tagna osv, så är det bara att fråga. Förlåt för kort inlägg, men om en bild säger mer än tusen ord så är det ju ändå gaaanska långt haha...?

Önskeinlägg: Tävlingsplaner inför nästa termin

| 2011-05-25 | 18:33:45 Kommentera här! » 1 st

Allting som jag skriver här hade jag egentligen tänkt att göra med Pitou denna terminen men det gick ju inte då hon blev skadad. Jaja, nu när vi haft en extra termin på oss lär vi vara ännu mer redo för ''målen'' som jag då helst vill kunna pricka av nästa termin :)

I dressyr ska vi göra vår dressyrdebut och rida LC:1 programmet. Hoppas på att få en rosett där, dvs. över 50%. Hade varit nöjd med kanske... 55% och framåt. Men självklart är en bra känsla genom programmet viktigast. Kommer nog ställa upp i KM dressyr med, hade inte varit fel att bli placerad då men förväntar mig ingenting haha, bara bra % och känsla.

I hoppning ska jag vara med i en clearround på 60 cm (det är det högsta man får hoppa på clearrounder med ponnyerna...) och då vill jag inte bara satsa på felfritt utan också kunna ställa lite högre krav som att få rätt avsprångspunkt och sånt där. Tänker göra ett nytt försök i KM också, då vi förra gången vägrade ut oss på näst sista hindret i omhoppningen haha, tärande! Men det skulle inte vara fel att komma felfritt i KM (då det är 70 cm) och helst bli placerade med... :)
Jag och Pitou KM hoppning 2010.


Ridning meeeeeed?

Fridas inlägg | 2011-05-25 | 15:21:00 Kommentera här! » 0 st

... Bibbi! Innan lektionen kunde jag inte göra henne klar eftersom hon gick lektion innan så jag tog mig tiden att fixa mina skor och lite annat sådant innan själva lektionen börja. Först skritta vi runt lite i manegen och sedan bestämde vi att vi skulle rida ut även fast jag egentligen inte ville, haha.
Som sagt så red vi ut då. Det finns ju ganska många vägar runt om Bulycke och jag tror faktiskt att vi red på dom flesta av dom. Vi började bara i skritt och jag försökte få henne lösgjord eftersom hon går upp med huvudet hela tiden men det var faktiskt väldigt svårt måste jag säga, jag tror att jag fick ner henne några steg men efter ett tag orkade jag faktiskt inte kämpa mer utan lät henne gå med så högt huvud.
Sedan började vi trava och hon var faktiskt ganska pigg vilket jag inte hade förväntat mig av henne. Det kanske var för att vi var ute också och då blir dom ju alltid lite extra taggade och så kanske det var för att vi hade en väldigt pigg häst framför oss. Och jag måste säga, det var nog det oskönaste traven jag någonsin har varit med om, haha. Men jag vande mig efter ett tag som tur va.
Hon har verkligen för stor grimma...
Jaja i alla fall så gjorde vi även galopp och jag blev verkligen helt chockad. För det första var hon pigg och taggad och ville inte alls sluta galoppera och sen så var hennes galopp jätte konstig. Vet inte riktigt hur jag ska förklara den men den var i alla fall skumpig men även det vande jag mig med. Och så var hon som sagt taggad i galoppen och ville verkligen vara precis bakom hästen framför men man kunde fortfarande kontrollera henne som tur va ;)
Dom som rider på Bulycke, eller i alla fall ridit på en av stigarna där vet att det ligger en stock över en stig. Och några meter framför den säger våran ridlärare plötsligt att vi ska hoppa över den! Och herregud vad glad jag blev! Så vi fattade vänster galopp och då händer det som inte får hända, jag tappar ena stigbygeln! Haha! Och i panik försöker jag få in foten samtidigt som Bibbi galopperar i full galopp Men jag gav upp ganska snabbt när jag insåg att det inte skulle gå så jag fick hoppa med bara en stigbygel! Men det gick faktiskt bra ändå och Bibbi tog ett jätte fint hopp över stocken. Efter stocken fortsatte vi alla i full galopp upp för backar och lilla jag hade bara en stigbygel.
Sedan skritta vi bara tillbaka dom och hoppa av utanför manegen. Bibbi var jätte duktig och att hon var pigg var bara kul eftersom det fortfarande gick att kontolera henne men det var ju som sagt bara kul när hon var pigg. Det enda dåliga var att hon total vägra att gå i form överhuvudtaget och att jag var klumpig nog att tappa stigbygeln, haha!

Uteritt på Pitou

| 2011-05-25 | 14:01:52 Kommentera här! » 2 st

Fick Pitou igår igen! Har haft henne i 7 veckor nu, hihi :D
I vilket fall så red vi ut igår, och jag är inget jättefan av att rida ut direkt. Men det var ändå kul då vi fick hoppa över en stock och galoppera racer, något jag inte gjort med Pitou! Men vi tar det från början... Först skrittade vi dom en bit, då försökte jag få loss henne i sidorna genom att överställa och jobba med innerskänkeln och blabla. Det gick väl helt okej, men gud vad man märker att hon har svårt för högersidan, hon är jättestel där.
Efter vi skrittat dom ett tag tog vi trav. Kommer inte exakt ihåg hur hon var just första traven haha, men hon var säkert duktig. När vi växlat lite mellan skritt/trav ett tag tog vi första galoppen. Pitou var grymt duktig så det var inga problem. Jag hade tänkt att hon kanske skulle bocka eller iallafall dra iväg, eller visst hon drog på i full galopp men det ville ju jag med haha! När jag ville att hon skulle sakta ner så gjorde hon det.
Efter att vi tagit lite galopp så blev hon, som hon brukar, mycket härligare att rida. Galopp är även hennes starkaste gångart har jag märkt, hon går jätteofta i form då och hon är jätteenkel att länga/korta galoppen på och ja, hon är mer sammarbetsvillig när hon galopperar tycker jag.
Efter att vi skrittat/travat en bit igen så tog vi galopp igen. Vi galopperade en bit, sen svängde vi upp och hoppade en liten stock. Pitou älskade det, hon hoppade jättestort och tog jättemycket sats haha. Sen så fortsatte vi galoppera i racergalopp ganska länge längs en stig med massa svängar och uppförsbackar. Pitou var såå duktig! Hon drog på rätt ordentligt, särskilt i svängarna/uppförsbackarna, men hon lyssnade ändå hela tiden och jag tappade inte kontrollen på något sätt. Trots att det kanske gick liiite väl fort ibland :)





Haha, och på hemvägen var hon så söt! För då gick vi över stocken igen (i skritt), och jag tänkte innan typ ''Asså det hade vart så typiskt om hon hade HOPPAT över stocken nu. Fast nä, inte ens Pitou skulle nog göra nåt sånt.'' Men jo självklart var hon tvungen att ta ett litet hopp över stocken från skritt haha! :) ♥
Man sprider allt ut sig en del när man är i stallet... alla grejer på bilden är mina, Fridas eller Pitous ;)

Resten av vägen skrittade vi dom somsagt, och för att hon skulle få jobba liite iallafall så gjorde jag skänkelvikning sicksack över vägen några gånger. Sen fick hon långa tyglar resten av biten, så hoppade vi av på stallplanen och tog in dom. Väl inne borstade jag av Pitou jättelänge och tog hovolja, pälsglans m.m, så hon blev en riktig snygging! :D
Alla bilderna ovan är fotade innan/efter ridningen förresten.

Vet inte vad jag ska göra..

Fridas inlägg | 2011-05-25 | 11:07:54 Kommentera här! » 7 st

Igår efter ridningen, gick jag in till Ninja och då var hon lite sur (vilket hon är hela tiden nästan) för att kratsa hennes hovar. För förra gången jag gjorde det sparka hon mig i ansiktet så jag ville göra det en gång till så att jag skulle komma över det och ni kan inte gissa vad som hände. Hon sparka mig igen i ansiktet rakt på näsan. Vet inte vad jag ska göra?

Kändes som att allt bara försvann.

Uppdatering kommer!

Fridas inlägg | 2011-05-24 | 21:46:04 Kommentera här! » 3 st

Ingen av oss har uppdaterat sen 9 imorse men imorgon kommer det komma flera inlägg från ridningen idag. Avslöjar då vem jag fick, kan ju säga att det inte var vare sig Rakel eller Ninja tyvärr. På bilden är det Felicia, Pitou och jag och den är tagen idag. Som sagt så kommer det uppdatering från både mig och Felicia imorgon, vi fick tyvärr ingen fotograf men som vet så fixar vi bilder på andra sätt ändå ;) Kram

Dagens ridoutfit

Fridas inlägg | 2011-05-24 | 09:00:00 Kommentera här! » 2 st

(Dålig bild)
Detta är ett tidsinställt inlägg och när ni läser detta är jag antagligen på sjukhuset på ultraljud. Idag (tisdag) är det ridning som ni reda vet och då har vi även sovmorgon och då brukar jag alltid lägga fram alla kläder och sådant så att man direkt efter skolan kan dra iväg. Men eftersom jag ska vara på sjukhuset på morgonen så la jag fram det igår..  Fast när jag skriver detta är ju det idag, haha. Aja outiften är:
• Röda ridbyxor
• Gersemi tröja
• Euro-life hjälm
• Vitt nosludd
• Svarta ridhandskar
• Röd vojlock
• Läder chaps
Sen så ska jag ju även ha skor och mitt dressyrspö :)

Önskeinlägg - Tävlingsåret 2011

Fridas inlägg | 2011-05-23 | 20:00:20 Kommentera här! » 3 st

Tänkte skriva ett inlägg som en av er läsare har önskat! Hur mitt tävlings år kommer bli. Man kan ju som sagt inte säga exakt hur det kommer bli, men jag ju planer ;)
Nu när jag tänker efter var det väldigt längesen jag tävla sist, och inte heller denna terminen kommer jag kunna göra det men nästa termin kommer det bli fullt upp! Jag planerar flera dressyrclearrounder och är sjukt taggad inför KM-dressyren som är på Bulycke. Andra gånger jag har tävlat har jag haft en ponny som heter Skäcken men jag tänker absolut inte ha honom utan jag ska ha antingen ha Rakel eller Ninja eller så ska jag anmäla mig på båda.
Bild från en dressyrtävling med Skäcken
Mina mål & förväntningar: Att klara en LC:1 bana med Rakel/Ninja. Mitt mål är absolut inte att komma på någon bra plats, bara att få föra första gången tävla med dom och klara det är mitt enda mål. Sen så är det ju såklart inte uteslutet att satsa på bra poäng ;)
Och ja, ni hörde rätt jag har aldrig tävlat med vare sig Rakel eller Ninja, men det ska det bli ändring på!

Blev ett kort inlägg, men jag hoppas att det går bra ändå? :)

Videon från stallet

Fridas inlägg | 2011-05-23 | 18:25:50 Kommentera här! » 4 st

Det ligger mycket jobb bakom den här videon. Först och främst har jag behövt filma allting, lägga in på datorn och sedan skulle jag sätta ihop allting och Imovie stängdes ner 4 gånger och jag var tvungen att börja om från början varje gång. Efter det starta jag om hela datorn, början om från början ännu en gång, ladda upp den på youtube och nu är den här. Och för allt detta jobbet så var det 3 personer som överhuvudtaget ville att jag skulle lägga upp denna videon? Jag tog mig tiden med den här videon ca. 2 timmar och ni kan inte ta er tiden och skicka iväg en kommentar som tar några sekunder?
Hehe okej förlåt jag var lite sur där bara när detta hade tagit mig så lång tid och det kändes som att ingen brydde sig. Men ni får faktiskt börja kommentera lite nu så det blir roligare att blogga ;) Kram

Praoa på Bulycke

FFFryttarnas inlägg | 2011-05-23 | 15:32:00 Kommentera här! » 4 st


Som ni redan vet så var ju vi (Felicia&Frida) i stallet igår men egentligen åkte vi dit av en speciell anledning, för att fixa jobb! Haha nämen typ, vi fixade praktikplats! Dom sista dagarna innan lovet ska vi vara där och vi längtar verkligen, ska bli så himla kul. Det är den 9, 10 och 13 juni vi ska vara där. Det är inte så länge, bara tre dagar men det gör ingenting faktiskt. Vi är bara glada att vi överhuvudtaget fick praktikplats. :) Vi vet inte exakt vad vi kommer få göra, men förmodligen hjälpa till vid in/utsläpp, mockning, fodring m.m. Vi ska iallafall jobba från 08:30 - 16:00 ca så det lär ju vara en del att göra. Självklart kommer vi uppdatera er och säkert ta en del foton!

Äntligen ridning imorgon!

| 2011-05-23 | 14:42:00 Kommentera här! » 0 st

Känns som det var en evighet sen jag red senast, 14 dagar sen. En hel vecka är tillräckligt. Åh, alla andra lyckas ju få rida typ hela tiden! :( Aja... Imorgon ska vi ha vanlig dressyr iallafall, efter det är det markarbete, sen hoppning och sen... sista ridlektionen! Vet inte vad vi får göra då, vi får väl önska vad vi vill göra kanske. Jag hade velat ha höjdhoppning eller gymkhana!
I vilket fall så vet jag inte vem jag får imorgon då det är hästbyte, hoppas på Pitou eller Vivaldi som jag önskade. Spännande! Eftersom jag inte vet vem jag ska rida så kan jag ju inte planera något outfit heller, men hade velat försöka göra ett till tappert försök att få till en ganska snygg outfit med mitt röda schabrak som jag inte gillar. Vi har inte hittat någon filmare tills imorgon heller, men hoppas att vi lyckas fixa någon! Annars tar vi bilder i stallet och så så ni får något att titta på.
Slumpad bild ur arkivet, Johanna och ridskoleponnyn Bettan.


Jag har ändrat åsikt

| 2011-05-23 | 13:06:38 Kommentera här! » 0 st


Om dom här GlenGordon pannbanden. I min förra blogg så skrev jag ett inlägg där jag dissade dom. Men nu tycker jag faktiskt dom ser lite fräcka ut att ha till hoppning! :) Jag skulle isåfall helst velat ha ett i svart läder och silvriga detaljer. Det som framförallt fått mig att ändra åsikt tror jag är denna söta ponnyn som Sara äger, jag tycker det ser jättefräckt ut på henne!
Bilden är lånad från carlssonpataket.blogg.se, hoppas det var okej!

Vill ni ha en video eller? :)

Fridas inlägg | 2011-05-23 | 13:00:00 Kommentera här! » 1 st

Pyssel hos Pitou

| 2011-05-22 | 22:40:02 Kommentera här! » 0 st

Först putsade jag hennes sadel, bara på ovansidan och stiglädrerna ordentligt (brukar ju alltid ta ''undersidan'' också men gjorde inte det denna gång).


Efter det putsade jag hela hennes träns, fettade även in det sen också. Det gjorde jag inte med sadeln men tränset är inte i lika fint skick som sadeln.



Sen gjorde jag rent vattenhinken jättenoggrant, dvs. gick till baksidan av stallet och sköljde av hela hinken så att allt damm och sånt rinner av.


Efter det tog jag med slangen och en svamp och tog bort smuts på utsidan av hennes boxfönster.


Det sista jag gjorde var att göra rent hennes krubba.


Lite annat som jag gjorde utan att få bild på var när jag borstade av hennes padd och sopade utanför boxen. Bilden ovan får avsluta, kolla vad rak och fin hennes man blev när jag tog med pälsglans och borstade ur den lite! :)



Video istället för bilder?

Fridas inlägg | 2011-05-22 | 21:30:00 Kommentera här! » 4 st

Som jag skrev i förra inlägget så tog ju batterierna slut ganska snabbt men det var systemkameran så istället började jag filma med min digitalkamera. Det blev väldigt mycket film faktiskt och håller just nu på att redigare de och sätta ihop den så ni sedan kan få se dagen med en film och inte bara bilder hela tiden. Jag hinner nog inte lägga upp den idag men imorgon ska den nog vara uppe. Men gott folk, det är på ett villkor. Ni får faktiskt bevisa att ni vill ha en film och jag kan faktiskt lova att ni vill se den. Som sagt bevisa att ni vill ha de! Vill ni ha en ledtråd på vad ni ska göra? Det börjar på K och slutar på ommentera.

Un día en el establo

| 2011-05-22 | 21:04:00 Kommentera här! » 1 st

Idag har jag varit i stallet, och har mest fixat med Pitou. Ovanligt...? Haha jag undrar vad jag hade gjort i stallet om jag inte hade haft henne att pyssla om, jag gör ju inget annat än det nuförtiden.
Men förutom att pyssla med henne så har jag fotat lite och... ja, inte så mycket mer. Ätit matsäcken och så. Här kommer iallafall lite bilder från dagen, så kommer bilderna från fixet med Pitou sen i ett enskilt inlägg!
Indra


Indra


Pitou & MB


Jag & Pitou


Jag & Pitou


Pitou


Pitou


Pitou


Pitou


Kollade lite i Myone katalogen


Jag & Donelli


Jag & Donelli (han är halt om ni undrar varför han står i en sån liten hage)


Donelli



Donelli


Donelli


Ringde Fanny en sväng också...


Ett stycke lerig Sancho


Ett ekipage i paddocken


Bilder från söndagen i stallet 22/5-11

Fridas inlägg | 2011-05-22 | 20:52:25 Kommentera här! » 0 st




Idag var det en mycket härlig och rolig dag i stallet!
Vid tolv tiden åkte jag och Felicia till stallet. Vädret var hemskt men humöret var på topp! Vi började med att fota hästarna i hagen men mina batterier tog slut ganska snabbt så det blev inte så mycket av det för min del. Som vanligt stod Rakel vid utgången och jag började med att hälsa på henne. Det roliga var att när jag gick så följde hon efter mig en bra bit innan några andra hästar stoppa henne. Hur gullig får man vara? ♥ Jag hann i alla fall fota båda Rakel och Ninja som ni ser här ovanför. Och nu när jag tänker efter gjorde vi inte så jätte mycket annat. Satt i sadelkammaren, städa i lilla stallet, fixade hos en ponny som heter Indra och lite annat smått och gott. Gjorde även en annan lite intressant grej men det berättar jag mer om i ett annat inlägg ;) Spännande.. Förresten, vad tycker ni om våran nya bakgrund?

Nu när det bara är....

Fannys inlägg | 2011-05-22 | 18:35:23 Kommentera här! » 0 st


...ungefär 3 veckor kvar till sommarlovet, så tror jag att jag kommer ha ganska mycket tid över. Det sista nationella gör jag på onsdag, sen är jag fri från det!
Det betyder även att jag äntligen kan börja vara med hästarna mer igen! Det var ett tagsedan som jag tog hand om Cinzano "på riktigt". Jag har bara visisterat, ryktat lite snabbt och rengjort vattenkoppen och sånt.
Men det ska bli ändring på det :)

Och EY, ryck upp er och börja kommentera så bra som ni gjorde förut!

Bloggtips - Ruiter!

Fannys inlägg | 2011-05-22 | 12:46:23 Kommentera här! » 0 st


Jag klickade just in mig på en blogg och den innheåller användbara ridövningar och snygga foton från tävlingar m.m. Bloggtips är inget vi kommer göra så ofta, men jag ville bara dela med mig av denna :)
Klicka på bilden för att komma till deras blogg!


Fridas svar från frågestunden

Fridas inlägg | 2011-05-22 | 11:00:00 Kommentera här! » 0 st


Hur ofta är du i stallet?
Det är olika men jag är minst där tre dagar i veckan men ibland är det mindre och ibland är det mer.

Är det inte någon som säger något när n ibyter till eran egen utrustning på lektionerna eller får man göra det bara sådär? (menar inget dumt)
Nej absolut inte våran ridlärare brukar bara skratta och tycka det är kul när vi byter ;)

Hur länge har du ridit?
Om jag nu har räknat rätt så har jag ridit i lite mer än 7 år.

Hur är hästen du sköter om (temperament m.m)?
Rakel är jätte charmig och gullig i spiltan och är alltid nyfiken. Det enda som kan vara störande i hanteringen är när man ska sätta på tränset, kratsa hovar och borsta ansiktet annars är hon en riktig ängel. Ninja kan vara på olika humör faktiskt. Antingen är glad och nyfiken eller så är hon sur och vill vara ifred. Och hon gillar inte när man borstar benen eller bakre delen av kroppen eftersom hon har fått så många föl.

Vill ni inte rida stora hästar någon gång eller alltid ponnys? :))
Rakel är ju en häst och Ninja är ju en c-ponny så jag rider ju både häst och ponny och det går ju med andra hästar också på våra lektioner men jag tror du menar om jag vill gå över till hästgrupp men svaret på den frågan är nej just nu. Alla säger att man ska rida ponnys så länge man kan och det tänker jag göra :) Fast tankarna har ju funnits där.

Vad är din största rädsla inom ridningen?
Eftersom ridning är en sjukt farlig sport finns det mycket hemska saker som kan hända. Ramlar av, fastnar med stigbygeln och släpas efter hästen eller att hela hästan ramlar och man får den över sig. Det är väl det värsta man kan tänka sig men det finns ju tyvärr massa annat som kan hända. Eller att man blir så skadad att man inte kan rida mer eller att hästen blir skadad..

Vilka dagar rider ni på? Rider ni alla på samma eller olika?
Jag rider på tisdagar 17:15-18:00 med Felicia


"Typiskt Rakel.."

Fridas inlägg | 2011-05-22 | 10:00:00 Kommentera här! » 0 st

• Ibland när jag står inne hos henne, te.x bredvid hennes ansikte och klappar henne lite, så kan hon helt plötsligt få för sig att ha huvudet på andra sidan av mig. Och klumpig som hon är slår hon till mig i ansiktet nästan varje gång hon ska flytta sig, haha! Bildexempel ser ni ovanför. "Jag slår inte hästar, det är dom som slår mig"

Hon har fått en vana att sparka inne i spiltan. Det har hänt ganska många gånger att jag ska gå ut från spiltan och ser hur hon sparkar lite lätt. Hon lyfter inte direkt båda bakbenen så det är ju inte så farligt, men hon har allt försökt några gånger ;) Om jag har räknat rätt har hon försökt sparka mig 5-6 gånger och min mamma har hon försökt sparka två gånger. Det är hennes sätt att säga hej då när man går ut från spiltan, haha!

• När hon hade saltsten inne i spiltan var hon helt beroende av den! Det var verkligen hennes knark kan man säga och jag vet inte om det verkligen var saltet hon ville ha, det kanske bara var grejen att stå och slicka på något. Men hon slickade inte bara utan hon bet även på den och det ledde till många gånger att den ramla ner i krubban i bitar. Men inte ens då sluta hon att slicka och bita på den. Men så en dag tog ridskolan bort saltstenen och nu får hon bara salt i hennes foder.

I hagen står hon nästan alltid precis vid utgången så hon ska hålla koll när dom ska in igen. Hennes mål är väl antagligen att komma in först av alla. Det roliga är att hon aldrig lyckas med det. Hon kommer inte sist, men även fast hon står precis vid utgången lyckas hon ändå aldrig komma först.

Frida dissar:

Fridas inlägg | 2011-05-22 | 09:01:06 Kommentera här! » 0 st

Har sett ganska många som har dissat dessa men jag tänkte ändå säga vad jag tycker om dom. Jag hittade dom på My one och började fundera, "Hur tänkte dom när dom designa dessa?" Och det värsta är att det faktiskt är ridstövlar också. Dock heter den "Catago Fritidsstövel" så det är nog inte tänkt att man ska rida i dom så dom kanske tycker att man ska gå runt med dom i stallet då. För det finns ju ingen klack. Men liksom, ska man gå runt i höga converse när man jobbar i stallet? Och gummit är ju vitt och det kommer ju bli brunt efter en dag i stallet. Nej, jag vet inte riktigt hur Catago tänkte när dom designa den men för mig blir det en stor diss! Dom känns så himla opraktiska. Vad tycker ni?

BLOPPIS!

Bloppis | 2011-05-21 | 21:27:48 Kommentera här! » 0 st

Allt det ovan är fortfarande tillsalu, om ni är intresserade av något kan ni kommentera/mejla [email protected]
Allting säljs mycket billigt! :)

Jag överlevde!

| 2011-05-21 | 18:05:13 Kommentera här! » 0 st

Yes, jorden gick aldrig under! ;) Lite tråkigt på ett sätt haha, det kunde ju iallafall ha kommit en liiiten jordbävning...

Behövde bara skriva av mig :)

| 2011-05-21 | 17:51:49 Kommentera här! » 2 st

Det är inte kul att se alla andra rida runt på sina egna hästar/medryttarhästar/whatever hela tiden.
Det är inte kul att bara rida en gång i veckan och alltid ha gjort det.
Det är inte kul att inte ha en sköthäst.
Det är inte kul att jag innan var hos Indra & Carina på somrarna men nu får jag inte ens det.
Det är inte kul att behöva betala varenda liten tävlingsavgift eller hyrdag själv.
Det är inte kul att ha ridit i ca 7 år och fortfarande vara kvar på ruta ett.
Det är inte kul att inte ha en medryttarhäst.
Det är inte kul att jag fick Busan och Mozart men sen inte fick ha kvar dom.
Det är inte kul att logga in på facebook och se bilder/texter om att folk rider på massa hästar hela tiden.
Det är inte kul att aldrig få vara med på hoppkursen.
Det är inte kul att se alla andra springa ifrån mig eftersom dom rider tre gånger så ofta som jag gör.
Det är inte kul att bara få sitta på hästryggen max 45 minuter i veckan av 168 timmar.
Det är inte kul att bara stå bredvid och fota när alla andra rider hela tiden.
Det är inte kul att höra folk säga t.ex. ''OMG har inte ridit på TRE dagar!!!'' när jag ibland inte ridit på 14 dagar.
Det är inte kul att få gå hela sommarlovet utan att knappt ens se en häst.
Det är inte kul att aldrig komma framåt.


Hur schabraken ser ut på Pitou

| 2011-05-21 | 16:00:47 Kommentera här! » 0 st


Ignorera mina kloningsskills haha! Jag brukar aaldrig klona så att...
Av dom här bilderna att tyda så tyckte jag att det svarta med röd remsa såg snyggast ut. Det kan iförsig bero på att det matchar finast med mina röda ridbyxor som jag har på bilden, men det ska jag ju egentligen bortse ifrån för jag tänker ändå inte ha röda ridbyxor till ett brunt schabrak om jag väl köper det!
Men jag tror inte jag köper det mörkbruna då det smälter in i Pitou som jag sa, förmodligen köper jag det svarta och kanske det röda/ljusbruna. Får se!
Vilket schabrak tror du Pitou hade passat bäst i?




(Samma fråga som i förra inlägget, men eftersom bara 3 stycken av er svarade så försöker jag en gång till...)

Hästar i Polen och prat om tävlingar

Fannys inlägg | 2011-05-21 | 01:04:34 Kommentera här! » 0 st



Imorse kom jag hem från Polen! :) Första dagen fick vi 4 timmar till att gå runt på stan i Kraków, och det gick runt massor med hästar hela tiden med fin utrustning och vagnar.
Lyckades få till några hyffsade bilder ialllafall, så jag bjuder på dom.

Sedan måste jag även säga (om något helt annat) att jag tycker det är kul att ni ger tips på vad ni vill ha för inlägg! Fast detdär med tävlingsår kommer tyvärr inte jag skriva om, eftersom jag inte tävlar :) Är ingen tävlingsmänniska över huvudtaget, varken när det gäller hästar eller annat. Om jag tillexempel spelar fotboll, innebandy eller.. whatever (spelar inget av det), så bryr jag mig aldrig speciellt mycket. Håller aldrig koll på om mitt lag vann eller inte, hur många mål vi gjorde och allt sånt. 
Kan låta tråkigt hos vissa kanske, men alla är vi olika ;D Tänkte bara om ni undrar varför jag inte skriver om tävlingar och så. Kanske ställer jag upp i en dressyrtävling någon gång bara för skojs skull, men det är inte alls något som jag planerat än :)

Knoppar

Fridas inlägg | 2011-05-21 | 00:19:27 Kommentera här! » 5 st

Jag har märkt att det är mycket "debatter" i hästvärlden angående knoppar. I alla fall vad jag har sett. Och då är de det här man om knopparna ska vara liggande eller om dom ska stå upp:
Dålig bild men jag tror ändå att ni ser. Alltså: Stående eller liggande? När jag tävlar knoppar jag alltid och då har jag liggande. Det är ju svårare med stående och man gör ju inte riktigt på samma sätt som med dom liggande har jag hört. Men jag har ju själv aldrig testat. Kanske kan testa att ha stående någon gång? Måste bara lära mig hur man gör också...
Okej nu kommer jag bort från ämnet lite men jag undrar lite hur ni gör. Om ni brukar knoppa eller kanske har gjort det någon gång kan ni ju berätta vilken form av knoppar du använder och varför? Skulle faktiskt vara lite kul att höra hur folk tänker ni just ni göra era knoppar. Vad tycker ni är snyggast? Hur gör ni själva? Varför? Skriv gärna :)

JAG VANN! :D

| 2011-05-20 | 23:41:15 Kommentera här! » 1 st

Idag på facebookchatten fick jag reda på av Melinda att jag vunnit hennes tävling på hennes blogg! Jättepassande, då jag behöver just ett vanligt silvrigt pannband, jag valde det längst ner alltså. :) Melinda ska åka och köpa ett sånt så snart som möjligt sen får jag det, wiiii! Pitou kommer säkert klä jättebra i det sen nästa termin då vi förmodligen ställer upp i några dressyrtävlingar. Förresten, nu kan jag inte längre säga ''ååh det är så synd om mig för jag har aaldrig vunnit något....'' haha!

Gamla minnen

Fridas inlägg | 2011-05-20 | 20:40:11 Kommentera här! » 0 st

Rubriken säger allt "gamla minnen". Tänkte skriva om gamla minnen som man har haft i stallet och så, för visst har man varit med om mycket :) Idag tänkte jag skriva om en tid där jag var skötare på en liten ponny som hette Agazzi, jag var skötare på honom 2007. Han dog den 27 maj 2009, 2 år sedan nu på fredag. Herregud, åren går snabbt verkligen...
Även fast han var död kan man ändå vara glad när man tänker på honom. Han var en sådan busunge.
Bjuder på en mycket gammal bild från 2007, fast den är ju mest på mig men ändå, hehe...
Jag var som sagt skötare på honom 2007 och för det mesta borstade jag honom, kratsa hovarna och bytte vatten och ändå tyckte jag att jag var en grymt bra skötare. När man tänker tillbaka förstår man hur dålig man va ;) Och jag var ju inte ens noga heller för den delen. Men jag och Agazzi har faktiskt mer minnen än så, han var den allra första hästen jag red på Bulycke. Han var en jätte bra nybörjarhäst faktiskt.
Men sedan blev han sjuk, låg ner i sin box i stort sett hela tiden och såg inte ut att må så jätte bra..
Och han stod ensam i sin sjukhage men var lika gullig, charmig och nyfiken som vanligt. Ridskolan sa att han skulle bli frisk och man gick där och inte tyckte att det var några problem. Han stod faktiskt där väldigt länge, men in i det sista mådde han inte alls bra. Han bara låg där och jag kom ihåg hur jag och Felicia stod utanför stängslet och försökte locka honom till att ställa sig upp. Usch, det var så hemskt. Och sen så en dag fick man se denna bilden:
Foto: Felicia
Hemskt, men vi hade en underbar tid ändå ♥

Har kollat lite på schabrak...

| 2011-05-20 | 20:05:07 Kommentera här! » 0 st

...på Hööks hemsida, är nämligen i stort behov av schabrak! Jag har bara ETT och det gillar jag inte, ska sälja det så fort jag använt det på en tävling då det känns onödigt annars att aldrig använda det på minst en tävling när jag väl köpt det. Men i vilket fall, jag måste till Hööks någon dag för hittade 4 stycken schabrak som jag vill ha! :D Dessa tänkte jag på...
249 kr
Jättefint, och jag älskar remsan i hörnet! Det hade nog vart snyggt på Pitou och till hoppning. Eller vad tror ni, hade det passat till Pitou?


349 kr
Jag brukar inte gilla ''tråkiga'' färger eller vad man ska kalla det för (svart, grått, vitt, brunt m.m) utan jag gillar färgsstarka färger som t.ex. rött, blått och grönt. Men denna gången tyckte jag faktiskt att ett brunt schabrak var fint, det ser jättelyxigt ut med stora rutor och ett guldmärke i hörnet. Så snyggt! Grejen är den bara att Pitou är ju brun, tänk så smälter det in i henne... Vad tror NI? :D


349 kr
Samma som ovan, men ljusbrunt. Också jättesnyggt tycker jag, trots att det är ljusbrunt! Detta smälter nog inte in i Pitou på samma sätt som det ovan då hon inte är ljusbrun, men tyckte ändå den mörkbruna var finare än det ljusbruna... Vad tycker ni?


349 kr
Samma som dom 2 ovan, men rött! Även detta tyckte jag såg jättefint och lyxigt ut ;) Tror det hade varit skitfint på Pitou, så är sugen på att köpa det (dom andra också)! Och till sist den frågan ni vet kommer komma - vad tycker ni då?


Vilket schabrak tror du Pitou hade passat bäst i?




Free polls

Snälla tipsa oss!

Fridas inlägg | 2011-05-20 | 20:04:17 Kommentera här! » 0 st

Vi vill gärna att ni tipsar oss om vad vi ska skriva om! Det är verkligen jätte kul ska ni veta :) Imorgon ska jag till stallet också så skriv en kommentar vad ni vill ha så kanske jag kan spela in någon video, ta kort eller något liknade imorgon när jag väl är i stallet. Så passa på nu att tipsa så kan jag kanske fixa något. Och jag tänkte även skriva om dom två tipsen som har kommit in också. Men som sagt snälla, vi ber er: Tipsa om vad ni vill läsa om nu när ni väl har chansen!

Stallet igår

| 2011-05-20 | 18:41:43 Kommentera här! » 4 st

Igår var jag i stallet med Frida, som hon redan skrivit. Jag gjorde inte så jättemycket med Pitou då hon gick 2 lektioner i rad så när hon väl kom in lät jag henne få vara ifred, inte för att jag tror att jag är sååå hemskt sällskap men ändå! Men när hon var ute på lektion så gjorde jag iallafall rent hennes krubba och vattenhink jättenoga, fyllde på med nytt vatten sen också såklart.
Förutom att fixa med Pitou så kollade jag på lektioner och fotade, ett smakprov ser ni här under! Vill ni se mer bilder så får ni visa det också! :)
Det blev ett kort inlägg, men kände att jag var tvungen att skriva något iallafall. För just idag är uppdateringen ganska dålig som ni märker, men det måste vara sånna dagar också. Jag lovar att jag kommer upp med minst 1 inlägg till idag iallafall!
Hanna & Raspoetin (Raspen).


Stallet 19/5-11

Fridas inlägg | 2011-05-19 | 20:45:00 Kommentera här! » 0 st

Efter skolan hoppade jag och Felicia på våra cyklar och drog iväg till stallet. Både Ninja och Rakel skulle gå lektion så jag passa på att göra det lite fint hos Rakel denna gången. Jag rengjorde krubban, vattenkoppen, grimman och hennes nosludd jag gav henne men den har hon ju smutsat ner totalt ;) Försökte tvätta bort det och en hel del försvann men jag tog ändå hem den så får den ta sig ett dopp i tvättmaskinen istället. Fixade även lite annat men det är ju inte så värst intressant men vi tittade lite på några som hoppade för att fördriva tiden. Och jag kände mig som en riktigt dålig bloggare eftersom jag inte tog kort på något jag gjorde men i allra sista sekunden tog jag lite foton på mig och gullungarna så här har ni dom i alla fall:

Som ni ser blev det väldigt dåliga bilder haha. Men jag höll ju kameran själv och då är det ju inte så lätt och hästarna var ju inte direkt villiga att vara framför kameran heller. Men jag antar att det är bättre än inget? :)
Vill även passa på att tacka för alla fina kommentarer vi får och att ni uppskattar det vi skriver om, ni är bäst ♥

Stressad

Fridas inlägg | 2011-05-19 | 20:24:52 Kommentera här! » 0 st

Jag är på bra humör, fast stressad. Först ska jag redigera alla bilder från idag, sen ska jag skriva ett inlägg här på bloggen, skriva klart en rapport i NO, skriva en engelska "läxa", vika tvätten innan mamma och pappa kommer hem och sedan ska jag även städa rummet. Känns lite konstigt att jag fortfarande är på så himla bra humör ändå? :) Jaja, det jag ville säga med detta inlägget är det kommer uppdatering med bilder från dagen och sådant. Jag lovar :) För det var flera timmar sen vi gjorde förra inlägget vilket inte alls är bra men som sagt, det kommer om en liten stund! Kram

Vårens utrustning

Fridas inlägg | 2011-05-18 | 20:21:02 Kommentera här! » 3 st


Jag tar nu upp det första tipset som vi fick i bloggsvar som ni kan läsa här ovanför.
På vintern är jag ärligt väldigt ful när jag rider, haha! Jo men det är faktiskt sant, jag rider runt i ett par trasiga vinterskor för att inte frysa ihjäl och tjocka jackor. Då känner man sig verkligen inte som en dressyrryttare ;) Men när våren kommer kan man börja tänka på vad man kan ha på sig. Våren för mig är färgglad med allt som växer runt omkring och då ska ju även outfiten ha en fin färg :) Så på våren tycker jag att man ska ha ljusa och glada färger, som t.ex orange, rött och rosa.
Och jag eftersom du även ville att det skulle vara billigt (vem vill inte det?) så tänkte jag visa olika färger på utrustning och som är hyfsat billigt: 


Här har ni några outfiter som jag tycker att man kan ha på våren, färgglada och roliga :) Jag tycker inte att det gör någonting när det är olika nyanser, det är nästan bara snyggare. Om ni tycker något av  utrustningen vad fint kan ni säga till så kan jag länka till den produkten :)

Förlåt kära läsare!

Fridas inlägg | 2011-05-18 | 19:53:25 Kommentera här! » 1 st

Kände mig jätte dum när jag läste denna kommentaren och bläddra tillbaka i bloggsvar. Här sitter man och ber om tips från er läsare och så skriver men inte ens något inlägg om det. Dåligt stil från min sida där. Men nu har jag bestämt mig för att ta emot alla era tips och skriva inlägg om dom! Bara dom inte är oseriösa men det är ju ganska självklart. För denna bloggen är ju till för att vi ska dela med oss om vår vardag och våra tankar, men samtidigt måste ni ju tycka att det är kul att läsa också så jag ber er ännu en gång: Fortsätt tipsa om vad vi ska skriva om! Det är alltid lika kul när ni läsare faktiskt är engagerade och vill ta er tiden och tipsa oss, tack så himla mycket för det! Så ni får mer än gärna tipsa om saker som ni hade tyckt var intressant att läsa om. Ni kan faktiskt kommentera detta inlägget och tipsa. Kram

Felicias svar från frågestunden

| 2011-05-18 | 18:50:00 Kommentera här! » 1 st


Hur ofta är du i stallet?
Det varierar, som mest 5-7 dagar. Men när det är som minst är det 1-2 dagar i veckan. Så... mellan 3-4 dagar kanske?


Är det inte någon som säger något när n ibyter till eran egen utrustning på lektionerna eller får man göra det bara sådär? (menar inget dumt)
Nepp, ingen har sagt något än. ;) Förstår inte varför dom skulle göra det heller...? Nosludd som vi ofta byter förhindrar ju bara skav och gör det bekvämare för hästen, och våra schabrak är nog till 90% säkerhet av bättre kvalité än Bulyckes vanliga. Sen om vi matchar med tröjan och sånt är ju inget som skadar hästarna på något sätt, vilket inte det andra heller gör. :D Det enda Anna vår ridlärare sagt till oss är t.ex ''Vad fina ni är idag''.


Hur länge har du ridit?
Jag vet inte exakt när jag började, och jag brukar inte vilja säga det heller för det låter så länge och så bra är jag inte. Men jag började 2001-2003 någon gång och har ridit sen dess med ca. 1 år uppehåll.


Hur är hästen du sköter om (temperament m.m)?
Pitou är underbar eftersom jag gillar henne så! Men hon är ganska märrig av sig, i boxen kan hon sura lite vid sadlingen. Ibland kan hon vara lite jobbig att fånga i boxen med, men annars är hon jättesnäll vid all annan hantering! I ridningen är hon lagom pigg och jätteduktig på hoppning, men även där kan hon protestera lite vid galoppfattningar t.ex.


Vill ni inte rida stora hästar någon gång eller alltid ponnys? :))
Jag vill rida ponnys så länge jag kan, för hästar har man hela livet på sig att rida sen! Men jo klart jag vill rida stora hästar med, och det kommer jag ju börja göra förr eller senare.


Vad är din största rädsla inom ridningen?
Min största rädsla är nog att bli allvarligt skadad på något sätt, kanske att bryta något så att det gör jätteont och man måste opereras och grejer... Eller ännu värre att bli så rädd/skadad att man inte kan fortsätta rida. Sen hade det varit hemskt om det hände den häst jag rider något också förstås.


Vilka dagar rider ni på? Rider ni alla på samma eller olika?
Jag rider på tisdagar. Samma dag som Frida, samma grupp också!

You are too beautiful ♥

Fridas inlägg | 2011-05-18 | 16:30:21 Kommentera här! » 1 st

Hästar på skoltid

FFFryttarnas inlägg | 2011-05-18 | 11:27:36 Kommentera här! » 1 st

Just nu sitter vi (Frida&Felicia) i skolan och har precis haft bildlektion och det var nog den bästa bildlektionen någonsin! För man skulle gå ut och måla av något och ni kan ju bara gissa vart vi gick, jo Bulycke! Hehe nej skoja det är lite väl långt dit men vi gick i alla fall till två mycket gulliga shettisar som står ungefär 5 min bort från skolan. Det är en tjock, gulliga fux som heter Flisan och den andra är svart och jätte gullig men vi vet inte vad den heter. Vi fotade dom lite också som ni ser här ovanför men det fick bli dåliga cambilder eftersom vi inte hade med oss kameran till skolan ;) Vi var där förra bildlektionen också och då stod dom lite närmre men denna gången stod dom tyvärr ganska långt bort som ni kanske ser på bilderna.
Vi filmade även en del när dom gick i hagen och när vi rita men det kommer upp om en liten stund :)

Färska bilder på Pitou från dagen

| 2011-05-17 | 21:04:39 Kommentera här! » 1 st

Idag har jag varit i stallet för att ha teori. Vi kollade först på en film om hoppning som var filmad på Strömsholm, och sen gick vi igenom utbildningsskalan lite snabbt och önskade hästar. Jag önskade först Pitou och sen Vivaldi!

Förutom teorin så borstade jag ganska länge på Pitou, kanske 1 timme. Hon var nästan helt ren redan, fast lite dammig, särskilt vid korset och vid hasen var hon lerig. Men när jag var klar med henne så blev hon jättesnygg! Hon har förresten nästan fällt klart all sin vinterpäls nu, härligt. Nu tycker jag vi kör på en bomb med bilder. :)

Vad hände..

Fridas inlägg | 2011-05-17 | 18:43:35 Kommentera här! » 2 st

..med alla kommentarer?
För att tag sedan fick vi kommentarer hela tiden och det var så himla kul! Vi blev taggade och glada varje gång det stod att man hade fått en kommentar och så är det någon gullig läsare som skriver så snälla saker :) Då var det verkligen jätte kul att blogga! Men nu har vi inga kommentarer överhuvudtaget. Vi fick tre på förra inlägget (tack!) men inget mer. Det är som att skriva till en vägg, man får inget svar hur mycket man än skriver till den. Så snälla, kommentera för då kommer det bli så mycket mer roligare att blogga och om det är roligt att blogga blir det mycket mer uppdatering! Sen så vet jag ju att uppdateringen förra helgen inte var super, men fick inga kommentarer innan dess heller. Sen så vill vi ju inte ha elaka kommentarer, men det är ju ganska självklart. Så snälla kommentera mer! Och som "betalt" för att ni gör det kommer det bli mer uppdatering :) Kram ♥


Frågan är vilken ridstövel...

| 2011-05-17 | 14:32:00 Kommentera här! » 7 st


...som kan passa mina ben med så smala vader som jag har. Haha, kvällens lilla sysselsättning var att ta reda på alla mått som ni ser där ovan eftersom jag förmodligen just nu rider min sista termin med mina fula chaps. Usch, hoppas det iallafall!
Jag funderar på dessa ridstövlar från Hööks sen när det väl är dags, då dom är båda snygga och billiga, 1499:-.


Dom SER smala ut! Men (det finns alltid ett men) jag har hört från några att alla Hööks ridstövlar är ovanligt breda i vaden. Då går det ju verkligen inte, för jag tror inte jag bara behöver normal storlek i vaden utan smal. Och det är det som är så störande för mina chaps är lagom nu runt benen, men däremot typ 3 dm för korta!
Nu när jag fått stå ut med mina korta chaps så länge så vill jag inte köpa ens 1 cm för korta ridstövlar, det är därför jag väntat så länge med att köpa ett par då man växer ur dom direkt annars... Men jag har ju inte direkt råd att specialbeställa ett par jättesmala och långa ridstövlar, så vet inte riktigt hur jag ska göra.
Om ni också har haft problem med vilka ridstövlar ni ska köpa så berätta gärna i en kommentar! ;)

Vilken är grimma hade hon passat bäst i?

Fridas inlägg | 2011-05-17 | 13:00:00 Kommentera här! » 1 st

1.

2.

3.
Son ni kanske redan vet så är Ninjas nya färg lila enligt mig eftersom jag tyckte att hon passa så himla bra i det när jag hade min lila utrustning på henne förra hoppningen! Därför är jag nu ute på jakt efter en lila grimma till henne! Hon har faktiskt redan en lila grimma men jag vill såklart ge henne en ny som jag har köpt ;) Jag var inne på Hööks hemsida och leta runt lite och hitta några snygga som ni ser här ovanför. Dock kan jag inte välja vilken jag ska köpa (som vanligt) och även denna gången frågar jag er, kära läsare som förhoppningsvis har bra smak när det gäller grimmor: Vilken av dessa grimmor tycker du att Ninja hade passat bäst i?
Kryssa i det alternativet du tycker bäst om:
Vilken grimma hade hon passat bäst i?



FreePollKit.com

Vilka bloggar jag läser

| 2011-05-17 | 12:08:01 Kommentera här! » 0 st

Jag har faktiskt inte fått denna frågan än, men den brukar ju dyka upp förr eller senare så tänkte att jag svarar på det nu iallafall i brist på annat!

Dom jag läser varje dag:
teamSL
dressyrmupparna
ponnysanning
hamreryttarna
Dom jag läser då och då:
carlssonpataketet
nicholaihollesen
minfux
+ kompisars bloggar som jag kollar ibland. :)
Jag kanske har glömt någon, men kommer iallafall ihåg dom viktigaste! Läser ni någon av dom ovan?


Passerat 200!

FFFryttarnas inlägg | 2011-05-16 | 23:20:45 Kommentera här! » 0 st

Yes, nu har vi skrivit över 200 inlägg! 202a inlägget skriver vi på just nu. Kan säga att det har gått ganska fort att komma över den gränsen, trots att uppdateringen ibland är kass så måste den ju vara i allmänhet rätt bra ändå! :D

Rita, rita, rita

| 2011-05-16 | 23:01:00 Kommentera här! » 1 st

Om ni inte följer min dayview eller facebook, eller om ni inte följde min gamla blogg eller känner mig IRL så kanske ni inte visste att jag brukar rita hästar? Det gör jag iallafall, och har gjort det så länge jag kan minnas! Jag har ju alltid gillat hästar, jag gick runt och pekade på varje häst jag såg när jag var typ 1 år och jag tror jag red för första gången då med.


Meeen, det var ju inte det vi skulle prata om. Somsagt, jag brukar rita hästar, dock har det inte blivit så ofta det senaste som det var förut... Men det ska jag ändra på, jag vill ju inte tappa stinget! Tror inte det är någon speciellt ritintresserad läsare här (eller?) så tänker inte gå in på detaljer vad jag använder för block osv osv, om det inte önskas förstås! ;) Jaja, här kommer iallafall lite bilder på mina ''verk'' genom åren.











Just nu håller jag faktiskt på att måla av en känd hästbloggare tillsammans med hennes häst, haha. Det är inget uppdrag jag fått direkt men tänkte bara att det kan vara kul! Ni får veta sen när teckningen är klar, lägger upp här då. :D


Tillbaka!

Fridas inlägg | 2011-05-16 | 20:41:03 Kommentera här! » 0 st

Detta blir ett "förlåt-för-dåligt-uppdatering inlägg" men som ni redan har sett så är vi verkligen kassa på att uppdatera. Jag hade en liten bloggpaus kan man säga. Och det har nästan varit lite skönt att inte känna säg stressad att man hela tiden måste uppdatera bloggen men jag har börjat sakna den så nu är i alla fall jag tillbaka :)
Imorgon är det tisdag och ni vet ju vad det innebär, jo ridning! Men imorgon är det teori och då ska jag iväg. Suck jag var inte med på förra teorin heller ju.
Men även fast det inte blir något stall imorgon för mig så lovar jag uppdatering så håll utkik! Och jag ska faktiskt försöka göra ett till inlägg idag också, bra början efter en bloggpaus eller vad säger ni? ;)
Ha det bra!

Vågig svans VS. Rak svans?

| 2011-05-15 | 23:31:20 Kommentera här! » 0 st


Dåliga exempelbilder, men jag vill helst bara använda mina egna bilder.
Ja, vad tycker ni? Är vågig eller rak svans finast? Det kan ju självklart bero på häst/gren m.m, men jag tycker iallafall att rak svans är finast i alla lägen! Jag tycker det ser mycket helare och mer välskött ut. Vågiga svansar kan också vara fina förstås, det viktigaste tycker jag är att svansen är välborstad och inte gulaktig om det är en ljus svans. Pitou har hyfsat rak svans, den är något vågig men det är helt okej. Rösta här nedanför vad ni tycker, tar bara någon sekund!
Vågig svans VS. Rak svans?


Free Questionnaire

Fanny åker till Polen!

Fannys inlägg | 2011-05-15 | 14:30:17 Kommentera här! » 0 st


Jag och Cinzano på bild från förra hyrdagen :)

Imorgon går bussen till Polen, vi i våran klass ska dit. Vi stannar där tills fredag, och jag antar att dom flesta nior har åkt dit och kollat på koncentrationslägret och sånt?
Så det blir som ni kanske förstår ingen uppdatering från min sida, men jag ska se ifall jag kan tidsinställa något och Felicia och Frida uppdaterar förhoppningsvis :)
Ha det bra sålänge!

''Felicia med Ninja''

| 2011-05-14 | 13:14:00 Kommentera här! » 2 st

På bilden ovan är det jag och Ninja.

''Våra'' hästar är ju faktiskt ridskolehästar, så det är ju inte omöjligt att Felicia (jag) nån gång rider Ninja, Frida Cinzano och Fanny Pitou för att ta några exempel. Men sen vi startade bloggen har jag faktiskt bara ridit Pitou och Frida har bara ridit Rakel och Ninja...! Frida har faktiskt aldrig ridit Pitou, undra vem det beror på hehe. I vilket fall, innan vi startade bloggen så har jag ridit Ninja, så tänkte bjuda på två videos från det så får ni se hur det ser ut när någon annan än Frida rider henne också.


När vi ändå kör ombytta roller när det gäller hästarna så passar jag på att lägga in en video när Fanny rider Pitou också!


Vilken tröja är snyggast?

Fridas inlägg | 2011-05-14 | 12:30:00 Kommentera här! » 2 st

1.
2.
3.
4.
Som ni redan vet så letar jag ju efter någon ljusblå tröja som jag kan matcha med resten av min ljusblåa utrustning. Och jag har hittat massa fina ljusblåa tröjor på Gina Tricot faktiskt. Och ser ni på sista bilden? Det är en häst på höger sida och den kan man liksom köpa på Gina Tricot. Konstigt.
Men i alla fall så kan jag inte riktigt bestämma mig vilken av dessa jag ska ha därför "rådfrågar" jag er för att se vilken tröja ni tycker att jag ska köpa! :) Klicka på det alternativet som du tyckte var finast:
Vilken tröja är snyggast?




Välkommen hem...

Fridas inlägg | 2011-05-14 | 11:42:20 Kommentera här! » 0 st

... min padd! Ja, min padd har varit borta jätte länge nu och i förrgår hitta jag den äntligen! :D Den har varit borta sen förr, förra dressyrtävlingen om jag inte minns fel och det var ju jätte längesen.
Tyvärr var den smutsig och fluffet var inte fluffigt längre, hehe. Så jag gjorde en liten behandling...
... genom att först lägga in den i tvättmaskinen på 30°c. Det ser jätte konstigt och äckligt ut på bilden men aja ;)
När den var klar hängde jag ut den under natten så att den fick torka. Men när den hade torkat såg den ju hemskare ut en innan eftersom det fluffiga var lite vått fortfarande så jag...
...drog liksom handen fram och tillbaka ganska snabbt på den för att få den fluffig. Och gissa! Det hjälpte faktiskt!
Den blev inte lika fin som innan men jag måste säga att det blev faktiskt jätte fint ändå!
Såhär såg den ut innan jag försökte fluffa upp den och såhär såg den ut efter:
Visst blev den fin? Är inte riktigt klar med den, det finns lite andra saker med den som måste piffas upp också men det blev ändå stor skillnad efter det här.
Och ja, jag har brist på inlägg så det blev ett kort och kanske lite tråkigt inlägg

En till video från hoppningen

| 2011-05-14 | 00:36:53 Kommentera här! » 0 st

Glöm inte att se i HD genom att klicka på 360p i högra hörnet (om det inte redan är inställt på HD = 720p)
En till video från hoppningen förra veckan på Pitou, när vi hoppade den lilla banan. Löjligt låga hinder jag vet, inte jag som bestämmer höjden tyvärr! Pitou hoppar grymmers i vilket fall! :D ♥

Stallet!!

Fannys inlägg | 2011-05-13 | 15:10:09 Kommentera här! » 0 st


Har inte haft tid till att vara i stallet eller blogga denna veckan, har haft (och har fortfarande) så mycket annat!Massor med prov och på måndag åker jag till Polen med klassen (mer om det snart)
Men idag ska jag ta mig tid och åka till stallet och sköta om finaste Cinzano extra mycket ♥ Jag ska även ha ridlektion på Irene.
Och om jag hinner så får ni veta dendär överraskningen som jag skrev om tidigare!
En riktigt kul grej och det kommer nog bli mer uppdatering från min sida då eftersom jag har mer att skriva om Och det var en som kommenterade "gissar att du ska byta sköthäst....?". Nej, aldrig i livet att jag struntar i Cinzano.
Men ni får somsagt se ;)

Lite fix hos Pitou

| 2011-05-12 | 23:55:54 Kommentera här! » 4 st

Idag har jag varit i stallet, och jag gjorde väl lite allt möjligt. Men framförallt fixade jag med Pitou, vad annars liksom! Hann inte göra sådär jättemycket iförsig, hon gick lektion nästa hela tiden och så var jag inte i stallet förren 16:15 typ. I vilket fall, här kommer lite före/efter bilder på det jag gjorde vilket alltid är kul väl...? Kan säga två grejer jag gjorde som inte kom med på bild också... 1. Jag ryktade hela henne, så att hon blev jättefin och ren tillslut. Hon var iförsig inte så dammig från första början, men vid hasen var det lite lerigt. 2. Eftersom några flärpar på hennes träns gått sönder så satte jag dit gummisnoddar där som en lösning så att inte remmarna hänger löst.
Detta gjorde jag egentligen inte idag, men har glömt att visa er så. Som ni ser på bilden så fixade jag och Frida Pitous fönster jättenoggrant för ett tag sen som ni kanske kommer ihåg. Inte så bra exempelbilder heller, ni skulle sett vilken skillnad det var i verkligheten!


Jag fyllde i hennes namn på lappen bakom sadeln och jag satte dit en fluffig padd. Vilken skillnad det blev ändå, tog bara några sekunder...!


Förebilden är inte från idag för jag glömde ta foto innan, egentligen var det ÄNNU mer utsuddat så man såg knappt vad det stog. Men jag gjorde i vilket fall rent skylten, skrev ny text och la även till New forest.


Har ingen förebild på detta. Men jag gjorde iallafall rent hennes krubba och vattenhink ordentligt, fyllde på med nytt vatten i vattenhinken sen också förstås.



Rengöring av Ninjas spilta

Fridas inlägg | 2011-05-12 | 19:53:50 Kommentera här! » 0 st

Kameran blev inte så använd som jag trodde att det skulle bli. Men jag var inte alls länge i stallet idag eftersom jag hade en tid att passa. Så jag hade ungefär 30 min på mig att rengöra allt. Jag började med Ninjas krubba och det tog väldigt lång tid...
... som ni kanske kan förstå när ni ser första bilden! Det var jätte svårt att få bort smutsen på vissa ställen men antagligen har väl ingen rengjort den sen hon kom till Bulycke. Men som ni ser på sista bilden är det fortfarande smuts kvar men jag hann verkligen inte att rengöra den mer än så. Tycker ändå att det ser mycket bättre ut :)
Sedan rengjorde jag vattenskålen. Den var hemskt innan, haha. Höstrån och smutsigt vatten, härligt? Njaa... Rengjorde det grundligt och resultatet blev helt okej men för att få hennes spilta att bli som ny kommer man nog få kämpa ett tag. Och pinsamt nog var detta det jag hann med i stort sett. Måste rengöra det mycket mer någon annan dag men detta var i alla fall en bra början. Ska även rengöra hos Rakel men tror inte att det ser lika hemskt ut där som det gjorde hos Ninja.. förhoppningsvis...

Blå&Rosa

Fridas inlägg | 2011-05-12 | 15:40:31 Kommentera här! » 0 st

Nu är skolan äntligen över och som planerat åker jag och Felicia till stallet för att städa hos våra älsklingar och lite annat. Dock tror jag inte att jag kommer hinna göra något tidsinställt inlägg men vi får se helt enkelt. Annars kan vi ju hoppas att Fanny uppdaterar medan vi är borta :) "Dagens outfit" ser ni här ovanför. Det blir en blandning av blå och rosa, det var det enda jag kunde komma på, hehe.
Som sagt så uppdaterat vi senare när vi har kommit hem för kameran hänger som vanligt med till stallet och den komma användas väl :) Ses!

Vilket ''tränstillbehör'' är finast på Pitou?

| 2011-05-12 | 14:12:00 Kommentera här! » 0 st

1. Strasspannband 3 rader
2. Pannband med vit fodring
3. Nos och nackludd
4. Pullarnosgrimma + svängt blåvittrött pannband
5. V-format strasspannband
6. Nosludd (liknar vit fodring)
7. Rosa nosludd

Vilket ''tränstillbehör'' är finast på Pitou?







Get a free poll

Dagen:

Fridas inlägg | 2011-05-12 | 12:26:25 Kommentera här! » 1 st

Godmorgon alla, eller det är kanske lite sent för att säga det?
Igår var det egentligen tänkt att jag och Felicia skulle åka till stallet, men jag hade en sådan himla huvudvärk så det blev aldrig av men idag ska vi faktiskt åka! Jag ska nog sköta om både Rakel & Ninja och kanske göra en liten vårstädning jag med. Det är ju så mycket pollen och sådant som yr runt i luften sedan fastnar på deras fönster så jag ska nog rengöra dom. Men jag är nog inte hemma förrän runt 7 ikväll men jag hinner nog göra något inlägg innan jag åker och kanske något tidsinställt under tiden. Låter det bra? :)

Blåa ridstrumpor

Fridas inlägg | 2011-05-11 | 16:47:45 Kommentera här! » 0 st

Som ni såg på både videon och bilderna så hade jag ett par ljusblåa ridstrumpor! Dom köpte jag faktiskt igår. Anledningen är det att jag har ett ljusblått nosludd med ingen matchande schabrak till det så jag har aldrig kunnat använda den. Men igår var det ju barbacka och då har man ju inget schabrak och då kunde jag ju använda mitt nosludd! Dock ville jag matcha med något så därför köpte jag dessa ljusblåa ridstrumpor från Bocaj, som kosta 99 kr om jag minns rätt :) Finns på Spårhaga Häst&Ryttare.

Video från barbacka ridningen med Rakel

Fridas inlägg | 2011-05-11 | 15:00:00 Kommentera här! » 1 st

Här har ni videon från ridningen! Och ser ni? Min sits är verkligen hemsk. Men vet ni vad? Jag bryr mig faktiskt inte denna gången för jag var inte ett dugg spänd vilket var mitt enda mål med min sits denna gången så jag är jätte nöjd ändå :)

Barbackaridning på Pitou

| 2011-05-11 | 13:43:34 Kommentera här! » 0 st

Direkt när jag kom till stallet så gick jag in till Pitou och började fixa med henne. Hon blev verkligen jättefin sen när jag var klar! Jag var där ganska tidigt och så slapp jag ju sadla också så jag hade lång tid på mig. Först borstade av av hela henne, sen fixade jag man, svans, hovar. Och sist fick jag låna Annies speciella servetter som skulle göra hästen glansig, och hon blev jätteglansig! Jag tog bara på halsen och rumpan, hade jag tagit på ryggen hade jag glidit runt hur som helst haha.
Titta ''min'' fina tjej! Helt fri från damm, och kolla svansen :D


När lektionen drog igång så började vi såklart med att skritta fram dom. Efter framskrittningen tog vi några varv i trav längs fyrkanten, och på långsidorna motställde vi dom. Pitou var jätteduktig och sammarbetsvillig! Sen gick vi in på stora mittvolten i skritt, där fortsatte vi jobba med ställning genom att motställa och överställa dom. Det gick bara bra! Efter det började vi med det andra vi skulle fokusera på idag, att känna hur hästen rör sig. Vi skulle säga ''nu'' varje gång bakbenen gick i marken i skritt och trav, och det var ganska lätt eftersom jag red barbacka och allt.
Sen skulle vi ta lektionens första galopp, och vi skulle fatta exakt när ytter bakben gick i marken vilket gick ganska bra. Jag var beredd på att Pitou skulle börja kicka haha... men nej, hon fattade galopp utan att krångla! Det gör mig faktiskt lite misstänksam att inte sadeln sitter bra, för idag var hon inte alls sur nån gång i ridningen...? I vilket fall, hon hade gaanska skumpig galopp så jag gled fram på bogen nästan haha men jag satt kvar iallafall. ;) Annars var hon jätteduktig och det märktes verkligen att hon tyckte om när man red barbacka, hade hon varit min hade jag gjort det minst 1 ggn/veckan, bra för min egna balans också!
Efter att vi travat dom lite till så skrittade vi av dom. Allt som allt borde jag väl egentligen inte vara så jättenöjd då Pitou inte gick alls fint när det gäller formen och så, men det är ju bara mig själv att skylla då jag inte ens arbetade henne. Det känns som att barbacka ska vara lite mer slapp ridning! Men aja, efter lektionen tog jag ut henne i boxen igen och svampade av henne då hon var rätt svettig. Sen hem igen och uppdatera er!
Finaste Pitou! :D ♥

Barbacka på Rakel

Fridas inlägg | 2011-05-11 | 12:08:10 Kommentera här! » 0 st

Innan vi åkte till stallet ringde Felicia och sa att jag skulle ha Rakel istället för Ninja, vilket verkligen inte var några problem för mig såklart ♥ Och idag var det barbacka på schemat! Första gången någonsin som jag gjort det på Rakel, var så sjukt taggad innan lektionen. Jaja, det hela börja med att jag skulle gå och göra Rakel klar, men då var det ju såklart en annan tjej som skulle rida henne innan. Så jag fick helt enkelt vänta tills själva lektionen starta.
När den väl gjorde det börja jag med att ta av henne sadeln, satte på henne mitt blåa nosludd (berättar mer om det i nästa inlägg) och sedan hoppade jag upp. Var tvungen att använda pall, pinsamt men hon är en stor pålle ♥
Vi började som vanligt med att värma upp dom i skritt på spåret. Sedan började vi lite smått med att rida in på den stora mittenvolten där vi även gjorde trav. Vi började med att träna på att motställa, överställa och rättställa. Efter det skulle vi börja räkna takten, alltså säga "nu" varje gång hästens bakben nudda marken. När man satt barbacka var det väldigt lätt eftersom hela ryggen också hängde med i bakbenens rörelser därför var det enkelt att känna det.
Efter det delade vi in oss på två volter där vi började med galoppen. Först var jag lite närvös eftersom jag inte visste hur det var att galopperna barbacka på Rakel. Men det behövde jag verkligen inte eftersom hon var jätte duktig, lugn och hade en rytmisk galopp. 
Efter det gjorde vi inte så mycket mer faktiskt, lite vanlig ridning på spåret och sådant men inget annat särskilt. Men för att vara första gången jag red barbacka på Rakel tyckte jag faktiskt att det gick väldigt bra, fast min sits var inte så vacker men det gör inte så mycket :) Efter lektionen svampade jag av henne eftersom hon var så svettig. Och det var så kul när jag hoppa av henne, för jag var helt våt av hennes svett och hårig eftersom dom fäller just nu. Haha, såg lite roligt ut ;)

Video från barbackaridningen

| 2011-05-11 | 08:51:37 Kommentera här! » 5 st

Här kommer videon, och så kommer några bilder och ''info'' sen! Vill varna lite att det kanske inte såg så fint ut heller eftersom det var första gången barbacka på Pitou så jag satt bara och njöt, ville inte kräva så mycket av Pitou heller för hon verkade tycka det var jättehärligt att bara slippa sadeln. Ni ser ju själva att jag inte tänkte rida så ''seriöst'', jag hade ridstrumpor och inte chaps liksom... ;)

Det jag köpte på marknaden

Fridas inlägg | 2011-05-10 | 22:15:00 Kommentera här! » 3 st

Jag har ju helt glömt bort att visa vad jag "köpte" på marknaden som var på familjedagen. Men egentligen köpte jag ingenting men jag såg en kavaj som egentligen tänkte köpa men jag hade inte så mycket pengar med mig så jag kunde inte det tyvärr. Men efter att familjedagen var slut så hittade jag kavajen inne i klubbrummet, alltså hade ingen köpt den än! Det stod numret till ägaren av kavajen så jag smsa och fråga henne om jag kunde köpa den någon dag ändå, och fick svaret att det inte var några problem :) Men sen gick jag "kalla fötter", ska jag verkligen köpa den? Jag är faktiskt inte helt säker eftersom jag inte tävlar sådär jätte ofta så det känns som onödiga pengar. Samtidigt är den väldigt billig och snygg!
Vad tycker ni? Borde jag köpa den?

Sneak peak!

| 2011-05-10 | 21:06:00 Kommentera här! » 2 st

Nu är jag hemma från stallet, och hemma från barbackaridningen på Pitou! Vi var tråkigt naturella idag, men det funkar väl det också! Jag tror jag gör videon först, men sen kommer jag och uppdaterar er med bilder och annat. Sålänge håller ju Frida på och skriva sitt inlägg om ridningen på... det får ni se :D Håll er uppdaterade genom att klicka in här då och då!

Kan passa på att säga en sak jag vart stolt över idag också... jag kom nämligen upp på Pitou utan pall eller hjälp! Helt själv, haha. Innan (för 2 år sedan) kunde jag knappt komma upp på en A-ponny, sen kunde jag komma upp på en B-ponny, sen C-ponny och nu kan jag t.o.m komma upp på en D-ponny! Bara stor häst kvar!

Skillnaden mellan att sträcka på sig och spänna sig

Fridas inlägg | 2011-05-10 | 13:25:51 Kommentera här! » 0 st

Sitsen är ju viktig i alla grenar. I hoppningen måste sitsen vara bra över hindret osv. Men det är ju mest för att att få bra balans över hindret men det är ju också för att det ska se bra ut på tävlingar. I dressyr, som jag är inriktad i är det viktigt att ha en bra sits särskilt i överlivet. Alltså ryggen, axlar och nacke. Men det som jag har problem med är att när jag sträcker på mig, så spänner jag mig samtidigt och jag tror inte att jag är ensam om det. Tyvärr har jag gjort det väldigt länge nu vilket har lett till att jag har ont i ryggen.
Så för att ni andra inte ska få problem med era stackars ryggar tänkte jag bara förklara vad jag har gjort fel i alla dessa år ;)

Skillnaden mellan att sträcka på sig och spänna sig
När man sträcker på sig, vilket är viktigt i dressyren ska det liksom falla naturligt. Att dra bak axlarna och sträcka på sig så att ryggen är rak och inte som en "hösäck" ska du inte behöva spänna dig eftersom det är en naturlig sits som hör till den lodräta sitsen. Oftast tänker man inte på att man sitter och spänner sig eftersom det enda man håller koll på är att man ska ha en fin sits. Visst, folk kanske inte ser att du sitter och spänner dig på t.ex tävlingar osv men du kommer få betala för det när du sitter där och har ont i ryggen som jag ;) Det som händer när du spänner dig är att du spänner muskler och leder osv men när du samtidigt arbetar med dina muskler och spänner dom leder det till att du får ont. Så man måste försöka slappna av samtidigt som man har en bra sits.
Jag ska försöka det idag, hehe.
Här har jag markerat vart jag just nu har ont, i slutet av ryggen alltså där ni ser att sitsen är "för sträckt" eftersom jag lutar mig lite tillbaka samtidigt som jag sträcker och spänner mig.

Imorgon hade jag gärna ridit i shorts...

| 2011-05-09 | 19:39:54 Kommentera här! » 0 st

Rubriker talar för sig själv! Igår i stallet stektes jag ihjäl, och idag var det inte så mycket bättre. Jag hade bara shorts och ett bar skittunna tights som inte värmer nånting, ändå blev jag jättevarm när jag gick hem från skolan. Tänk då att RIDA (vilket alltid gör mig skitsvettig haha) imorgon i RIDBYXOR! Enligt min dator ska det vara 21° och molnigt imorgon, och det är ju oftast varmast i solen så jag antar väl att jag överlever...
Förresten, kan passa på och skriva det lilla jag gjorde med Pitou igår. Jag bytte ut hennes vävribbtyglar mot ett par lädertyglar. Mjuka och goa var dom, men lite dammiga så jag drog av dom med rengörningsspray och fettade sen in dom. Genast bättre! Passade på att ta rengörningsspray på resten av hennes träns med.

Jag och Pitou igår när vi tog in hästarna från hagen. Btw, kolla Pitou biffiga hals ;)


Dressyruppvisning @ Bulycke

| 2011-05-09 | 19:07:00 Kommentera här! » 1 st

Här kommer några bilder från igår då det var familjedag på Bulycke, ridskolan vi alla 3 rider på. Viktoria, en av ridlärarna, visade lite dressyrrörelser med sin häst Michelle. Trots att jag är hoppryttarN i gänget så tyckte jag det var jättekul att kolla på, och fota! Bilderna är dock väldigt brusiga, men jag har värsta dilemmat... Om jag tar lång slutartid så blir bilderna suddiga, och tar jag hög ISO så blir dom brusiga. Men aja, I ♥ my camera!
Se fler bilder från familjedagen på min och Fridas bulyckeblogg. Och behöver jag ens säga att det är copyright på bilderna? :D
Nopp, någon stegring ingick inte i programmet. Hästen blev lite rädd bara ;)

Diss

Fridas inlägg | 2011-05-09 | 13:49:01 Kommentera här! » 0 st

Ni vet ju redan att jag inte gillar detta eftersom jag har redan skrivit det 3 gånger eller något men jag lovar detta blir sista gången jag säger det ;) Men som sagt så är det en stor diss när t.ex tränset är svart och sadeln är brun eller tvärtom. Antingen ska båda vara svarta eller bruna. Och jag är ledsen alla som rider runt med olika färger på lädret men det är faktiskt det jag tycker. Det är samma sak om remmarna har olika färg t.ex som tränset är svart men tyglarna är bruna. Så det är faktiskt en stor diss från min sida och det typiska är att både Rakel och Ninja har olika färger på sina träns och sadlar, haha.

Familjedag

Fridas inlägg | 2011-05-09 | 09:04:35 Kommentera här! » 0 st

Direkt efter min mycket lilla frukost var det bara att sätta på sig ridkläderna för att sedan dra iväg till stallet där det var familjedag igår! Där fanns det prova på ridning, marknad och uppvisningar. Jag köpte faktiskt en mycket fin grej från marknaden men det visar jag imorgon ;) Här kommer några bilder:
• Som ni ser var både jag och Felicia där för att fota allting. Och det blev faktiskt ganska bra foton och mitt minneskort på kameran blev helt fullt, haha. Jag vill faktiskt inte lägga upp dom bilderna här för jag vet inte hur kul det är att se på egentligen om man nu inte rider på bulycke. För vi har ju faktiskt läsare som inte gör det vilket är jätte kul :) Men om ni nu vill se bilder från uppvisningarna mm får ni gå in på min och Felicias bulycke blogg: bulycke.blogg.se
• Här har ni två bilder från en av alla uppvisningarna som var. Det var två nybörjargrupper som fick visa hur en vanlig ridlektion gick till för att kunna locka mer barn att börja rida. Jag var ju såklart på plats för att hjälpa till och leda hästarna, haha. Dom var ju som sagt nybörjare ;) Förutom den uppvisningen var det lite allt möjligt faktiskt! Hoppning, gymkhana tävling och mer.
• Här har ni en liten del av den lilla affären som sålde begagnade hästprylar. Jag köpte som sagt en liten rolig grej därifrån men det får ni se senare idag! Spännande? Vill ni ha en ledtråd? Hehe, det får ni inte ;)
• Och sist men absolut inte minst får ni tre härliga bilder på mig och Rakel när jag skulle ta in henne från hagen efter att familjedagen var slut ♥ Den andra lerhagen användes som parkering idag så dom fick stå i sommarhagen där det faktiskt fanns gräs! Snacka om att dom var glada. Och den är lite längre bort från stallet än vad lerhagen är så då fick man gå lite längre med dom, haha. Allt uppskattas ;)

Jag & Salciccia 2009

Fannys inlägg | 2011-05-08 | 12:25:45 Kommentera här! » 2 st


Hahahahah, hittade denna bilden bland mina hästbilder.. Jag och Salciccia på sjöis för två årsedan!
Om jag inte minns fel så var det på solnedgångsritten ;)
Det jag tänkte säga var iallafall att jag helt glömt av att berätta om ridlektionen i fredags? Hmm, vi gjorde inget speciellt, kanske var därför. Först red vi ut en stund på slingan och sen så fortsatte vi inne i mangen, gick inte jättebra precis menmen, vi får hoppas att det går bättre nästa gång. Hade Iréne förresten :)

Utvecklas i ridningen

Fridas inlägg | 2011-05-07 | 18:49:57 Kommentera här! » 2 st

Jag tittade på några gamla profilbilder på facebook och hittade den här på mig och Rakel:
Jag hade den som profilbild den 5 september men jag kommer ihåg att den är äldre än så. Och jag kom även ihåg att det enda jag tyckte att jag gjorde fel på bilden var att min hand var högt upp och nu, mer än ett år senare ser jag så mycket mer som var fel ;)  Men bilden gör mig ändå glad för det visar hur mycket man har utvecklats och det peppar mig att lära mig ännu mer. Det räcker med att jag tittar tillbaka på förra hyrdagen som jag hade med Rakel där jag också red väldigt dåligt och det var inte alls längesedan.
Men på den tiden när man inte var så bra på att rida, då kämpade jag inte på samma sätt och jag förväntade mig inte mycket av mig själv heller. Men nu är allt annorlunda, nu förväntar jag mig mer av mig själv. Och det som "skrämmer" mig är att det kommer jag alltid göra, jag kommer alltid hitta fel i min ridning och jag kommer alltid förvänta mig mer av mig själv. Alltså, jag kommer antagligen aldrig bli helt nöjd med hur jag rider för jag kommer alltid sträva efter att bli ännu bättre. Och jag vet faktiskt inte om det är en bra egenskap eller om det inte är det. För visst är det bra att man vill lära sig mer och bli bättre, men samtidigt vill jag alltid kunna känna att jag vet vad jag gör när jag sitter på hästen och att det inte är några problem.
Men jag kan ju inte säga att jag alltid är besviken på hur jag rider. T.ex denna bilden (som är med på våran header) som är från förr, förra ridlektionen, den lektionen gick faktiskt ganska bra och jag kan inte hitta några större problem från den gången. Och det är väl verkligen ett tecken på att man har utvecklats? Och med det menar jag verkligen inte att skryta för det enda jag menar är att vi alla utvecklas vare sig det går snabbt eller inte. Så att titta tillbaka på gamla bilder när man rider gör att man verkligen blir ännu mer peppad att utvecklas ännu mer :)

BLOPPIS!

Bloppis | 2011-05-07 | 14:18:13 Kommentera här! » 3 st

Glöm inte att klicka HÄR för att se massa fler hästprylar tillsalu, allting finns kvar.
KOMMENTERA/MEJLA [email protected] VID INTRESSE ELLER FRÅGOR!


• Av märket Catago
• Storlek medium, passar C-ponny till liten stor häst
• Lätta att ta av/på, dubbelknäppe med kardborre
• ALDRIG använda, inte ens varit i stallet
• Säljes pga. behövs inte
• Kostar 60 kr eller bud/förslag (nypris 90 kr)

Pitou har grym bakbensteknik!

| 2011-05-07 | 12:32:41 Kommentera här! » 1 st

Iallafall enligt Lotta Björe (expertkommentator i ridsport på TV), för hon sa iallafall för ett tag sen när jag kollade på hoppning, ''det sägs att ju mer svansen slår upp efter hindret ju bättre bakbensteknik har hästen'', eller nåt liknande. Och det verkar ju ligga något i det för jag tycker iallafall Pitou har jättefina bakben (och framben).
Här kommer några exempel på hon och hennes tjusiga svans haha!

Bra bloggdag igår

| 2011-05-07 | 10:53:02 Kommentera här! » 0 st

Igår ryckte ni upp er och kommenterade riktigt flitigt, statistiken var helt okej med! Keep it up. :D

Kort video från hoppningen

Fridas inlägg | 2011-05-06 | 23:29:00 Kommentera här! » 2 st

Här är en kort video från hoppningen med Ninja som var i tisdags. Hmm, kan inte säga att min sits var så jätte bra och vägen efteråt var ju inte super heller men annars gick det helt okej :) Tack Annie för filmen, hoppas det är okej att jag la ut den!

Bjussar på ett litet smakprov

| 2011-05-06 | 23:26:16 Kommentera här! » 2 st

Fick nyss en video av Annie, tack! En kort snutt från hoppningen i tisdags, glöm inte se i HD heller.
Visst var Pitou söt i Fridas rosa utrustning? Jag kan säga såhär att jag diggar inte min sits (är framåtlutad t.ex, som jag fick en kommentar om), och min anridning såg lite väl långsam ut? Aja, jag är iallafall glad över att jag inte kom efter i språnget trots att hon hoppade ganska stort som vanligt. Men jag tror det var framförallt tack vare att jag red an så långsamt som gjorde att jag inte kom efter, då hade jag liksom koll enda tills sista språnget och visste precis när hon skulle hoppa av.

Ljusblått schabrak?

Fridas inlägg | 2011-05-06 | 21:44:49 Kommentera här! » 2 st

Jag måste ha ett ljusblått schabrak eftersom jag har ett ljusblått nosludd så jag måste ju kunna matcha till det. Men dom enda två schabraken som är lika ljusblåa som mitt nosludd är dessa två här ovanför och ni som har följt mina bloggar sedan innan kan ju hitta felet med dom direkt. Ja, dom oseriösa trycket fån mulle serien. Jag gillar verkligen inte det och jag har ju redan dissat sådana i ett inlägg. Dom kan kanske funka på någon liten b-ponny men inte annars tycker jag.
Så just nu har jag lite panik eftersom jag vill kunna använda nosluddet. Dock har jag hittat ett annat schabrak som är ganska ljusblått som er ut såhär:
Dock är det ju inte alls samma nyans som nosluddet men t.ex min lila utrustning, där är inte nosluddet och schabraket samma lila nyans så det kanske funkar här med? Det allra bästa hade ju varit om det är samma nyans men det verkar inte finnas det utan dom där trycken..
Vad tycker ni? Borde jag köpa någon av dom två första schabraken eller det sista?

Glöm ej...

FFFryttarnas inlägg | 2011-05-06 | 19:38:43 Kommentera här! » 0 st

...att vi har en FRÅGESTUND pågående! Ställ vilken fråga som helst och få ett svar av oss, om det kommer ett bra tillfälle svarar vi i videoblogg. Ju fler frågor ni stället ju snabbare får ni svaren eftersom vi svarar när vi tycker vi fått tillräckligt många frågor! Klicka HÄR för att komma till frågestunden (att ställa frågor i detta inlägget eller i bloggsvar går också bra)

En sak jag ska tänka på idag

Fannys inlägg | 2011-05-06 | 15:26:32 Kommentera här! » 2 st


Något jag ska tänka på idag, är att inte ha stigbygelplattan så långt bak på foten. Jag har den nästan vid klacken ju. Det gör att jag lätt faller in i stolsits.. Har ingen som filmar eller fotar idag tyvärr, men ni kommer ändå få uppdatering om hur det gick :)

Vilken tygel gillar du mest?

| 2011-05-06 | 15:06:00 Kommentera här! » 1 st

Jag gillar smala lädertyglar, gummityglar och ena sidan läder ena sidan gummi bäst. Jag kan rida med dom flesta tyglar men jag tycker inte om vävribbstyglar, dom är så stela. Pitou har ju vävribbstyglar så det är lite synd, men jag är van så tänker på det när jag rider. Jag tror jag inte att jag hade gillat flätade tyglar heller, men har aldrig ridit med sånna så kan inte säga säkert. Som vanligt är jag intresserad av er åsikt med, rösta här under!

Från vänster; lädertyglar, vävribbtyglar, gummityglar och flätade tyglar (uppklickbara bilder)

Vilken tygel gillar du mest?





Free polls

Islandshästar?

Fannys inlägg | 2011-05-06 | 15:03:42 Kommentera här! » 8 st


Roligt med så många kommentarer på mitt förra inlägg om snokrem! Glöm inte frågestunden heller :D
Tänkte att vi kör på en till fråga; Har ni ridit en islandshäst någon gång?
Jag har gjort det ganska många gånger, både på turridningar och annat, underbart! Särskilt tölten, eller hur?
Och förresten, de gånger jag ridit islandshästar så har dom varenda gång haft smala, mjuka flätade tyglar. Felicia kommer snart att göra ett inlägg om det ser jag i utkast haha, så jag gillar sånna tyglar bäst!

Nu ska jag snart till stallet för ridlektion förresten, hästbyte!

Gamla bilder på mig & Pitou

| 2011-05-06 | 14:34:12 Kommentera här! » 0 st

Här kommer ett par stycken ganska gamla bilder på mig och Pitou, det känns som längesen iallafall, trots att det bara var förra året! Förresten, hade några varit intresserade av ett utbildningsinlägg om mig och Pitou med hjälp av bilder och videos? :D

Med eller utan snokrem?

Fannys inlägg | 2011-05-05 | 16:04:19 Kommentera här! » 9 st


Bild från Hooks.se

Tycker ni det är snyggast med eller utan snokrem? Nu kommer någon säkert kommentera att det ska vara det som är bäst för hästen och allt dedär, men nu frågar jag vilket ni tycker är snyggast. Och då menar jag på ett aachenträns.
Jag tycker nog att det beror lite på vilken häst det sitter på, faktiskt :)

FRÅGESTUND!

FFFryttarnas inlägg | 2011-05-05 | 15:49:06 Kommentera här! » 3 st


Fråga vad ni vill, vi svarar på allt! :) De frågor som ställs i bloggsvar kommer att besvaras samtidigt som de andra frågorna!

Svar på tal

Fridas inlägg | 2011-05-04 | 20:23:11 Kommentera här! » 0 st

Jag tror inte att att du är ensam om att undra detta eftersom ni har ju sett att jag har ridit runt med det nu den senaste tiden och det är ju faktiskt vår?
Och nej, jag har den inte för att jag på något sett skulle frysa. Den största anledningen till att jag har det är att Ninja har en brun sadel och svart träns vilket inte alls är snyggt på Ninja så jag försöker täcka det så gott jag kan, haha. Kan ju inte säga att det täcker så jätte bra men det piffar i alla fall upp sadeln :) Sen så fick jag en kommentar tidigare när jag har skrivit att jag inte gillar hennes sadel, där hon/han skrev att man mer ska bry sig om att sadeln sitter rätt än hur den ser ut. Och det är väl klart att jag fattar det också, jag är inte dum i huvudet ;) Men jag är en liten snobb långt där inne och jag bryr mig mycket om jag ser ut när jag rider och det står jag för. Sen så är det väl självklart att sadeln ska sitta rätt, men jag tycker faktiskt att det är viktigt att det är snyggt också ;) Missuppfatta inte nu, men jag tycker faktiskt det. Det blir roligare att rida då på något sätt när man utrustningen matchar osv.
Sen så är det ju också för att det helt enkelt är skönare att sitta på något mjukt än en hård sadel. Så man kan väl säga att jag har vant mig med att ha sådan lyx att sadeln är mjuk och skön :)
Snälla, inga hatkommentarer nu tack!

Hoppning med Ninja

Fridas inlägg | 2011-05-04 | 18:52:48 Kommentera här! » 2 st

Igår var hoppning med Ninja!
Jag och Felicia skyndade oss till stallet efter skolan för att bekräfta att vi hade samma hästar. Och ja, jag hade kvar Ninja ♥ Jag började md att byta till min lila utrustning! Jag satte på lila schabrak, lila nosludd och jag hade lila tröja och lila spö. Fin matchning va? :D Jag tycker i alla fall at hon blev jätte fini det så jag "bestämde" att hennes nya färg är lila och Rakels är rosa, gulligt!
Vi började med att bara skritta fram dom på spåret och redan då kände jag att Ninja var taggad och glad! Sedan fortsatte vi med att trava och galoppera på volter vilken gick sämst, haha! Jag har aldrig någonsin känt mig så ful i sadeln som då, i alla fall i galoppen. Kände mig som en riktig hösäck!
Sedan ställde vi upp på ett led för att sedan rida en och en mot ett krysshinder. Och det kanske var 40-50 cm högt. Och det gick faktiskt sjukt bra! Ninja var jätte duktig även fast vi kom i fel galopp efter hindret men det var ju mitt fel ;) Efter det skulle vi hoppa en och en på ett räcke (= ett rakt hinder för er som inte vet). Och jag bah "Nä detta kommer Ninja aldrig klara av" eftersom hon har lite problem med galoppen och för att ta sig över det hindret var man verkligen tvungen att ha galopp! Men gissa, Ninja klara det utan problem! Jag är så himla stolt över henne ♥
Sen börja det riktigt roliga, bana!
Såhär såg banan ut! Först red man i högervarv mot ett vitt krysshinder som var snett igenom. Man skulle landa i vänster galopp för att sedan svänga vänster och rida mot nästa hinder som var ett blått räcke. Och sedan red man på en volt och där fanns det ett litet kryss. Ninja var verkligen jätte duktig över det första krysset och räcket som ändå var gaanska högt. Men av någon anledning var det lilla krysset jätte läskigt och hon vägra två gånger och sprang förbi säkert 3-4 gånger. Antagligen för att det var på en volt. Men tillslut var hon villig att hoppa och det blev ett ganska konstigt hopp men ändå helt godkänt ;)
Sedan var det bara att skritta av dom på volten. Efter lektionen gick jag och Felicia och fråga våran ridlärare vilka hästar vi skulle ha och vad vi skulle göra. Fick reda på att vi ska ha samma hästar och rida barbacka! Guud vad jag längtar ♥
(Fick ingen fotograf denna gången heller, men Felicia tog dessa två bilder igår efter lektionen. Men nästa gång lovar vi att ni kommer få bilder och film!)

Vart är kommentarerna?

FFFryttarnas inlägg | 2011-05-04 | 16:26:32 Kommentera här! » 0 st

Hoppning på Pitou

| 2011-05-04 | 12:25:25 Kommentera här! » 0 st

Igår hoppade jag med Pitou! ♥ Och vi var rosa, det var hon riktigt söt i! Som ni kanske kommer ihåg så sa jag i mitt förrförra inlägg hur den perfekta hopplektionen hade sett ut, och jag kan säga att 2 av 3 punkter uppfylldes! Vi hoppade en liten bana (inte 70 cm hinder men iallafall) och vi hoppade ett hinder på en galoppvolt. Så det var bara höjdhoppning som vi inte gjorde, vilket jag inte hade förväntat mig heller haha.

Vi började lektionen med att skritta fram dom på spåret, efter det gick vi in på volterna i trav. Jag kommer inte exakt ihåg hur det gick men har för mig det gick ganska bra! Efter det tog vi galopp på volten och det gick jättebra, men i själva galoppfattningen är hon ju alltid lite jobbig. Hon stannade och kickade en gång men sen kom hon fram i galopp och blev jättefin. Hon är jättehärlig i galoppen när hon väl slutar protestera i fattningen! Efter det tog vi galopp i andra varvet med, och nu kom hon fram i galopp utan konstigheter, duktig Pitou.

Sen började vi hoppa. Vi värmde upp med att komma i högergalopp snett igenom mot ett litet kryss, och så skulle vi landa i vänstergalopp för att sen byta varv. Hon hoppade suuperfint som vanligt och landade rätt galopp. Efter det gjorde vi samma sak med ett räcke som också stod på ett ''snett igenom spår'' fast åt andra hållet, där skulle vi också byta galopp över hindret eftersom vi bytte varv. Pitou hoppade utan problem och tog rätt galopp efter hindret även denna gången.



Vi avslutade med att hoppa en liten bana (som ni ser ovan) - först krysset och räcket som vi värmde upp med (fast hon höjde dom lite), och sist ett kryss på en volt. Det gick jäättebra! Och under hela lektionen så kom vi aldrig fel på något hinder så att det blev ett konstigt skutt eller för nära/långt ifrån, så alla språng kändes jättefina. Hon tvekade inte alls innan hindrerna heller, det var ju iförsig inte några höga eller tittiga hinder men det känns ändå bra inför hoppclearrounden! Jag har en liten filmsnutt på pappas mobil som jag inte vet när jag får, tills dess kan ni kolla på dessa hoppvideos på Pitou sen andra tillfällen.

Hemma från hoppningen på Pitou

| 2011-05-03 | 22:42:00 Kommentera här! » 0 st

Jag berättar mer imorgon, ska försöka sova nu. Har även en kort liten filmsnutt som pappa filmade men den vet jag inte när jag får, lägger upp den här direkt när jag får den iallafall! Innan jag lägger mig kan jag kan säga att det gick grymt bra idag!
Lite annat som jag kan passa på att säga i ett sånt här babbel-inlägg:
• Nästa vecka ska jag ha Pitou igen(!) så det blir 6e gången i rad (inte mig emot)...
• ...vi ska även rida barbacka nästa gång, första gången jag gör det på Pitou!
• Nu på söndag tror jag man kan anmäla sig till hoppclearronden den 22a maj som jag pratat om.
Ett inlägg blir tråkigt utan bild, så här kommer en ovisad bild på mig och Pitou från i vintras.

Ninjas förflutna

Fridas inlägg | 2011-05-03 | 21:23:00 Kommentera här! » 0 st

Har hittat massa info om Ninjas "förflutna" med stamtavla mm. Finns även bilder på hennes förfäder, och info om hennes föräldrar. Verkligen kul att släktforska! Och som ni ser på stamtavlan här ovanför så sträcker sig hennes släktträd ganska långt! Hästar som är födda 1942 vilket är ganska långt tillbaka. Hennes mamma heter Hembys Juvel, född 1993 och är new forest! Hennes pappa hette Vernons Peeping Tom, född 1988 men dog 2004, manke 1.45 och new forest.
Och jag har inte bara hittat info om hennes t.ex farfar utan även bilder också!
Här är en bild på hennes farfar! Han hette Vernons Vespers, född 1970 men dog 5 juli 2006. Manke 1.42 och även han var en new forest ponny.
Detta är hennes mycket fina morfar! Han heter Rolokke Swallow och är född 1986. Manke 1.40 och är en new forest ponny.
Detta är hennes morfars far! Han hette Peveril Probus, född 1963 men dog år 1990. Manke 1.39, new forest men exporterades till Danmark innan hans död.

Sen finns det massa mer bilder från ännu äldre förfäder men jag orkar inte lägga upp allt här. Men jag tycker ändå att det är coolt att se sådana gamla bilder som man vet är släkt till Ninja ♥

De försenade bilderna

Fannys inlägg | 2011-05-03 | 21:21:35 Kommentera här! » 1 st


Här är äntligen bilderna på mig och Ninja från i fredags :) Har fler, men här har jag valt ut några stycken.
Bilderna är fotade av Felicia med min Canon EOS 1000D.
Jag ska inte till stallet imorgon så ni får veta den roliga grejen på fredag istället!

Lite av det vi har på oss idag...

| 2011-05-03 | 17:15:00 Kommentera här! » 0 st

Shoppat igen

Fridas inlägg | 2011-05-03 | 13:23:23 Kommentera här! » 1 st

Idag på lunchrasten gjorde jag ett litet snabbt köp, ett lila hoppspö! Det kommer matcha som himla bra till resten av mina lila utrustning som jag ska ha idag! Och ännu bättre, det är hoppning och det var som sagt ett hoppspö! Så himla perfekt. Jag har ju ett annat likadant hoppspö men den är rosa istället men nu när jag även har lila utrustning behövdes detta :) Köpte det på Spårhaga Häst&Ryttare för 90kr. Ett helt okej pris tycker jag! Vad tycker ni? Tror ni att det blir snyggt? :D

Dagens planer

| 2011-05-03 | 11:40:33 Kommentera här! » 0 st

Nu sitter jag i skolan, och här är är jag fast till 14:45. Men sen börjar dagen! Jag har lagt fram det mesta jag ska ha på mig idag på hoppningen, så jag ska bara äta och sen bär det av till stallet. Vi ska ha hoppning och jag ska ha Pitou som vanligt haha, 5e gången i rad jag har henne! Jag kom på att jag har inte ridit nån annan häst än Pitou sen vi startade FFFryttarna...? Hm, nästa vecka får ni nog läsa om att jag ridit någon annan än Pitou för första gången :P

I vilket fall... den perfekta hopplektionen idag hade varit att först hoppa fram med ett litet hinder på en galoppvolt, sen hoppa en bana på kanske 70 cm och sist höjdhoppning och då hade jag vart nöjd om vi kom över 80-90 kanske! Men tror inte alls det kommer bli så haha, det viktigaste är att det går bra! :)



Förresten, en enkel ledtråd hur jag & Pitou kommer se ut idag om allt går som det ska = ''pretty in...?''


En ovisad bild från i fredags på Frida, Ninja och Fanny.


Behind the scenes

Fridas inlägg | 2011-05-03 | 11:38:00 Kommentera här! » 0 st

Ja nu har ju våran nya, snygga header kommit! Det var ju ganska längesedan som jag berättade att Felicia hade fotat mig, Rakel och Ninja till den våran nya header men som sagt: Nu är den här! Jag är mycket nöjd med den bilden som är på mig och mina gullungar, men jag blev inte lika nöjd med alla bilder som vi tog den dagen måste jag säga.
Men jag bjuder på några "behind the scenes" bilder som ni ser här ovanför :) Haha, antingen såg jag helt efterbliven ut eller så var hästarna sura. Alltid är det något ;)
Men bilden som är på våran header nu blev helt perfekt! Jag ser inte såå efterbliven ut (eller?) och hästarna är glada som vanligt ;)

Fanny

Fannys inlägg | 2011-05-02 | 23:20:02 Kommentera här! » 0 st


Hej, ville bara hälsa lite snabbt! Förlåt att jag är så dålig på att uppdatera, det är mest Felicia och Frida som gör det nu.
Men imorgon ska jag lägga upp alla bilder från ridlektionen med Ninja som var i fredags, lovar! Har även en kul nyhet att komma med, men det kan jag inte berätta om förren på onsdag eller fredag (är nämligen ledig på onsdag så jag kanske åker till stallet då).
Så håll ut tills dess! Mycket bättre uppdatering från min sida snart ;)

Nya bilder osv i headern

FFFryttarnas inlägg | 2011-05-02 | 22:30:23 Kommentera här! » 0 st

Som ni ser har vi nu fixat till lite nya bilder i headern! Snart kommer även en ny på Fanny och Cinzano eftersom hon har färgat håret mörkbrunt nu och behöver en ny bild :)

Tisdags outfit

Fridas inlägg | 2011-05-02 | 20:06:32 Kommentera här! » 0 st

Imorgon är det hoppning med Ninja ♥ Och jag har lagt fram vad jag och Ninja ska ha på oss som ni ser här ovanför. Ninja ska ha det lila schabraket och det lila nosluddet som ni redan sett. Och det var ju egentligen tänkt att jag skulle ha hunnit köpa en lila tröja men jag fick istället ta en lila t-shirt som jag inte ens visste att jag hade! Dock kommer det bara vara 10 grader imorgon så jag ska ha min svarta Jacson fliströja över men så att man ändå ser det lila. Utöver det ska jag ha svarta ridhandskar, chaps, ridskor och mina svart rutiga ridbyxor som jag har använt jätte mycket. Men nästa gång måste jag ha mina röda så att jag inte använder dessa för mycket ;)

Inköpslista

Fridas inlägg | 2011-05-02 | 16:21:29 Kommentera här! » 1 st

Gjorde en inköpslista på sådant som jag ska försöka köpa nästa månad då jag får pengar! Får 400 kr så jag kommer ju inte ha råd med allt men jag ska nog köpa några av dessa grejer!

Träna bort stolsitsen

Fridas inlägg | 2011-05-02 | 14:48:18 Kommentera här! » 1 st

Det finns nästan inget fulare än att ha stolsits när man rider. Och det är ju inte bara fult utan man får ju sämre balans också. Tyvärr brukar man inte märka det förrän lektionen är klar och man fått titta på videon från sin ridning och då är det ju redan försent ;) Så brukar det vara för mig iallafall. Det är inte så jätteofta som jag lyckas få stolsits men det händer ju och det är inte kul och det kan vara svårt att sitta så man ska sitta ibland! Alltså i lodrät sits. Men man kan faktiskt träna bort sin stoltsits genom att träna bålen. Och det finns faktiskt övningar man kan göra.
Jag och Felicia hade tänkt att göra några sådana övningar imorgon eftersom vi båda får stolsits ibland. Vi kommer ta bilder på det så att ni som också har problem med det kan göra samma övningar. Låter det bra? ;)

Hiss

| 2011-05-02 | 14:19:41 Kommentera här! » 0 st

Jag hissar dom här ridstövlarna som Hööks nyss fått in trots att dom är kopior av dessa, kopiorna brukar ju alltid vara sämre men denna gången hade jag faktiskt hellre tagit kopian än dom äkta (jag har aldrig tyckt om dom äkta). Hööks stövel är dessutom mycket billigare än Tretorns. Jag hade inte haft något emot att ha dom själv som hoppstövlar, för dom var faktiskt snygga. Eller vad tycker ni? Rösta här nedan!

Hiss eller diss till Hööks nya ridstövlar?


Free online survey


Hopplektion i paddocken

| 2011-05-01 | 21:57:00 Kommentera här! » 0 st

I brist på annat så bjuder jag på lite bilder från i fredags, när en ridgrupp hade hoppning i paddocken (inklusive Fanny, men detta var gruppen efter). Åh så härligt att hoppa i paddocken, hade velat byta plats med dom på bilderna hehe. Vi har ju hoppning nu på tisdag, men det ska regna och vara 10 grader så suck, det lär bli manegen för oss. Hoppas vi hoppar högre denna gången med! Förra gången var blä för höjden på hindrerna.
I vilket fall, här några bilder. Fler finns på facebook, för er som är vän med mig där haha.
Viktoria & Vivaldi, plus Frida på ett hörn.
Rebecca & Pitou
Louise & Sancho
Viktoria & Vivaldi
Louise & Sancho
Rebecca & Pitou

| 2011-05-01 | 21:37:40 Kommentera här! » 0 st

you have left traces


Video - Mina ridkläder + utrustning

Fridas inlägg | 2011-05-01 | 14:22:55 Kommentera här! » 0 st

Här har ni en video som jag lyckades slänga ihop där ni får se lite av mina ridkläder och utrustning.
Jag var tvungen att spola fram allt så ni hör knappt vad jag säger men annars hade den blivit över 6 min lång och det orkar jag verkligen inte ladda upp ;)